Az MI és a gépi tanulás aktívan csökkenti az OT és ICS kiberkockázatot

A kiberbiztonsági technológiák innovációival az OT és IoT szektor kiberbiztonsági kiadásai 2027-re elérik a 4,6 milliárd USD-t

A létfontosságú infrastruktúrák (Critical Infrastructure, CI) kiberbiztonságát egyre több jogsértés éri. Ehhez a tendenciához számos dolog hozzájárult, többek között a geopolitikai feszültség, valamint az a tény is, hogy az államhoz kötődő szereplők több erőforrással tudnak fellépni az ipari szervezetek ellen. Az ABI Research globális technológiai hírszerző cég új jelentése szerint az ipari OT szektorok OT és IoT kiberbiztonsági kiadásai 2027-re közel 4,6 milliárd USD-t fognak elérni.

„Az ipari kiberbiztonság kiváló példája annak, hogy a korszerűsített technológiák kínálata miként bővül, beleértve a zord körülményekre szabott tűzfalakat, az egyirányú adatáramlást biztosító szegmentációs technológiákat, valamint a fejlett felügyeleti és láthatósági megoldásokat” – mondta Michael Amiri, az ABI Research vezető ipari és IoT kiberbiztonsági elemzője.

Az ipari kiberbiztonsági szállítók is fokozzák tevékenységüket, és innovatív megoldásokat kínálnak az ügyfeleknek. Az olyan gyártók, mint a Claroty, az Otorio, a Palo Alto Networks és a Dragos valós idejű megfigyelést és láthatóságot kínálnak az ipari hálózatokhoz, a gépi tanulással (Machine Learning, ML) és a mesterséges intelligencia (AI) alkalmazásával pedig a hálózati forgalom alakulásának megfigyelését segítik elő. Amiri szerint: „A valós idejű adatelemzés lehetővé teszi, hogy az üzemi szint, illetve távoli műveletek adatait is valós időben lehessen gyűjteni, amelyekhez a digitalizálás előtt nehezen lehetett hozzáférni. Ez pedig javítja a döntéshozatalt és az üzemeltetési stratégiákat.”

„Az ipari kiberbiztonsági szállítók egyre inkább olyan fejlett technológiákat alkalmaznak, mint a gépi tanulás. Az AI és az ML nem csak divatszavak, hanem döntő fontosságúak az átfogó OT/ICS kiberstratégia megvalósításához.” Az AI és az ML algoritmusok kiváló képességekkel rendelkeznek ahhoz, hogy felismerjék az anomáliákat és a valós fenyegetéseket a hálózati forgalomban. „Jobb megoldásokat kínálnak a hálózati biztonság hagyományos, szabályalapú megközelítéseihez képest.” – zárja Amiri.

Ezek a megállapítások az ABI Research ’Security Technologies for Industrial Connectivity’ című jelentéséből származnak. A jelentés a vállalat Industrial Cybersecurity kutatási szolgáltatásának része, amely tanulmányokat, adatokat és elemzői meglátásokat tartalmaz.

ForrásABI Research

További információ:

Az ABI Research hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]