A Replique nyilvános 3D nyomtatási anyagközpontot indított

A sikeres bétaverzió után, amely elsöprően pozitív visszajelzéseket kapott, a Replique izgatottan mutatja be az adatbázist a szélesebb közösségnek.

Az immáron nyíltan elérhető Material Hub jelenleg több mint 400 polimer alapanyag gyűjteményét tartalmazza, amelyet több mint 25 anyagszolgáltatóval együttműködve állítottak össze. Ez jelentős növekedést jelent, több mint kétszeresére növelve az elérhető anyagok számát a Formnext 2023 novemberi rendezvényén történt bemutatás óta.

A hub már a béta fázisban is számos vállalatnak, intézménynek és partnernek segített abban, hogy másodpercek alatt hozzáférjenek a megfelelő 3D nyomtatási anyagokhoz, és böngészhessenek azok közt. Mathilde Lepilliez, az Alstom innovációs menedzsere és 3D nyomtatási mérnöke is megosztotta tapasztalatait: „A Replique Material Hub jelentősen felgyorsítja az anyagválasztási folyamatot. Nemrég egy új 3D nyomtatási projekt részeként olyan anyagot kerestünk, amely megfelel a magas lángállósági követelményeinknek. A Replique támogatásának köszönhetően gyorsan és hatékonyan találtuk meg a megfelelő anyagot. Ez az Material Hub a mindennapi alapokon nyugvó eszközeink részévé válik, hogy segítsen nekünk a 3D nyomtatás fejlesztésében.”

A Replique Material Hub számos előnyt és funkciót kínál a mérnökök, a beszerzők és a kutatás-fejlesztéssel foglakozók számára. A felhasználók a technikai szűrési lehetőségeknek köszönhetően könnyen navigálhatnak a hubban, hogy megtalálják az adott alkalmazásukhoz ideális anyagokat, ezzel időt és költségeket takarítva meg a kézi kereséssel járó kutatások során. Minden egyes anyaghoz részletes műszaki specifikáció, ipari szabványok és alkalmazási területek állnak rendelkezésre, így biztosítva a megalapozott döntéshozatalt. Emellett a nyomtatógyártók, a szolgáltatók és más érdekelt felek is hasznosíthatják az adatbázisban található kollektív tudást, ami elősegíti az együttműködést és az innovációt a 3D nyomtatási közösségen belül.

A nyilvános indulással a Replique a felhasználói visszajelzések alapján teljesítményjavításokat épített be, beleértve az optimalizált keresési funkciót is. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy részetesen, pl. irányfüggő mechanikai tulajdonságok szerint, vagy egy alapvetőbb, kezdők számára is könnyebben használható skeresőt használjanak. Így a kevésbé tapasztalt felhasználók is hatékonyan használhatják az eszközt, és előnyt szerezhetnek az additív gyártás bevezetésében. A megfelelő anyag azonosítása után a felhasználók mostantól közvetlenül is kérhetnek árajánlatot a Replique segítségével gyártott alkatrészeikre, vagy kapcsolatba léphetnek az anyagszolgáltatóval a további részletek tisztázása érdekében.

Dr. Max Siebert, a Replique vezérigazgatója és társalapítója megjegyezte: „Nagyon örülünk a Material Hub pozitív fogadtatásának. A nyilvános indulás fontos lépést jelent küldetésünkben, hogy demokratizáljuk az additív gyártáshoz való hozzáférést. Elkötelezettek vagyunk a platform folyamatos fejlesztése mellett, hogy az megfeleljen felhasználóink változó igényeinek.”

A jövőre nézve a Replique további funkciókkal és anyagokkal bővíti a Material Hub képességeit. Bár jelenleg a polimerekre összpontosít, már tervben van a fém alapanyagok hozzáadása. Ezzel is reagálva a fém 3D nyomtatás iránti növekvő keresletre több iparágban is. Az anyagszolgáltatókat, akik termékeik bemutatásában érdekeltek, arra bátorítják, hogy közvetlenül a Replique-hoz forduljanak.

A Replique Material Hub első kézből történő megismeréséhez a felhasználók ingyenesen regisztrálhatnak az adatbázisba a www.replique.io/material-hub/ oldalon keresztül. Ezen felül az érdeklődők a Replique standján is számos kérdésre választ kaphatnak, melyet a Hannover Messe 2. csarnokában, az E 38-as standhelyen, találhatnak meg.

ForrásReplique

További információ:

A Replique hivatalos honlapján

Megosztás
[
    ]