Új innovációk az additív gyártásban a VARINEX standján

A VARINEX Zrt. leányvállalatával, a SinterAM Kft.-vel együtt az additív gyártás élenjáró hazai specialistája, 25 éve megbízható partnere a vállalkozásoknak. Az innovatív gyártástechnológia szakértőjeként számos piacvezető 3D szkenner, 3D nyomtató, 3D szoftver és felületkezelő márkával dolgoznak együtt, így a VARINEX A pavilon 306B standján több újdonság is debütál az idei Ipar Napjain.

Először lehet élőben megtekinteni a Stratasys F770 robusztus additív gyártóberendezését, az AMT SFX környezetbarát felületkezelő berendezését és több gyártó 3D szkenner termékeit. A SinterAM A pavilon 303I standon alkalmazás orientált lenyűgöző EOS DMLS fémnyomtatott alkatrészekkel, 3D szkennelés bemutatóval és nyereményjátékkal is várja az érdeklődőket.

Forrás:VARINEX

ÚJ, ROBUSZTUS 3D NYOMTATÓ, AKÁR 1 MÉTERES ALKATRÉSZEKHEZ


Forrás: VARINEX Nagyméretű vagy sok kisebb alkatrész, ami határidőre elkészül? Van egy jó hírünk! Itt az új robusztus F770 3D nyomtató

A Stratasys F770 óriás méretű 3D nyomtató akár 1 méter hosszú (1000x610x610mm) alkatrészek gyors, megbízható és megfizethető 3D nyomtatását teszi lehetővé. Nincs szükség mérnöki bravúrokra a használatához, a CAD modell betöltése után, csak az orientációt kell beállítani, majd gombnyomásra már indul is a gyártás. A fröccsöntéshez használt szabványos, ipari ABS és ASA anyagot nyomtatja, amely a megfelelő tanúsítványokkal is rendelkezik. Ebben a gépben nem vetemedik az ABS, sem az ASA. Az új 3D nyomtató mindkét anyaghoz oldható támasztékot használ, így nem kihívás az eltávolítása. A munkatér tágas és a modell átlós elhelyezése esetén a maximális nyomtatható hossz 1160 mm. Ez jelentős technológiai előrelépés a hatalmas alkatrészek, illetve a sok kisebb méretű alkatrész tömeges gyártásában is. Az F770 robusztus FDM 3D nyomtató garantáltan le fogja nyűgözni az additív gyártás iránt érdeklődő közönséget.

ÚJ 3D SZKENNEREK ÉS FELÜLETKEZELŐK PREMIERJE


Forrás:VARINEX

A világ legnépszerűbb 3D szkenner márkáinak újdonságaival, 3D szkennelés bemutatóval és nyereményjátékkal is várjuk a VARINEX és a SinterAM standokon a látogatókat. Az innovatív 3D szkennerek könnyen beilleszthetők a termékfejlesztési folyamatokba, a prototípusok ellenőrzésére, az iterációk rögzítésére és sorozatok ellenőrzésére. Ezen kívül meglévő alkatrészek digitalizálására, visszamodellezésére és minőségellenőrzésre is alkalmasak. Hordozhatóságuknak és gyors mérési sebességüknek köszönhetően a 3D szkennerek segíthetnek felgyorsítani ezeket a munkafolyamatokat a piacra kerülési idő csökkentése érdekében. Jöjjön el, és nézze meg élő 3D szkenner bemutatóinkat a kiállítás minden napján, és vegyen részt a standon meghirdetett meglepetés nyereményjátékokban!


Az additív gyártás fontos szereplői a 3D felületkezelők. Nézze meg az idén debütáló PostPro SFX kémiai felületkezelő rendszerét, amely a világ első desktop felületkezelője a polimer 3D nyomtatott alkatrészekhez. A 11 literes munkaterű berendezés környezetbarát kémiai oldószerével a legkisebb ökológiai lábnyommal rendelkezik a felületkezelők között, és desktop méretével, valamint plug-and-play felhasználóbarát működtetésével egyedülálló az additív gyártás világpiacán. A kémiai polírozás a termék felületének megjelenésén túl javítja az alapanyagok mechanikai tulajdonságait is. Több, mint 150 alapanyaggal kompatibilis, köztük mérnöki műanyagokkal, elasztomerekkel és kompozitokkal.

EOS DMLS TECHNOLÓGIA  –  ÉLEN A FÉMNYOMTATÁSBAN


Forrás:SinterAM

Az EOS a világ legfejlettebb lézerszinterező, porágyas fémnyomtató berendezéseit gyártja már 30 éve, és a DMLS technológia elnevezése (Direct Metal Laser Sintering) is tőlük ered. A világon egyedülálló kutatás-fejlesztésével folyamatosan növeli technológiai előnyét, és olyan innovációra épülő gazdasági előnyöket kínál, amelyek fontosabbak, mint valaha. Magyarország legnevesebb ipari cégei és egyetemei is az EOS mellett tették le voksukat. Ismerkedjen meg a SinterAM standon a lenyűgöző fémnyomtatott alkatrészekkel és szerszámokkal, amelyek szerszámacél, rozsdamentes acél, nikkel ötvözetek, kobalt-króm, réz, alumínium és titán alapanyagból készültek. Jöjjön el a SinterAM standra, nézze meg 3D szkenner bemutatónkat és nyerjen 3D fémnyomtatási szolgáltatást 100 000 forint értékben!

25 ÉVE SEGÍTJÜK ADDITÍV GYÁRTÁSSAL MAGYARORSZÁG VEZETŐ IPARI CÉGEIT ÉS INNOVÁCIÓIKAT

A VARINEX Zrt. nemcsak világmárkákat forgalmaz az additív gyártás területén, hanem 3D Digitális Gyárában 25 éve naponta többezer alkatrészt gyárt saját, közép-európai szinten is egyedülálló gépparkján. A cég magyar és nemzetközi kutatás-fejlesztési projektekben is bizonyítja szakértelmét, és az oktatás területén a legtöbb neves hazai egyetemmel szorosan együttműködik.


A világ legnépszerűbb 3D szkennereinek és 3D nyomtatóinak újdonságaival készül a VARINEX az idei Ipar Napjaira, egyedülálló és izgalmas fém és polimer nyomtatott alkatrészeken keresztül bemutatva a legfontosabb ipari alkalmazásokat. Ismerje meg Ön is személyesen VARINEX szakértő csapatát az A pavilon 306B standján május 7-10. között! Ingyenes kiállítási belépőért ezen a linken tud regisztrálni.

Írja fel Ön is naptárába és regisztráljon a díjmentes belépőért!

További információ:

A Varinex hivatalos honlapján

Megosztás

Papp Oliver

A CNCMedia alapító főszerkesztője. CAD szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, technológiai fejlesztésekről, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2008 óta. 

Tags:

[
    ]