A Rösler a GPAINNOVA DLyte Carbide forgácsolószerszámok forgalmazója lesz

A Rösler Oberflächentechnik GmbH és a spanyol GPAINNOVA technológiai csoport bővíti partnerségét: a világpiacvezető Rösler átveszi a keményfém forgácsolóószerszámok forgalmazását, valamint a gépek egyedi folyamatfejlesztését és szervizelését is. Emellett a GPAINNOVA szorosan együttműködik a Röslerrel a DryLyte eljárás továbbfejlesztésén.

A szabadalmaztatott DryLyte eljárás homogén és hatékony megmunkálást ígér a keményfém szerszámok élén.

A keményfém gépek a szabadalmaztatott DryLyte technológiát használják a cementált keményfémek felületének megmunkálására, és a keményfém forgácsolószerszámok megmunkálásának standard eljárásaként a hagyományos finiselést hivatottak felváltani, ami még hatékonyabb és jobb szerszámokat eredményez. A GPAINNOVA-val való partnerség kiterjesztésével a Rösler további teret nyer a szerszámgyártó iparban, amely a vállalat egyik új fókuszpiaca.

„A Rösler Csoportnál nagy örömünkre szolgál, hogy egy ilyen fejlett és ígéretes technológiával bővíthetjük portfóliónkat az élvonalbeli előkészítés területén. Meggyőződésünk, hogy a DLyte a minőség, a ciklusidő, a kezelés és a költséghatékonyság tekintetében egyértelműen felülmúlja a finiselést. Ez a technológia képes lesz arra, hogy a forgácsolóél-előkészítésben leggyakrabban alkalmazott eljárásként nagy léptékben kiváltsa a hagyományos rendszereket, és hogy gyorsan meghonosodjon a piacon” – mondja Alexander Fitz, a Rösler tömegmegmunkálásért felelős értékesítési vezetője.

Alexander Fitz, a Rösler Oberflächentechnik GmbH értékesítési vezetője: „A Rösler csoportnál örömmel tölt el bennünket, hogy egy ilyen fejlett és ígéretes technológiával bővíthetjük portfóliónkat a csúcstechnológiás előkészítés területén.”

A DryLyte technológia, más néven száraz elektropolírozás, sokkal kíméletesebb, mint a finiselés, és sokkal homogénebb felületképzést eredményez. A hagyományos módszerekkel ellentétben a DryLyte technológia sokkal kíméletesebben és mechanikus csiszoló eljárás nélkül dolgozik. Ez egy olyan új technológiát kínál ügyfeleinknek, amely ioncserével távolítja el az anyagot, hogy homogén élletörést és sima felületet hozzon létre. „Ez az eljárás a munkadarab-előkészítés jövője” – mondja Alexander Fitz. „A mögötte álló technológiai fejlesztés kiemelkedő. Teljesen meg vagyunk győződve arról, hogy ezzel a kibővített partnerséggel technológiai előnyt tudunk nyújtani ügyfeleinknek” – tette hozzá Fitz.

A spanyol technológiai vállalat bízik a világpiaci vezető Röslerrel való együttműködésben: „A GPAINNOVA és a Rösler világelső vállalat közötti megállapodás mindkét vállalat számára jelentős mérföldkő; a felületkezelés területén, különösen a keményfém forgácsolószerszámok kezelésében szerzett szakértelmünk egyesítésével páratlan előnyöket kívánunk nyújtani ügyfeleinknek” – értékeli Pau Sarsanedas, a GPAINNOVA vezérigazgatója és társalapítója. „Ez a stratégiai szövetség nem csak a piaci hatókörünket bővíti, hanem arra is felvértez bennünket, hogy az ügyfelek szélesebb körének adjunk lehetőséget, lehetővé téve számukra, hogy hasznosítani tudják szervezeteink kollektív tudását és képességeit, és rengeteg innovációs és növekedési lehetőséget szabadítsunk fel” – zárja Sarsanedas.

Pau Sarsanedas, a GPAINNOVA vezérigazgatója és társalapítója: „A GPAINNOVA és egy olyan világvezető vállalat, mint a Rösler közötti megállapodás mindkét vállalat számára jelentős mérföldkőnek számít.”

Az elkövetkező hónapokban a Rösler számos kiállításon való megjelenésre, feldolgozási kísérletekre és a keményfém forgácsolószerszám-iparban tevékenykedő vállalatokkal való együttműködésre számít. „Meg fogjuk győzni ügyfeleinket arról, hogy az innovatív DryLyte technológia megfelel a kihívásokkal teli ipari környezet napi követelményeinek, és masszívan növelheti a keményfém szerszámok termékminőségét” – értékeli a Rösler részéről Alexander Fitz.

Képek és forrásRösler

További információ:

A Rösler hivatalos honlapján

Megosztás

Papp Olivér

A CNCMedia alapító főszerkesztője. CAD szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, technológiai fejlesztésekről, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2008 óta. 

Tags:

[
    ]