Még nagyobb immerzió az NVIDIA által támogatott VR headsetekkel

A Varjo XR-4 headsettel a fejlesztők és a vállalatok mostantól élethű virtuális és kevert valóság élményeket nyújthatnak a legújabb NVIDIA technológiai integráció segítségével.

Az XR headsetek rendelkeznek az emberi szem által észlelhető felbontással, így a felhasználók számára valósághű vizuális hűséget és teljesítményt biztosítanak. A legújabb XR-4 sorozatú headsetek támogatják az NVIDIA Omniverse-t, és NVIDIA GPU-kkal működnek, így a kiterjesztett valóság (extended reality) fejlesztői és felhasználói számára igen nagy élethűséget, fotorealizmust és valós idejű ray-tracing képességeket biztosítanak.

Nagy hűségű XR-élmények létrehozása

A Varjo XR-4 sorozat az Omniverse fejlett képességeivel valósághűbb, magával ragadóbb képességeket biztosít a kulcsfontosságú Universal Scene Description (OpenUSD) folyamatokhoz és alkalmazásokhoz olyan területeken, mint az oktatás, szimuláció, tervezés, mérnöki tevékenység és egészségügy.

Az XR-4 sorozat élethű vizuális élményének köszönhetően még pontosabbá és valósághűbbé válnak az olyan, nagy nyomás alatt álló képzési területek, mint ami a közszférában is tapasztalható. A tervezési felülvizsgálatok mostantól fotorealizmust kínálnak valós idejű tükröződésekkel és bármely modell pontos ábrázolásával, így a tervezők számára még magával ragadóbb és pontosabb felülvizsgálati folyamatot biztosítanak.

Az NVIDIA Omniverse integrációját az OpenUSD és annak nem destruktív jelenetszerkesztése teszi lehetővé, ami elősegíti az eszközök közötti zökkenőmentes interakciókat. A Varjo XR-4 szériával nyújtott magával ragadó élményeket tovább fokozza az Omniverse által elősegített gyorsított renderelés. Ez csökkenti a várakozási időt a Varjo XR-4 felhasználók számára, lehetővé téve a hatékony és megszakítás nélküli renderelést.

„A Varjo XR-4 sorozat az Omniverse segítségével lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a magával ragadó élmények határait feszegetve fokozzák a termelékenységet” – mondta Marcus Olsson, a Varjo partnerségi igazgatója. „Az USD nyílt forráskódú jellegével és interoperabilitásával hatalmas lehetőségeket rejt magában az XR-iparág számára. Az USD-vel olyan jövőt képzelünk el, amelyben az XR-tartalomkészítés ésszerűbbé, hatékonyabbá és skálázhatóbbá válik, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy könnyedén életre keltsék elképzeléseiket.”

Az XR-4 sorozatú headsetek optimális teljesítményének eléréséhez a Varjo több GPU-s konfigurációt javasol, a legújabb NVIDIA RTX 6000 Ada generációs grafikus kártyákat használva. Ez a beállítás biztosítja a csúcsteljesítményt az ultranagy felbontású rendereléshez, páratlan vizuális élményt nyújtva.

A Varjo XR-4 sorozat már jelenleg is megrendelhető.

Képek és forrásNVIDIA

További információ:

Az NVIDIA hivatalos honlapján

Megosztás
[
    ]