Automatizált megoldások a Hwacheon kínálatában

Cikkünkben bemutatjuk a csúcsminőségű szerszámgépeket kínáló koreai vállalat, a Hwacheon automatizációs megoldásait.

Korábbi cikkünkben röviden bemutattuk a koreai Hwacheon történetét és szerszámgépgyártás terén elért szakértelmét. A közel 80 éves múlttal rendelkező gyártó portfóliójában számos csúcsminőségű eszterga és megmunkálóközpont érhető el, mindkét esetben vízszintes és függőleges típusban egyaránt. A fúró-, maró- és esztergáló feladatokra szánt gépekre egyaránt jellemző a hosszú élettartam, valamint a stabil munkavégzés – köszönhetően a különösen nagy hajtóerőnek. A Hwacheon gépei között számos sikersorozat található, olyanok, mint a Hi-Tech, a MEGA, a CUTEX, a VESTA sorozatok és még sorolhatnánk.

A koreai vállalat a szerszámgépek mellett azonban napjaink egyik, hanem legmeghatározóbb trendjének is eleget tesz automatizált megoldásai révén. A továbbiakban tekintsük meg, hogy kínálata milyen automatizációs lehetőségekkel szolgál ügyfelei számára:

AWC – Automatikus munkadarab-cserélő

Az AWC (Automated Workpiece Changer) rendszer a Hwacheon kínálatában elérhető olyan innovatív megoldás, amely számos előnyös paraméterrel rendelkezik a gyártási folyamatok hatékonyságának növelése érdekében. Kompakt és teljes körű megoldást kínál a munkadarabok be- és kirakodásához. Két méretben kapható, 8 és 20 darabos munkadarabkezeléshez – mely munkadarabok és alkatrészek paraméterüket tekintve maximálisan 300 mm-es átmérőig és 80 kg súlyig terjedhetnek.

A HSK-T100 tartók, valamint a satuk, csavarkötések és egyéb rögzítőrendszerek még stabilabb munkadarabcserét tesznek lehetővé, akár 41 másodpercen belül. Az AWC a Hwacheon számos gépével kompatibilis, köztük a VESTA gépsorozatból a VESTA-1000+, VESTA-1050B, VESTA-660 modellekkel is. Az automatikus munkadarab-cserélő FANUC, Siemens és Heidenhain NC vezérlős változatban érhető el, rugalmasságot biztosítva ezzel a felhasználók számára. Az AWC használatával jelentős előnyre tehetnek szert a gyártók az automatizálás terén. Hatékonyabbá és termelékenyebbé tehetik folyamataikat, minimalizálva a gépek leállási idejét is.

HMP – Hwacheon Multi Pallet System

Amennyiben megmunkálóközpontjai automatizált palettacserélő rendszert igényelnek, akkor a Hwacheon HMP rendszere ideális választás lehet. Az AWC-hez hasonlóan ez a megoldás is FANUC és Siemens vezérléssel támogatott. A HMP-vel standard, legfeljebb 2 tonnás paletták cserélhetők teljesen automatizált módon. Polcos kialakításának köszönhetően a gyártási kapacitáshoz igazítható megoldásról van szó, rendkívül kicsi helyigénnyel karöltve.

A paletták bepakolását a munkaterületre robot végzi. 500 mm-nél kisebb munkadarabmagasságnál maximum 21 raklap helyezhető el, de opcionálisan a felhasználói igényekhez alakítható a rendszer ennél magasabb (maximum 1000 mm-ig) munkadarabok esetén. A HMP szintén kompatibilis a VESTA sorozat darabjaival, mellette pedig akár ideális választás lehet a H6 és H8 csúcskategóriás vízszintes megmunkálóközpontokhoz is, melyek nagyfokú teljesítmény mellett megbízható, stabil munkavégzést hoznak a műhelybe.

GR – Gantry Loader

A Hwacheon portálrakodó megoldásával új, automatizált élményeket érhet el a munkadarabok gyors és pontos kezelése terén. A rendszer alapkivitelben 10 rakodóállomással rendelkezik, de opcionálisan bővíthető 14-re ez a szám. Gyors és akkurátus automata munkadarabkezelése mindössze 8 másodpercre képes csökkenteni a munkafolyamatokat.

A Gantry Loader 600 mm-es magasságig képes kezelni az alkatrészeket, 48-tól 155 mm-ig terjedő munkadarabátmérővel. Két változatban érhető el, GR5 és GR10 konfigurációban. A Hwacheon portálrakodó rendszere kiváló választás a CUTEX-180 és Hi-Tech 230 esztergagépek mellé, új szintre emelve ezzel az automatizált gyártást.

A Hwacheon gépek magyarországi képviseletét a CAPRO Kft. látja el, akik 2004 óta biztosítják a megfelelő szakmai hátteret, legyen szó géptelepítésről, automatizálási megoldásokról, vagy kiemelkedő szervízszolgáltatásról.

Képek és forrásHwacheon

További információ:

A Hwacheon hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]