A GROB házi kiállítása a technológiák bemutatásán túl a találkozások fórumává válik

Idén is 4000 látogató élt a lehetőséggel, hogy megismerkedjen a GROB teljes termékpalettájával. A házi kiállításon évről-évre új technológiákat, automatizálási megoldásokat és eljárásokat mutatnak be, amelyek az eseményt különleges platformmá teszik, nemcsak a látogatók, ügyfelek és beszállítók, hanem a GROB számos munkatársa számára is világszerte.

Az elmúlt pár évben a bajorországi központban megrendezésre kerülő házi kiállítás szilárd helyet foglal el a GROB éves programjai közt. „Az idei évben a magyar vevőkkel kifejezetten a gépbemutatókon, élő megmunkálásokon keresztül szerettük volna megismertetni a céget. Személyesen mindenkit felkerestünk, vannak olyan vevőink, akik tavaly is részt vettek a kiállításon és szerencsére sikerült olyan mély benyomást tenni, hogy idén is szívesen elfogadták a meghívást, az új érdeklődőkön túl.” – nyilatkozott Fuchs Norbert a GROB Hungária projektmenedzsere.

Számtalan automatizációs lehetőség

Először került bemutatásra a vadonatúj G900-as gépsorozat és a GMR (GROB Mobile Robot), vezető nélküli szállítórendszer. Ez azonban csak a legújabb képviselője volt a GROB rendkívül sokrétű automatizálási és kiszolgálási megoldásainak, mind az univerzális gépek, mind a rendszermegoldások esetében.

„A GROB 5-tengelyes, univerzális megmunkálógépei egészen a G150 típustól a G750 típusig terjednek, amely a különböző palettaméretet tükrözi. Nem csak önálló 5-tengelyes megmunkálóközpontokat tekinthettek meg a vevők, hanem ehhez kapcsolódó automatizálási lehetőségeket is, tehát palettatároló rendszereket, illetve robotos cellákat egyaránt. Idén a G900-as típus is bemutatásra került, melyet különösen az autóipar által támasztott követelményeket figyelembe véve fejlesztette a cég. Emiatt akár a hatalmas gigacastingok megmunkálására is alkalmas a berendezés.” – számol be Fuchs Norbert. – „A GROB ezeket a megoldásokat egy kézből tudja a vevők számára biztosítani, hiszen mind a megmunkálóközpontokat mind pedig a palettatároló rendszereket, vagy a robotos cellákat is mi magunk építjük.”

Innovatív és rendkívül produktív e-mobilitás

A harmadik generációs, állórészek gyártására szolgáló hairpin gép állt a vásár középpontjában. Ismét bebizonyosodott, hogy a GROB-WERKE méltán vált a világpiac egyik vezetőjévé az elektromos rendszerek gyártásának területén. A GROB szaktudása az akkumulátorcellák és akkumulátormodulok összeszerelése a „Cell-To-Pack” akkumulátorcsomag összeszerelési technológia területén is lenyűgöző volt.

„A GROB nem csak a szerszámgépek gyártásában magaslik ki, hanem az elektromobilitás területén is, legyen szó elektromotor vagy akkumulátorgyártásról. A kiállításon ezeket a berendezéseket is meg lehetett tekinteni. Az egyik ilyen a hairpin gyártósor, ami az új generációs elektromotorok állórészéhez készült, illetve lehetett látni félautomata, automata gyártósor részleteket az akkumulátortechnológia területéről.” – mondja Fuchs Norbert.

Az ipari eszmecserék platformja

Mint minden esemény, a GROB házi kiállítás is bemutató- és értékesítési kiállításként is működik. Ezen túl az évek során a vállalat különböző szegmenseinek fontos platformjává fejlődött. A são paulói, a blufftoni és a daliani leányvállalat döntéshozói is ellátogattak Mindelheimbe, hogy közvetlenül is láthassák, hogyan fejlődik a GROB csoport, milyen megvalósítási terveket hoznak az új géptechnológiák, és hogyan kell azokat célzott, tájékoztató rendezvények során bemutatni.

„A GROB számára nagyon fontosak a partneri kapcsolatok és ezt mi sem mutatja jobban, hogy évről évre a házi kiállításon a saját termékeink megjelenése mellett, körülbelül 60 társkiállító is részt vesz ezeken a kiállításokon.” – teszi hozzá Fuchs Norbert.

A GROB Magyarországon

A GROB Hungária egyik legnagyobb partnere az Audi Hungária, ahol szintén megfigyelhető egyfajta átalakulás. Ennek keretein belül már a második elektromobilitáshoz köthető gyártósor épül az Audi területén.

„Úgy gondolom, hogy Magyarországon még mindig van potenciál, mind akkumulátorgyártás, mind pedig az elektromos hajtásláncgyártás területén.” – fogalmaz Fuchs Norbert, a GROB Hungaria projektmenedzsere. „A magyar képviselet az elmúlt években jelentős mértékű fejlődésen ment át, és célunk, hogy ezt a jövőben is folytassuk, akár a direkt értékesítés elindításával is. Az elkövetkező években még jobban szeretnénk megismertetni a GROB nevet magyar piacon, és lehetőség szerint minél több berendezést szeretnénk eladni, amelyek utána kiszolgálják vevőinket és megmutatják, mire is képesek igazán a GROB termékei.”

Ha nem volt lehetősége eljutni a GROB házi kiállítására, de testközelből szeretné megtekinteni megoldásaikat, látogasson el a GROB standjára közelgő Mach-Tech és Ipar napjai kiállításon!

A GROB és partnerei az A pavilon, 109C standján a következő programokkal várják a látogatókat:

  • G352-es megmunkálóközpont és a GRC-R60-as robotcella élő gyártásbemutatója
  • Gépeiken a MAPAL kiváló minőségű szerszámaival praktikus meglepetés készül
  • Szakmai beszélgetések a GROB szakértő kollégáival
  • A GROB partnerei, a MAPAL és a Blaser is bemutatják legújabb termékeit a standon

Regisztráljon Ön is az ingyenes, szakmai belépőkért!

Képek és forrásGROB

További információ:

A GROB hivatalos honlapján

Megosztás
[
    ]