Siemens vezérlés a PTG Holroyd köszörűgépein

A PTG Holroyd bejelentette, hogy a jövőben a TG sorozatú ultraprecíz fogaskerék- és menetköszörűgépek minden modellje alapfelszereltségként a Siemens digitálisan natív SINUMERIK ONE CNC vezérlésével lesz felszerelve.

A PTG Holroyd volt az első brit szerszámgépgyártó, amely a SINUMERIK ONE CNC előnyeit megragadva a vezérlőrendszert beépítette a nemrégiben bevezetett HG350 csiga- és fogaskerékköszörű központok sorozatába. A döntés, hogy a vezérlést a legújabb generációs TG sorozatú gépein is alkalmazza, egyértelműen jelzi a PTG Holroyd elkötelezettségét a technológiáik jövőbiztosítása iránt.

„A SINUMERIK ONE CNC jelentős felhasználói előnyöket hozott a HG350-es gépeinkbe, beleértve a kategóriájában vezető integrált biztonsági és hibabiztos funkciókat, a gép állapot- és teljesítményadatainak továbbfejlesztett jelentését, valamint a kompromisszumok nélküli titkosított biztonsági szinteket. Ha figyelembe vesszük a Siemens által nyújtott magas szintű támogatást, akkor ésszerűnek tűnt, hogy a TG sorozatú fogaskerék- és menetköszörűgépeinket a SINUMERIK ONE-nal szereljük fel” – nyilatkozta Mark Curran, a PTG Holroyd értékesítési igazgatója.

A PTG Holroyd TG sorozatát széles körben a nagy sebességű, nagy pontosságú és hatékony anyagleválasztás iparági példájaként tartják számon. A SINUMERIK ONE CNC beépítésével a szerszámgépgyártó úgy véli, hogy a TG sorozatú fogaskerék- és menetköszörűgépek még inkább megfelelnek majd globális ügyfélkörének. A továbbfejlesztett konnektivitást további PROFINET interfészek, OPC/UA interfészek és megnövelt teljesítmény biztosítja – mindez a korábbi Siemens vezérléseknél 10x gyorsabb PLC-nek köszönhetően vált lehetővé. Míg a szerszámgépgyártás szempontjából a CNC MyVirtual Machine létrehozási képességeinek használata a saját belső tervezőcsomagokkal együtt lehetővé teszi a PTG Holroyd tervezőcsapatai számára, hogy az összes szoftvert és PLC vezérlést az asztali gépen fejlesszék.

„Akárcsak a HG termékcsaládunk esetében, ez is jelentősen csökkenti az átfutási időt” – teszi hozzá Mark Curran – „elkerülve, hogy a szoftverfejlesztés megkezdése előtt a fizikai gépet a műhelyben kelljen elhelyezni.”

A PTG Holroyd TG sorozatú gépei egyaránt alkalmasak prototípusok készítésére, kis- és nagy sorozatgyártásra, és elsősorban a fogazott alkatrészek, például csigák és csavarok végső köszörülésére szolgálnak, miután azok már átestek a nagyoló maráson. A TG termékcsalád a TG50E-vel kezdődik, amely legfeljebb 50 mm átmérőjű és 610 mm hosszúságú alkatrészek precíziós köszörülésére tervezett gép, és amelynek modelljei a 450 mm átmérőjű és 2020 mm hosszúságú csigás alkatrészek gyártásáig fokozatosan növelhetőek. Mindegyik gép fejlett automatizáltsága csökkentett beállítási időt jelent, miközben jelentős mennyiségű gyártási idő takarítható meg, mivel a gyémánt lehúzókorongok folyamatosan dolgoznak a köszörülési ciklus során. A TG modellek a pontos gyártási stratégiáknak megfelelő gyártási sebességet és pontosságot kínálnak. A teljesen automatizált, gépen belüli tapintós métés zárt láncú visszajelzést biztosít a visszakorrekciózáshoz, így a rendszer nem igényel magas operátori képzettséget.

Képek és forrásPTG Holroyd

További információ:

A PTG Holroyd hivatalos honlapján

Megosztás
[
    ]