Egyszerű hordozható szék hobbi CNC-vel – videó

Nézzük meg, hogyan készíthető el egy egyszerű, lapraszerelhető szék, akár még kisebb munkaterű CNC gépeken is.

Az Onefinity CNC egy Youtube-csatorna és egy hobbi CNC marógép neve is egyben ,mely moduláris felépítésével különböző DIY igényeket is képes kiszolgálni. Az alkotók csatornájukon kreatív ötletekkel látják el az érdeklődőket és a géppel már rendelkezőket is.

Az efféle gépek bár nagy munkatérrel nem rendelkeznek – különösen az ipari társaikhoz mérten – de ha már a tervezés alatt figyelembevesszük az ilyen fajta korlátokat, akkor könnyen maximalizálhatjuk a legyártható termékek méretét.

A videóban egy lapraszerelhető „viking” stílusú szék készül, mely sokkal elegánsabb hatást kelt egy-egy focimeccsen, nyársaláskor, vagy szinte bármely helyzetben, mint egy összecsukható horgásszék. A méretek maximalizálása érdekében átlósan kerül megtervezésre a szék, mely mindössze két deszkából áll össze. A szék összeállításához elég a két deszkát összetolni, ráülve pedig a szék biztosítva is lesz a szétcsúszás ellen. Ha eljött az ideje, hogy szedjük a sátorfánkat, egyszerűen széthúzzuk a két alkatrészt és egymásra fektetve hordozhatóvá válik az ülőalkalmatosság. A fába ragasztott mágnes pedig fixen egyben is tartja a fadarabokat.

A beépített sörnyitóval rendelkező mutatós székkel minden bizonnyal sok helyen ki fogunk tűnni a tömegből.

Megosztás
[
    ]