Pergődob bronzból – Titans of CNC videó

A Titans of CNC csapata ismét bemutatja sokoldalú szakértelmét, ezúttal egy hangszer készítése során.

A dobszettek fejlődésében eddig talán a szintetikus bőrök megjelenése volt a legnagyobb fordulat, amellyel felvéltották az állati bőrrel ellátott hangszereket. Dan Pawlovich, a Panic! at the disco dobosa azonban évek munkájával dolgozik azon, hogy ezen változtasson.

A több éves tervezés, prototípusgyártás után a pergődob végre készen áll arra, hogy végleges formájában is alakot ölthessen. A hangszer egy bronzgyűrűből készül el, a Titans of CNC csapatának szakértelmével. A teljes folyamatot a csapat egy videósorozatban mutatja be, most azonban nézzük meg, m i is kell ahhoz, hogy egy ilyen precíz megmunkálást előkészítsünk.

Minden pontos megmunkálás a készülékezéssel kezdődik, melyet az anyagtulajdonságokhoz és a geometrához kell igazítani. Figyelembe kell venni az előgyártmány, de a végső termék alakját és szilárdságát is, ahhoz, hogy a legjobb stabilitást érjük el megmunkálás közben, mely nagy hatásal van a felületi minőségre.

A munkadarabot ezért a Schunk Vero nullponti befogórendszerével látják el, mely kiemelkedő stabilitást ad a megmunkálás alatt. Az előgyártmány alját egy esztergaközponton alakítják ki úgy, hogy az alkalmas legyen a töskék befogadására. Így a munkadarab közvetlenül kerül rögzítésre a készülékhez.

A készülékezés gépi oldala is komoly tervezés eredménye. A nullponti rendszer másik oldala egy alumíniumlapra fog illeszkeni, így erre is kialakításra kerülnek a megfelelő menetees fogadófelületek. A készülék pontosan illeszkedik a megmunkálóközpont körasztalára. Ezt követően a befogótüskékkel felszerelt előgyártmány behelyezhető a gépbe és kezdetét veheti a forgácsolás.

Megosztás
[
    ]