Az OKUMA elindítja következő generációs vezérlőszériáját a OSP-P500-at

Az új vezérlő a vállalat legújabb innovációja a nagy múltú OSP vezérlővonalon belül, amely 1963-ig nyúlik vissza. 60 év tapasztalatát ötvözi a legújabb technológiai innovációval: az OSP-P500-at úgy tervezték, hogy javítsa a felhasználói élményt, és teljes mértékben optimalizálja a modern gyártási műveleteket.

Az OSP-P500 a mai nagy sebességű, nagy pontosságú gyártási műveletek figyelembevételével készült. Az új vezérlés alapfelszereltségként dual-core processzorral rendelkezik, amely lehetővé teszi több folyamat párhuzamos működését. Ez csökkenti a ciklusidőket és lerövidíti a gyártási időt. 

A legfigyelemreméltóbb, hogy a Digital Twin technológia elérhető az OSP-P500-as vezérlőben. Segítségével pontos megmunkálási szimulációk hozhatók létre akár egy külső számítógépen is, miközben valós idejű adatot is szolgáltat a működő szerszámgépről a szimulációt végző számítógép felé. Ez a funkció lehetővé teszi a kezelők számára, hogy ezen adatok felhasználásával tovább optimalizálják a szerszámgép teljesítményét. 

Az OSP-P500 a felhasználót szem előtt tartva készült. A Microsoft Windows, nyílt architektúrájú platformra épülő OSP-P500 a párbeszédes programozási lehetőségekkel az egyik legkönnyebben programozható gépvezérlők közé tartozik a piacon. Ezenkívül az ergonómiai újítások, mint a dönthető és elforgatható képernyő mind a könnyebb kezelést segítik elő.

Mivel a modern gyártási gyakorlatok egyre inkább a digitális adatgyűjtésre, -értékelésre és -továbbításra támaszkodnak, az adatvédelem szükségessége is kiemelten fontos. Az OKUMA OSP-P500 robusztus védelmi funkciókkal készült az adatokkal való kitettség kockázatának kezelésére, beleértve a hamisítás elleni védelmet; a gép API-jának engedélyezési listáját; anomáliák észlelését; szükséges kezelő azonosítást és hitelesítést; valamint rendszeresen ütemezett szoftver- és adatmentését.

A vezérlő meggyőző megmunkálási teljesítményt tesz lehetővé, de emellett az OSP-P500 tervezésénél a környezetvédelmet is szem előtt tartották. Az új vezérlőben szintén alapfelszereltség az OKUMA ECO suite plus technológiája, amely olyan digitális funkciók gyűjteménye, amelyek figyelik, vezérlik, és tökéletesen egyensúlyban tartják az energiafogyasztást az optimális megmunkálási teljesítménnyel.

Ezenkívül az ECO suite plus alkalmazás lehetővé teszi a CO2-kibocsátás gépszintű naplózását is.

Az OSP-P500 CNC vezérlő főbb paraméterei:

  • Két méret: 15” vagy 21,5” képernyő a géptípustól függően.
  • Helytakarékos, modern kialakítás.
  • Ergonomikus billentési és elforgatási lehetőségek.
  • QWERTY billentyűzet.
  • Teljes színű érintőképernyő.
  • Windows alapú operációs rendszer.
  • Nyílt forráskódú platform az OKUMA App Store-ban található alkalmazások integrációjához.
  • OKUMA VIRUS PROTECTION SYSTEM, fehérlistás vírusvédelem

Az OSP-P500 a szeptemberi EMO Hannover rendezvényen debütált Európában és a májusban megrendezésre kerülő MACH-Tech szakkiállításon a magyar közönség is megismerheti testközelből. 

SMARTUS STAND A MACH-Tech kiállításon

A vállalat határozott célja, hogy ismét megmutassa a jelenlegi és leendő partnereinek, mi mindenben segíthetik a műszaki fejlődésüket. Az elmúlt évek kiállításainak színvonalát tekintve nem is kérdés, hogy a bemutatásra kerülő szerszámgépek és műszaki megoldások megérdemlik a kiemelt figyelmet.

Az, hogy az OKUMA szerszámgépek mennyire precízek és tartósak az egész piac elismeri. Az azonban sokaknak meglepetés lehet, hogy mennyire sokféle automatizálási lehetőséggel, saját fejlesztésű diagnosztikai szoftverrel és a legkülönbözőbb anyagmozgatási lehetőségekkel egészítették ki a szolgáltatás palettát.

A cél végtére is, hogy minél kisebb helyen, minél több alkatrészt gyárthassanak a forgácsolócégek anélkül, hogy jelentős számú, de nehezen megszerezhető emberi erőforrást kellene alkalmazniuk. A Smartus Zrt. ennek szellemében idén több, multifunkcionális, öttengelyes gépeket mutat be, olyan szoftverekkel, melyek képesek a gyártás hatékonyságát csökkentő tényezők feltárására. Ezzel is hozzájárulva a döntések bizonytalanságának csökkentésére, és a gyorsaság növelésére.

Szokásához híven, a Smartus Zrt.-nél idén is hullik a forgács, az A pavilon 205A standon!

Írja fel Ön is naptárába és regisztráljon a díjmentes belépőért!

Élő bemutató keretében a következő gépek lesznek kiállítva:

  • OKUMA MULTUS U3000
    • Főorsó: Ívelt Kúpkerék forgácsolása B-tengelyes simító esztergálással és fogazat profilmarással. 

anyagminőség: C45

  • Ellenorsó: Nagytermelékenységű Skiving eljárással készült bordázat. anyagminőség: C45
  • OKUMA Genos M560-V-E
    • HainBuch Manok megfogásban 5D kinyúlású D65mm-es rúdanyag nagyelőtolású marása.
      anyagminőség: C45
    • Teljesítménymarás HILMA UC 125 satuban.
      anyagminőség: M200
    • Kemény formamarás HILMA MC-P 60 satuban.
      anyagminőség: M200OKUMA 
  • LB3000 EXIII: eszterga OSP P500-as vezérlővel, fogastengely megmunkálása Hobbing technológiával

Magyarországon egyedülálló lehetőséget kínálunk. A 2024-es évben azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy létrehozunk egy technológiai tudástárat, ahol ügyfeleink megoszthatják egymás között Okuma gépes tapasztalataikat. Egy helyet, ahol esettanulmányokon keresztül meg lehet ismerni az Okuma gépekben rejlő potenciált.

A következő 5 hét során fogjuk kiválasztani a jelentkezők közül azt a 10 beruházás előtt álló vállalkozást, akik vállalják, hogy egy magas technológiai tartalmú megmunkálásról közösen esettanulmányt készíthessünk.

Új OKUMA szerszámgép vásárlása esetén – típustól és az alkatrész komplexitásától függően jelentős kedvezményt biztosítunk.

Az esettanulmányban szereplő alkatrészt ügyfeleinkkel közösen választjuk ki, és a projekt kidolgozásához a Smartus Zrt. kiváló technológusgárdája nyújtja a támogatást.

A meghirdetett pályázatra a jelentkezési határidő 2024. május 31.

További információ:

Az Smartus Zrt. hivatalos honlapján

Megosztás

Papp Olivér

A CNCMedia alapító főszerkesztője. CAD szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, technológiai fejlesztésekről, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2008 óta. 

Tags:

[
    ]