Megoldások a Fill-től az automatizált öntéshez

Az osztrák Fill vállalat az EUROGUSS 2024 rendezvényen mutatta be megoldásait, amelyekkel hatékony és automatizált öntési eljárásokra tehetnek szert a gyártók.

2024. január 16-18. között Nürnbergben került sor az EUROGUSS 2024 szakkiállításra, ahol az öntőszerszámok kerültek a középpontba. A kiállítók között helyet kapott a közel 60 éves múlttal rendelkező, gurteni (Felső-Ausztria) székhelyű Fill vállalat is, amely széles portfóliót mutatott be az öntészetben utazók számára. Új megmunkálóközpont, flexibilis gyártórendszer, szoftvermegoldás, szervizszolgáltatás: a Fill ezen megoldásaival rugalmasan, hatékonyan és csökkentett selejtszámmal érhető el az öntvények gyártása, legyen szó akár gigacasting igényekről.

ROBOCAST V – A vákuum adagoló rendszer

Az újonnan kifejlesztett ROBOCAST V vákuum adagoló rendszer formájában a Fill innovatív öntési eljárást kínál az új típusú hajtás alkatrészek és összetett öntvények számára, amely garantálja az öntés maximális minőségét, miközben csökkenti a selejt mennyiségét is.

Új SYNCROMILL C21-63/600 Y1200 megmunkálóközpont

Dinamika, megbízhatóság és hatékonyság: ezek a legfontosabb ismérvei a Fill SYNCROMILL megmunkálóközpontjának. A rugalmas gépkoncepció lehetővé teszi a legkülönfélébb megmunkálási feladatok elvégzését rendkívül rövid állásidő mellett. Az intelligens befogó koncepciók alkalmazásának köszönhetően a munkadarabok megmunkálása rendkívül gazdaságosan és hatékonyan történik.

GIGACAST – Rugalmas rendszer a megmunkáláshoz

A folyamatos piaci változások és az alkatrészek vegyes kínálata komoly kihívást jelentenek a megacast és gigacast öntvények megmunkálása és automatizálása terén. A Fill ehhez a folyamathoz rendkívül hatékony SYNCROMILL szerszámgépeket kínál, ideális befogási és szerszámozási koncepciókkal, valamint speciálisan erre a célra kialakított automatizálási komponensekkel. A rendszer az optimális hozam elérése érdekében rendkívül rugalmas, vezető nélküli szállítórendszereket (FTS), valamint robot- vagy portálmegoldásokat használ. A rendszer koncepciója már figyelembe veszi a jövőbeli alkatrészek gyártásához szükséges átalakításokat is.

CYBERNETICS ANALYZE

A Fill elemző platformja a SYNCROMILL és más Fill által gyártott gépek összes releváns gépi paraméterének bevitelére és tárolására szolgál. Az edge computing és a modern szoftverarchitektúra segítségével a szükséges kiértékelések és elemzések bármikor aktiválhatók és újra deaktiválhatók. A Fill Cloudhoz való kapcsolódás révén az elemzések különböző gépeken és üzemekben is elvégezhetők, és az algoritmusok folyamatosan fejleszthetők.

CYBERNETICS VISION

A Fill által kínált összes ipari képfeldolgozási megoldás gyűjtőfogalma. A Fill szakértői optikai tesztrendszereket fejlesztenek, és értékelik azokat a költséghatékonyság, valamint a műszaki követelmények szempontjából. A Fill széles körű alkalmazásokat kínál különböző anyagokhoz és felületekhez – az egyszerű 2D-s helyzetfelismeréstől és típusellenőrzéstől kezdve a 3D-s alkatrész-rekonstrukciókon át a felületek optikai minőségellenőrzéséig, a rendszeroperátor döntéseit imitáló, öntanuló algoritmusok segítségével.

FILL SERVICE PLATFORM

A Fill Service Platform egy professzionális és hatékony eszköz, amely támogatja a zavartalan munkafolyamatokat és növeli a termelékenységet. Digitális szolgáltatást kínál a nap 24 órájában. A platformon keresztül az összes Fill rendszerhez tartozó releváns információ, pl. szervizelést igénylő esetek, dokumentumok, kapcsolatok, rendszerdokumentáció és még sok minden más is előhívható. A szervizértesítések valós időben megtekinthetők. Ezen túlmenően a teljes szerviztörténet is elérhető.

Képek és forrásFill

Tovább információ:

A Fill hivatalos honlapján.

Megosztás

Kelemen Dániel

A CNCMedia szerkesztője. Digitális gyártás szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, szakmai interjúkról, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2020 óta. 

Tags:

[
    ]