Hogyan készül a cserepeslemez – videó

A megszokott tetőfedő elemekben túl a cserepeslemez jó alternatívát kínál az egyszerű telepíthetőség lehetőségével, és emellett tetszetős megjelenéssel is rendelkezik. Nézzük, hogyan készül!

A gyártási folyamat az előre festett lemezzel indul, mely tekercsekben érkezik az üzembe. A lemezt befűzik a gépbe, mely egy szivacsréteget ragaszt annak hátoldalára. Ez a korrózióvédelem mellett akusztikai szigetelést is biztosít. Ezután a lemezt újra feltekercselik.

A lemez ezt követően befűzésre kerül a hengerlőgépbe. Itt az egymás után következő hengerek egyre jobban közelítik a lemez végső profilját, melyen folyamatosan áthaladva kialakul a kívánt alakzat. A lépcsőzetes formázásra az lemez vetemedésének elkerülése miatt van szükség.

A cserepeslemez jellegzetessége, hogy a hagyományos hullámlemezzel ellentétben keresztirányban is formázva van. Ez minden irányban kellő merevséget ad, valamit a megjelenés is szebb egy közönséges lemeztetőnél.

A hosszában formázott lemezek egy másik présgépbe kerülnek, amely periodikusan kialakítja a tetőcserépre emlékeztető mintázatot. A lemez előre halad, eközben pedig a már kialakított barázdák biztosítják a préselés egyenletes kiosztását. Az elkészült lemezeket egymásra helyezik, a szállítás után pedig készen állnak a telepítésre.

Megosztás
[
    ]