Új márkákkal bővült az M+E Kft. termékpalettája

Tavaly komoly, az egész céget érintő változásokon esett át az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft. Az átalakulás és a bővülés lezárult, ezért Péter Szabolcsot, az M+E Kft. ügyvezetőjét kérdeztük az elért eredményekről és a cég jövőbeni terveiről.

Milyen változások történtek tavaly a cég életében és mit jelentett ez az ügyfeleiteknek?

Péter Szabolcs (P.Sz.): A 2015-ös év sok szempontból komoly átalakulást jelentett az M+E életében. Átalakult a portfóliónk, illetve személyi változások is történtek. Egyaránt kerültek ki és be partnerek a képviselt márkák közé, de az átalakulás során igyekeztünk elsődlegesen a meglévő ügyfélkörre és az ő igényeikre koncentrálni.

Azért, hogy továbbra is a megszokott termékportfóliót tudjuk nyújtani, további két új japán szerszámgépgyártó gépeit kezdtük el forgalmazni. Ezzel a lépéssel még a korábbi termékskálát is tovább tudtuk bővíteni. Esztergák terén a prémiumkategóriás Nakamura-Tome, míg a megmunkáló központok és köszörűgépek vonalán a TOYODA képviseletét kezdtük meg 2015-ben. Fontos változás még, hogy 2016. április elsejétől a Mitsubishi szikraforgácsoló gépeinek kizárólagos magyarországi forgalmazói lettünk.

A Brother-rel tavaly még szorosabbra fűztük az eddig is kiemelkedően jó kapcsolatunkat. 2015-ben a Brother gépek hazai értékesítése kiugróan magas volt, ami még a teljes európai piacon is jelentős eredménynek számított. Azon dolgozunk, hogy ezt a kapcsolatot tovább mélyítsük, valamint, hogy a többi partnerünkkel is hasonlóan jó viszonyt alakítsunk ki.

A tavalyi évünk sok szempontból rekord év is volt. Mind a megrendelt gépek számában, mind pedig az árbevételt tekintve az M+E történetének legjobb évét hagytuk magunk mögött 2015-ben. Fontos hangsúlyoznom, hogy ez viszont nem csak az én vagy a tulajdonosok érdeme, hanem az egész M+E csapat munkáját dicséri.

2016_04_25_M+E_interju_02_cikk

2014 végétől vetted át a cég irányítását. Milyen személyi változások történtek még a cégnél?

P.Sz.: 2005 szeptembere óta dolgozom az M+E-nél, kezdetben értékesítőként, majd később kereskedelmi vezetőként, így már több mint 10 éves tapasztalat van mögöttem. Ez a gyakorlat és tapasztalat nagy segítséget jelent a napi feladatokban, illetve az ügyfeleinket is régi ismerősként tudom köszönteni.

A cégnél történt átalakulás és bővülés indokolta többek között a gazdasági vezetői pozíció létrehozását is, aki a pénzügyi területek irányítását végzi. Így szerencsére nekem is több időm jut más, cégvezetéssel kapcsolatos feladatokra. Az új márkák megjelenése a kereskedelmi, értékesítői csapat bővülését is magával hozta, így már sokkal hatékonyabban és nagyobb intenzitással tudunk személyes kapcsolatot kialakítani ügyfeleinkkel. Személyi változások a tulajdonosi körben nem történtek, továbbra is 100%-ban magyar tulajdonú vállalat maradt az M+E.

Mit érzékelhetnek az eddigi és a jövőbeni partnereitek a tavalyi átalakulásból?

P.Sz.: Reményeim szerint semmit. Igyekeztünk zökkenőmentesen, az ügyfeleinkre kiemelt figyelmet fordítva véghez vinni az átalakítást, valamint továbbra is az eddig megszokott magas színvonalat biztosítani. Ami érezhető változás lehetett ügyfeleinknek, az a termékportfólió bővülésével kapcsolatos új lehetőségek. Olyan problémákra, gyártási feladatokra is tudunk már gépekkel szolgálni, amikre eddig nem. Úgy gondolom, hogy ez mindenképpen pozitív előrelépés a cég életében.

Ezekkel az új márkákkal hol találkozhatnak az érdeklődők?

P.Sz.: Az átalakulásunk egyik fontos lépése volt a bemutatótermünk bővítése. Átalakítottuk és kibővítettük az itt található gépparkot, így már minden gyártótól található legalább egy szerszámgép, amin be tudjuk mutatni a képességeiket. Az érdeklődőknek legközelebb éppen most a héten lesz lehetőségük személyesen is megnézni a kiállított gépeket az M+E nyílt napok ideje alatt.

M+E_front_cikk

Hogyan tudjátok biztosítani az új gépek szerviz hátterét?

P.Sz.: Úgy gondolom, hogy az új gépekhez kapcsolódó szerviz szolgáltatásunk felkészült a gépek karbantartására, szerelési munkáira. A technológusaink és szervizeseink folyamatosan részt vesznek nemzetközi képzéseken, így állandó, magas szintű, naprakész tudás birtokában tudnak segítséget adni a gépekhez. Hosszú tanulási folyamat előzte meg a gépek értékesítését, de úgy gondolom, csak így lehet felelős, komoly szervizszolgáltatást nyújtani.

Fontosnak tartom megemlíteni, hogy még soha nem volt ilyen magas a raktárkészlete az M+E-nek. Pót- és cserealkatrészből is komoly készlettel rendelkezünk, így sokkal gyorsabban tudunk reagálni az ügyfelek kéréseire, rendeléseire és ezzel jelentősen javul a szervizszolgáltatás minősége és gyorsasága is. Ez nem csak az új márkákat érinti, hanem a már meglévő márkák alkatrészkészletét is bővítettünk.

Mik a cég tervei a közeli és távoli jövőre nézve?

P.Sz.: Elsősorban a jelenlegi termékkörrel képzelem el a képviselt márkák körét. Az egyik fő célunk, hogy minél jobban megismertessük és elismertessük Magyarországon az általunk forgalmazott japán márkákat, valamint, hogy stabil, megbízható hátteret tudjunk nyújtani az üzembehelyezett gépeknek.

A cégünk által nyújtott szolgáltatások köre a másik fő terület. Úgy gondolom, hogy mindig lehet tovább fejleszteni, soha nem dőlhetünk hátra elégedetten, hogy “igen, megcsináltuk”. Mindig lehet és kell is emelni a minőségen, ami számomra az egyik legfontosabb cél.

További információ

Az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]