Precíziós műszerek gyártása a legmodernebb 5-tengelyes gépeken

A GROB szerszámgépeinek fejlettsége lehetővé teszi az igen nagy pontosságot igénylő, csillagászati teleszkópok alkatrészeinek gyártását.

Az ELT (Extremely Large Telescope) megépítése, melynek tervezett befejezése 2027-re várható, a csillagászat egyik legnagyobb projektje. A teleszkóp főtükrének 39 méteres átmérője a mai nagy távcsövekéhez képest 15-ször nagyobb tükörfelületet biztosít. Ezáltal az ELT lehetővé teszi az új bolygók felfedezését és a Naprendszerünkön kívüli objektumok részletes tanulmányozását.

A csillagászati eszközök elkészítése rendkívüli pontosságot igényel, különösen a mikrométeres tartományban. Ezen követelmények a GROB G750 nagyteljesítményű maró-megmunkálóközpont számára nem jelentenek nehézséget. Ennek technológiája biztosítja azt a stabilitást és pontosságot, amely elengedhetetlen a hatalmas ELT összetett alkatrészeinek gyártásához.

A G750 5-tengelyes univerzális megmunkálóközpont az ipari gyártás területén dolgozó ügyfelek számára kiváló eredményeket kínál a nagyméretű alkatrészek marása során. A megmunkálóközpont gyakorlatilag minden anyag megmunkálására alkalmas, hiszen meggyőző rugalmassággal büszkélkedhet a különböző ágazatokban.

Az alagútkoncepció lehetővé teszi, hogy a lehető legnagyobb méretű alkatrész – még rendkívül hosszú szerszámok esetén is – a munkaterületen belül ütközés nélkül elforduljon és megmunkálható legyen.

Az alapfelszereltségként elérhető T-hornyokkal ellátott körasztalok mellett opcionálisan palettarögzítő rendszerrel ellátott asztallal is elláthatóak a gépek. A megfelelő mennyiségű szerszám betárazása sem jelenthet gondot, hiszen a gépek dupla, de akár 3 tárcsás szerszámtárral is rendelhetőek, a még nagyobb igényeket pedig a külső szerszámtároló egység elégíti ki.

Az integrálható palettacserélő- és tárolórendszerek pedig még inkább megkönnyítik az automatizált gyártást, éjjel-nappal. A GROB szoftvermegoldásaival a G750 gép kinematikájának optimalizálása és elemzése nyomán a gyártási hibák a legapróbb részletekig terjedően minimalizálhatóak.

KépekFis-Landschaft

ForrásGROB

További információ:

A GROB hivatalos honlapján

Megosztás
[
    ]