Rendszerszintű automatizálási megoldások a MachTech-en

A Renishaw által biztosított méréstechnikai és automatizációs megoldások a 2024-es Mach-Tech kiállításon első kézből ismerhetőek meg.

Az idei kiállításon a Renishaw standján 4 alkalmazási területet ismerhetnek meg a látogatók. Köztük egy automatizált megmunkálógépet, beépített és folyamatba integrált tapintóval és robotos kiszolgálással. Megtekinthető lesz a gyártásközi mérés és ellenőrzés több eszköze, valamint a REVO, 5-tengelyes mérőrendszer és a FORTiS, lineáris abszolút útmérők által elérhető precíziós mérés és mozgástervezés, mely megoldásokról következő cikkünkben olvashatnak.

Automatizált gyártási folyamat

Az RMP600, egy nagy pontosságú tapintóegység, mely könnyedén telepíthető szerszámgépekbe. A szilícium-nyúlásmérő bélyeges technológiával, kiemelkedő 3D mérési teljesítménnyel rendelkezik. Gyors és pontos munkadarab tapintást biztosít, valamint szabad felületek mérését és a forgácsolás közbeni szabályozást is lehetővé teszi. A kompatibilis Renishaw szoftver segítségével könnyen létrehozhatók a munkadarab-, vagy palettaazonosító programok, csökkentve a selejtet és az emberi hibákat. Emellett a mérőgépek és mérőszoba terheltsége is csökkenthető az eszköz segítségével.

A cella kiegészül az ultrakompakt RMI-QE kombinált adó-, vevő- és interfész egységgel, mely akár a munkatéren kívül is elhelyezhető. Az eszköz egyszerre akár 4 munkadarab-bemérőt, vagy tapintót is képes kezelni.

Az NC4+ Blue egy kék lézeres szerszámbemérő, mely nem csak a bemérésre, de szerszámiagnosztikára is alkalmas. Az eszközzel vizsgálható az élek kopása, csakúgy, mint a csúcssugarak állapota, így a szerszámcserére még a tényleges tönkremenetel előtt lehetőség van, a tapasztalati módszerek helyett valós mérési étékekkel alátámasztva.

A bemutató gyártócella része egy Equator 500 gyártósori mérőgép is, mely kiemelkedő sebesség és egyszerű használat mellett képes a pontos ellenőrzésre. Ideális közepes és nagy sorozatú alkatrészek gyors ellenőrzésére, mely során a gyártási folyamat változásait is képes korrigálni.

Ismerje meg Ön is személyesen a Renishaw szakértő csapatát és ipari automatizációs megoldásait a Mach-Tech, Ipar napjai kiállításon az A pavilon, 203/A standján!

Regisztráljon Ön is az ingyenes belépőkért!

Mi ott leszünk! És Ön?

A black and white logoDescription automatically generated A Renishaw Hungary Kft. csapata

További információ:

A Renishaw hivatalos honlapján

Megosztás
[
    ]