Méréstechnika és automatizálás a Renishaw-tól a Mach-Tech-en

A Renishaw által biztosított méréstechnikai és gyártási folyamat automatizálási megoldások a 2024-es Mach-Tech kiállításon első kézből, működés közben ismerhetőek meg.

Az idei kiállításon a Renishaw standján 4 alkalmazási területet ismerhetnek meg a látogatók. Köztük egy automatizált megmunkálógépet, beépített és folyamatba integrált tapintóval és robotos kiszolgálással. Megtekinthető lesz a gyártásközi mérés és ellenőrzés több eszköze, valamint a REVO, 5-tengelyes mérőrendszer koordináta-mérőgépen és a FORTiS, lineáris abszolút útmérők által elérhető precíziós mérés és mozgástervezés, mely megoldásokról jelen cikkünkben, alább olvashatnak.

Gyártásközi mérés és ellenőrzés

Költségkímélő kivitele, illetve egyedülálló felépítése és működési elve révén az Equator rendszer alkalmas a közepes és nagy sorozatban gyártott munkadarabok gyors és pontos gyártósori ellenőrzéséhez üzemi körülmények között is

A Renishaw Equator egy rugalmas gyártósori mérőeszköz, amit úgy terveztek meg, hogy kiemelkedően nagy mérési sebességet és ezzel a korábbinál jóval rövidebb alkatrész ellenőrzési ciklusokat, a mérőgépektől elvárt ismételhetőséget és egyszerű, speciális képzettség nélküli használatot biztosítson, akár teljesen automatizált gyártási rendszerekben is.

Nemcsak alkatrészek gyors és pontos gyártósori ellenőrzésére alkalmas, de egyben a gyártási környezet és a gyártási folyamat változásainak folyamatos követésére és akár automatikus visszacsatolására, kompenzálására is tökéletes megoldás, így az Equator rendszerek olyan gyárakban, üzemekben is használhatók a megmunkáló gépek mellé telepítve, ahol a hőmérséklet széles skálán ingadozik.

Multiszenzoros mérés

A koordinátamérő gépekhez kifejlesztett Renishaw REVO® 5 tengelyes multiszenzoros rendszer szinkronizált mozgást és 5-tengelyes mérési technológiát alkalmaz a mérőgépek mozgásainak dinamikus hatásainak minimalizálására ultra nagy mérési sebességek mellett.

A rendszer emellett szondák széles skálájával szerelhető fel, ami automatikus váltást tesz lehetővé a szkenneléses, a tapintós, az ultrahangos, az optikai és a felületérdesség-mérések között, amelyek így ugyanazon a gépen, egy rendszerrel elvégezhetők.

Renishaw REVO® technológiája egyedülállóan nagy mérési- és szkennelési sebességet és egyben pontosságot biztosít különböző márkájú és kivitelű koordináta-mérőgépeken, akár retrofit esetén utólagosan felszerelve is

Tapintók és kalibrálás

A Renishaw standján további megoldások is bemutatásra kerülnek, mint például a Fortis zárt útmérő rendszer, az XL80 lézeres interferométert gép beállításokhoz és -kalibrálásokhoz és a tapintószárak, melyek Renishaw és más márkájú szerszámgépes és koordináta-mérőgépes mérőfejekhez is egyaránt használhatóak.

Ismerje meg Ön is személyesen a Renishaw szakértő csapatát és ipari automatizációs megoldásait a Mach-Tech, Ipar napjai kiállításon az A pavilon, 203/A standján!

Regisztráljon Ön is az ingyenes belépőkért!

Mi ott leszünk! És Ön?

A black and white logoDescription automatically generated A Renishaw Hungary Kft. csapata

További információ:

A Renishaw hivatalos honlapján

Megosztás
[
    ]