Több mint 150 millió forint értékű fejlesztés a Szimmetria Kft.-nél

A Széchenyi Terv Plusz program keretében benyújtott pályázata révén elnyert 159,36 millió forintos, feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatásból modernizálta működését és végezett versenyképességet javító fejlesztéseket a Szimmetria Kft. Az európai uniós támogatásból megvalósuló beruházás célja, hogy a fémmegmunkálással foglalkozó vállalat fejlessze technológiáit, szakmai és nyelvi kompetenciáit, illetve megújuló energia alkalmazásával csökkentse az üzemen belüli építményeinek ökológiai lábnyomát.

A speciális gépek, prések és különböző lemeztermékek gyártásával foglalkozó vállalat piaca, megrendelésállománya bővül, amihez hozzá kell igazítania gépállományát is, illetve a gyártás- és energiahatékonyság érdekében bizonyos gépeit korszerűsítenie kell.

A Széchenyi Terv Plusz program keretében, Karcagon lezajló projektben az alábbi elemek valósulnak meg:

  • Tanácsadás
  • Képzések megvalósítása
  • Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása, melyek célja a gazdasági-termelési folyamatok és az üzemen belüli építmények energiaigényének fedezése megújuló energia előállításával
  • Technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése

Az uniós támogatásból megvalósuló fejlesztés eredményeként a Szimmetria Kft. csökkenti ökológiai lábnyomát, fejleszti technológiáit, kompetenciáit és szolgáltatási minőségét.

A projektről bővebb információt a http://www.szimmetria.hu/ weboldalon olvashatnak.

Az European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet Kft. közreműködésével elnyert európai uniós pályázat megvalósításával a Szimmetria Kft. a saját gyártású termékek számát jelentősen növelni és bővíteni tudja.

Projektazonosító: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-04500

Forrás: Gold Communications

Megosztás
[
    ]