20 éves az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft.

Idén 20 éves lett a szerszámgépeket forgalmazó M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft., amely olyan kiváló minőségű gyártók kizárólagos magyarországi képviseletét látja el, mint a Brother, a Mitsubishi, a Toyoda, a Nakamura-Tome, az Okamoto, a Hartford vagy a Romi.

A két évtizedes évforduló kapcsán a vállalat új logóval és megújult, frissített katalógussal is készült, az idei MACH-TECH és Ipar Napjai kiállításon pedig többek között egy Brother újdonsággal várja standján az érdeklődőket.

M+E logo

Az idei MACH-TECH-en az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft. 240 m² alapterületen 11 szerszámgépet fog kiállítani, az A pavilon 203D standján.

Kiállított gépek

brother_m140x2

Az M140X1 új, továbbfejlesztett változata először mutatkozik be a magyarországi nagyközönségnek. Az M140X2 a Brother függőleges 5 irányú esztergáló funkciós CNC megmunkálóközpontja, amelynek orsója akár 16.000-es percenkénti fordulatra is képes. A gépet mozgás és forgácsolás közben is megtekinthetik a látogatók.

  • Brother R650X1

A Brother gépek legnépszerűbb darabja, egy palettacserélős, függőleges, gyors CNC megmunkálóközpont. 800×400 mm-es munkaasztalával az R650X1 a váltópalettás Brother gépek legnagyobbika.

  • Brother S1000X1

Az S1000X1 egy nagy termelékenységű, függőleges megmunkáló központ, kétajtós kivitelben, ami képes a szerszámcsere és a tengelyek pozicionálásának egyidejű elvégzésére. Ezen a gépen az M+E munkatársai egy látványos forgácsolási bemutatóval készülnek.mitsubishi_mv2400s

  • Mitsubishi MV2400S

Az egyik leginnovatívabb huzalszikra forgácsolóként a piacon, az MV2400S képes a súrlódás nélküli működésre, Csőtengelyes Hajtóműve ugyanis az energiát közvetlenül mozgássá alakítja, mindennemű érintkezés nélkül. A gép forgácsolás közben is megtekinthető lesz.

  • Mitsubishi Start 43Z

A Start 43Z startlyukfúró a gyorsaság és egyszerűség fényében lett tervezve, ennek megfelelően beállítása, illetve a munkadarabok befogása könnyen elvégezhető, a szerszámgép alkatrészeinek hozzáférhetősége pedig a karbantartást is jelentősen egyszerűbbé teszi.

  • Mitsubishi EA12S

A Mitsubishi EA12S tömbszikra forgácsoló gép akár 20%-kal gazdaságosabb működést garantál a jelentősen alacsonyabb grafitelektróda kopásnak köszönhetően. Az univerzális szerszámgép számos funkciója (pl.: párbeszédes programozás, elektróda felismerés, munkadarab felismerés) gondoskodik a könnyű kezelhetőségről és a hatékony megmunkálásról.

  • Romi C510

A Romi masszív kialakítású, kedvező ár-érték arányú vegyesüzemű esztergája elsősorban a kis sorozatokhoz lett tervezve. Ennek köszönhetően, hagyományos esztergaként kézi kerékkel is kezelhető, vagy kis sorozatok esetén CNC gépként programozható. A Romi C gépcsalád egészen 5 méteres megmunkálási hosszig kapható, ami ritkaság a síkágyas esztergák között

  • Nakamura-Tome AS-200LMYS

Az AS-200LMYS egy kompakt, hosszított-ágyú, ellenorsós Y-tengelyes eszterga, nagy teljesítményű, 15 kW-os orsóval. A gépen forgácsolási demót is láthatnak az érdeklődők.

hartford_lg_1370

  • Hartford LG-1370

A Hartford függőleges CNC megmunkálóközpontja, az LG-1370, 11 kW-os, 8.000 ford/perces orsóval van felszerelve. A tajvani szerszámgépgyártó saját fejlesztésű vezérlője, a Hartrol Plus először az idei MACH-TECH-en lesz megtekinthető élesben – a gépen forgácsolási bemutatót lehet majd látni.

  • Toyoda FH500J

Az FH500J horizontális megmunkálóközpont fő jellemzője a maximális termelékenység, minimális helyigény mellett. 22 kW-os orsója akár 15.000-es ford/percre is képes, szerszámtára pedig 60 szerszám befogadására alkalmas.

  • Okamoto ACC-64CA-iQ

Az ACC-64CA-iQ NC-kivitelű sík- és profilköszörű az Okamoto iQ érintőképernyős vezérlését használja, új szintre emelve ezzel az egyszerű kezelhetőséget. A könnyű programozás és a komplex feladatok egyszerűbb elemekre való bontása a tapasztalatlan gépkezelőknek is garantálja a maximális köszörülési teljesítmény és pontosság elérését. A gép dupla V szánjai hántolt prizmás vezetéken futnak, ami rendkívül pontos, egyenes mozgást tesz lehetővé.

További információ:

Az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]