Életeket mentő gépek

Az orvostechnikai ipar által megkövetelt gyorsaság, precizitás és megbízhatóság teljesítéséhez dinamikus és nagy teljesítményű szerszámgépekre van szükség

Az orvostechnikai termékek – implantátumok, protézisek és fogászati restaurációk – túlnyomórészt biokompatibilis anyagokból készülnek, például nemesacélból, titánból, műanyagból, vagy éppen kerámiából. Ezeknek az anyagoknak a megmunkálása viszont a legmagasabb követelményeket állítja fel a szerszámgépekkel szemben.

CM-1

A hozzáértők nagyjából 400.000-re becsülik a különböző orvostechnikai termékek számát, és a Föld öregedő lakossága folyamatosan növekvő keresletet jelent az iparág számára. De legyen szó térd- vagy csípőprotézisekről, a csontokban alkalmazott csavarokról vagy akár fogászati implantátumokról, az érintett gyártóknak olyan dinamikus gépekre van szükségük, amelyekkel pontosan végezhető el a kemény anyagokból készült, kicsi és bonyolult geometriájú alkatrészek forgácsolása. Az orvostechnikai eszközök sokszor különleges anyagokból (például titánból vagy kobalt-króm ötvözetből) is készülhetnek, amik nagy teljesítményű, dinamikus gépeket feltételeznek.

A kifogástalan felületminőség eléréséhez elengedhetetlen a nagy sebességű és nagy teljesítményű főorsó, de a gép megbízhatósága is ugyanilyen fontos, hiszen a határidők egyre rövidülnek. Végezetül: a növekvő költségnyomás miatt a gép bekerülési árára és termelékenységére is tekintettel kell lenni.

VF-2TR 5-tengelyes megmunkálóközpont

VF-2TR 5-tengelyes megmunkálóközpont

Az innovációra nagy figyelmet fordító Haas hat költséghatékony szerszámgépet kínál az orvostechnikai és fogászati alkalmazások számára:

GépKezdőárLeírás
CM-1 függőleges marógép55 995 €A kis méretű alkatrészeken lévő apró lyukak, az elvárt extrém pontosság és a finom felületkezelés nehézkesnek bizonyulhat egy nagy méretű szerszámgép számára. A CM-1 Compact Mill egy kis helyigényű, nagy pontosságú marógép 2D és 3D alkatrészek gyártására, valamint prototípus-készítésre. A gép 30 000 min–1 fordulatszámú orsóval és 20 férőhelyes szerszámcserélővel rendelkezik.
ST-10Y esztergaközpont74 995 €A Haas ST sorozatú nagy teljesítményű esztergaközpontokat a kezdetektől rugalmas beállításra, kivételes szilárdságra és magas hőstabilitásra tervezték. Az ST-10Y nagyon kicsi helyigényű, mégis bőséges munkateret biztosít. Az Y tengely és a hajtott szerszámozás hozzáadása marást, fúrást és menetfúrást tesz lehetővé a gép képességeinek növelése érdekében. A gép Robot Package 1 robotrendszerrel és V2 rúdadagolóval is felszerelhető.
VF-2TR 5-tengelyes megmunkálóközpont115 995 €A VF-2TR egy sokoldalú, 5 tengelyes megmunkálóközpont, amely a népszerű VF-2 VMC platformra épült. Szimultán öttengelyes megmunkálásra képes, vagy szinte bármilyen szögben pozicionálhatja a munkadarabot a megmunkáláshoz. A gép Robot Package 1 és Robot Package 2 robotrendszerekkel is felszerelhető.
DT-1 fúró- és menetfúró gép46 995 €A DT-1 egy kompakt, nagy sebességű fúró- és menetfúró gép teljes marási képességekkel. Az erőteljes, 10 000 min–1 fordulatszámú orsó nagy sebességű merev menetfúrást tesz lehetővé. A dinamikus, 20 zsebes szerszámcserélő gyorsabb csereidőt biztosít, míg a 2 400 ipm gyorsjáratok és a nagymértékű gyorsulás a ciklusidő és a megmunkálási holtidő csökkentését segítik.
CL-1 tokmányos eszterga38 995 €Az innovatív CL-1 egy különösen kis méretű CNC automata eszterga, amely alapfelszereltségként egy 8 állomásos automata szerszámváltót tartalmaz, így ideális a kis méretű dedikált munkadarabok gyártásához, a másodlagosan megmunkált munkadarabokhoz, a rövid sorozatgyártáshoz és a kis méretű munkadarabok prototípusának készítéséhez. A CL-1 egy raklapmozgató vagy szerelékes kocsi segítségével könnyen mozgatható, és kis méretének köszönhetően a legtöbb teherliftben elfér.
UMC-500 univerzális megmunkálóközpont112 995 €A Haas UMC-500 univerzális megmunkálóközpontok kis mozgástartománya és kompakt mérete tökéletes megoldást jelent a 3+2 tengelyes forgácsoláshoz és a kisebb alkatrészek szimultán 5 tengelyes megmunkálásához. Az UMC-500 jól ötvözi az UMC-750 öttengelyes képességeit a nagyobb UMC-1000 jobb konstrukciós kialakításával, miközben a gép alapterülete alig lett nagyobb, mint egy VF-2 berendezésé. A 8 vagy 16 állomásos Pallet Pool automata palettacserélővel emberi beavatkozás nélküli működés is megvalósítható.

ForrásHaas

További információ:

A Haas hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]