A megfogóujjak egyszerű cseréje akár a folyamat alatt

Az új BSWS-R pofák gyorscserélő rendszerével a SCHUNK lehetővé teszi az automatikus ujjcserét a folyamat során. A rendszer mindössze néhány alkatrészből áll, és kompatibilis minden PGN-plus-P megfogóval. A BSWS-R a SCHUNK BSWS sorozatának következő fejlődési fokozata.

Számos iparágban a termelés egyre inkább a high mix, low volume gyártás irányába mozdul el. A vállalatok számára egyre nagyobb előnyt jelent, ha a legkisebb tételméretekben is képesek a termékek széles skáláját gyártani, méghozzá manuális munka nélkül. Ezt a rugalmasságot teszi most lehetővé a BSWS-R gyorscserélő rendszer. A BSWS sorozat legújabb fejlesztésével a robotok a folyamat során automatikusan cserélhetik a megfogó ujjakat – kevesebb mint három másodperc alatt!

Egyszerű felépítés, könnyű alkalmazás, nagyobb szabadság

Eddig az automatikus cserét csak a teljes megfogó cseréjével lehetett megvalósítani. A BSWS-R ezt a feladatot minimális alkatrészfelhasználással valósítja meg: minden egyes megfogóujjhoz mindössze egy pofás gyorscseretalp, két adapter és egy tárolóállomás szükséges. A megfogó alapot a munkadarab-specifikus megfogóujjhoz kell csavarozni, az adaptercsapokat pedig a megfogó alappofájához kell rögzíteni. Amikor az alap a tárolóállomásba kerül, a reteszelőcsap működésbe lép, és az alakkal záró mechanizmus kioldódik. A robot felfelé mopzdul el, így az ujjak és az alaptest a tárolóállomásban maradnak. Nincs szükség további erőkifejtésre, mivel a robot saját erejéből végzi el a cserét. Az új rendszerkialakítás kiküszöböli az ujj átfúrásának szükségességét, így csak menetes furatokra van szükség. Ez még nagyobb szabadságot biztosít a felhasználóknak az ujjak tervezésénél.

A folyamat megbízható a jelenlét-ellenőrzésnek köszönhetően

A BSWS-R kilenc méretben kapható. A kisebb változatokban egészen a 100-as méretig a tárolóállomások elasztomer csapágyakkal vannak kialakítva, így ideálisak a kobotokkal való alkalmazásokhoz. A még nagyobb folyamatbiztonság érdekében opcionálisan induktív közelségérzékelő kapcsoló is rendelhető, amely ellenőrzi, hogy az ujj a tárolóállomásban van-e. Az alaptest elő van készítve az ujjkódoláshoz szükséges RFID-adathordozó beszerelésére is. Az új BSWS-R mellett a sorozat két kézi cserélőrendszere továbbra is elérhető lesz. A jól bevált BSWS-nél a kezelő egyszerűen egy imbuszkulccsal, a BSWS-M-nél pedig gombnyomásra cserélheti az ujjakat.

ForrásSCHUNK

További információ:

A SCHUNK hivatalos honlapján

Megosztás
[
    ]