Sinumerik 808D Advanced, a Siemens legújabb vezérlője

A Siemens bejelentette a legújabb, belépő kategóriás esztergák és marógépek számára tervezett, megfizethető Sinumerik 808D Advanced CNC vezérlőrendszerét. A Siemens új fejlesztése jobb pontosságot, felületminőséget, biztonságot és kommunikációt elősegítő funkciókkal van felszerelve.

A Sinumerik 808D Advanced akár öt tengelyt is képes kezelni. A főorsó vezérlése egyetlen gépi csatornán történik, a hajtással pedig a jobb pozícióvezérlés érdekében buszrendszeren keresztül kommunikál a CNC. A Sinumerik 808D Advanced támogatja a szabványos Ethernet alapú adatátvitelt, valamint az Auto Servo Tuning funkcióval kiemelkedő felületminőség és ismétlési pontosság elérhető el, így nagyszerűen alkalmazható az öntőforma és szerszámiparban is. A fordulatonkénti 2500 osztású inkrementális jeladók vagy a 20-bites felbontású abszolút jeladók is a rendszer részét képezik.

Siemens 808D Advanced belépő kategóriás szerszámgépekhez

Siemens 808D Advanced belépő kategóriás szerszámgépekhez

4.000-es percenkénti fordulatig a motorok Safe Torque Off funkcióval és IP65 burkolat védelemmel érkeznek. A Sinumerik 808D vízszintes és függőleges konfigurációban is elérhető, hogy minden szabványos vezérlőpanellel kompatibilis legyen.

A Sinumerik 808D Advanced T ideális választás belépő kategóriás, Y-tengely nélküli esztergák és esztergaközpontok számára, melyhez opcionálisan a hajtott szerszámok kezelése is elérhető, miközben a Sinumerik 808D Advanced M a marógépek számára kínál kiemelkedő felületminőség és a Siemens SINAMICS V70 hajtásplatformját, egy igen meggyőző ár-érték arány mellett.

A Sinumerik 808D Advanced CNC vezérlésének további tartozékai a beépített RJ45 Ethernet port, a 7,5”-es színes LCD kijelző, 640×480 pixeles felbontással a kényelmes olvashatósághoz, a megmunkálási technológiától függő védőmembrán borítású kemény billentyűs billentyűzet, a robosztus burkolat ventillátorok és merevlemezek nélkül és az akkumulátor nélküli karbantartást nem igénylő tápegység. A folyamatos adatpufferelést NV-RAM technológiával biztosítja, a szerszám sorszámát LED-es kijelzőről lehet leolvasni, az előtolás és a főorsó fordulatszámának felülírására pedig a fő kezelőpanel található kapcsolók szolgálnak.

Az alkatrészek programjait külső számítógépen lehet kezelni, majd a vezérlésbe az Ethernet vagy az USB csatlakozón keresztül feltölteni. A vezérlésen egyszerű program almappák is tárolhatóak, éppen úgy, mint a számítógépen. A Siemens CNC vezérlés másik általános jellemzője, hogy a gépkezelők és a programozók munkájának megkönnyítésére intelligens, precíz szerszámadat kezelést és könnyen felismerhető ikonokat biztosít, szerszámkopás naplót vezet a gyártott alkatrész állandó, magas minőségének biztosítása érdekében, valamint tartalmazza a startGUIDE mérnöki támogatást, teljes grafikus felhasználói kezelőfelület varázslóval az egyszerűbb szerszámgép üzembe helyezéshez és indításhoz, valamint problémamegoldáshoz.

A Siemens teljes körű képzést, helyszíni támogatást és szervizelést, valamint hároméves garanciát biztosít az alkatrészekre és az esetleges javítási munkálatokra, ehhez azonban követelmény a szerszámgép megfelelő regisztrálása.

Forrás siemensusa.newshq.businesswire.com

Megosztás
[
    ]