CELOS X – A jövőbiztos megoldás a gyártó vállalatok számára

Az idei Pfrontenben megrendezésre kerülő DMG MORI Open House-on a CELOS X a Digital Transformation (DX) legfejlettebb technológiájaként került bemutatásra. Ez a megoldás lehetővé teszi a felhasználók számára a Machining Transformation (MX) megvalósítását. Mintegy tíz évvel a világ első alkalmazásalapú szerszámgépvezérlő rendszerének bevezetése után a DMG MORI ismét forradalmasítja a gyártástechnológiát – ezúttal még mélyebben és átfogóbban. A CELOS X utat nyit a gyártás jövője felé.

A CELOS X ökoszisztéma egyedülálló konzisztenciát kínál a DMG MORI különböző vezérlői között a gyártó vállalatok digitális átalakulásához.

A CELOS X segítségével a DMG MORI az innováció holisztikus, ügyfélközpontú megközelítését követi. Ennek eredményeként a CELOS X ökoszisztéma digitális termékek és alkalmazások, valamint adatalapú szolgáltatások folyamatosan bővülő választékát foglalja magában. A CELOS X példátlan konzisztenciát kínál a DMG MORI összes vezérlőjéhez. A CELOS X két komponensből, a CELOS Xperience-ből és a CELOS Xchange-ből áll. A CELOS Xperience az alkalmazásokkal és szoftverrendszerekkel való közvetlen felhasználói interakciót biztosítja. A felhőalapú CELOS Xchange platform központi és biztonságos adatteret kínál a műhely-szint végponttól végpontig terjedő integrációjához. A CELOS X funkciói és képességei közötti együttműködés egyedülálló felhasználói élményt és zökkenőmentes digitális átjárhatóságot kínál. A CELOS X széles körű funkciói, teljesítménye és konzisztenciája egy lenyűgöző megoldást takarnak. A CELOS X szinte ugyanazon bővítményekkel áll rendelkezésre minden vezérlőtípus számára.

CELOS Xchange: A biztonságos, skálázható, nyílt központi adatplatform

A CELOS Xchange a CELOS X ökoszisztéma multifunkcionális vezérléséért felel, különösen nagy hangsúlyt fektetve a teljes alkalmazás- és adatkezelés összehangolására a CELOS Xperience szintjén. „A CELOS Xchange felhőalapú adatközpontként a gyártóműhely kétirányú integrációját is lehetővé teszi a vállalati informatika területén, használatával pedig a jövőben elérhetővé válik a partnerekkel való nyílt és biztonságos adatcsere az ellátási láncok mentén és a globális értékteremtő hálózatokon belül” – magyarázza Dr. Tommy Kuhn, a DMG MORI Digital GmbH ügyvezető igazgatója. A DMG MORI szabványosított gépcsatlakozásával kombinálva a CELOS Xchange lenyűgöző megoldást teremt a nagyfokú skálázhatóságával és a harmadik fél gépeivel, valamint partneralkalmazásokkal való átjárhatóságának köszönhetően. A biztonság és az adatvédelem a legfontosabb prioritások. Az ügyfél bármikor meghatározhatja, hogy mely adatokat szinkronizálja a CELOS Xchange-dzsel. Továbbá ez adja az alapját az aktuális és később esedékes fejlesztésekhez való hozzáférésnek.

  • Hatékony hozzáférés a gyártási információkhoz: A CELOS Xchange központi adatplatformot kínál a gyártási adatok gyűjtéséhez, összesítéséhez és felhasználásához. A vállalatok egy helyen tárolhatják és kezelhetik adataikat, ami javítja a hatékonyságot és a releváns információkhoz való hozzáférést.
  • Kommunikáció rendszeren kívül: A CELOS Xchange megvalósítja a gyártóműhely kétirányú integrációjának lehetőségét a vállalati informatikába. Ennek eredményeként a vállalatok zökkenőmentesen összekapcsolhatják gyártási folyamataikat más rendszerekkel és szoftvermegoldásokkal, például az ERP vagy a CAD/CAM rendszerekkel, és zökkenőmentes kommunikációt és adatátvitelt biztosíthatnak.
  • Horizontális integráció: A CELOS Xchange lehetővé teszi a nyílt és biztonságos adatcserét a partnerekkel az ellátási lánc mentén és a globális értékteremtő hálózatokon belül. A vállalatok a megfelelő adatközponton keresztül biztonságosan megoszthatják az adatokat, és optimalizálhatják a külső partnerekkel való együttműködésüket.
  • Az adatoktól a hozzáadott értékig: A CELOS Xchange kiváló alapot nyújt a gyártási adatok elemzéséhez és értékeléséhez. A megszerzett ismeretek alapján a vállalatok átlátható módon nyomon követhetik a szerszámgépek és gyártási folyamataik teljesítményét, azonosíthatják folyamataik szűk keresztmetszetét, és intézkedéseket kezdeményezhetnek a folyamatos javítás érdekében.

CELOS Xperience: Digitális eszköztár

A CELOS Xperience egy olyan digitális eszköztár a CELOS X ökoszisztémán belüli összes alkalmazás és szoftverrendszer számára, amely több mint 30 alkalmazást és folyamatos munkafolyamatot kínál. A rendelkezésre álló megoldások a CELOS X holisztikus hozzáadott ügyfélértékét mutatják. Valamennyi alkalmazás és munkafolyamat célja a gépkezelés egyszerűsítése és az orsóórák számának növelése, ugyanakkor az energiahatékonyság optimalizálása is.

  • Intuitív kezelőfelület: A CELOS Xperience felhasználóbarát és intuitív kezelőfelületet kínál, ahol a felhasználók gyorsan és CNC-specifikus ismeretek nélkül is hozzáférhetnek minden releváns információhoz és alkalmazáshoz. Az alkalmazások és technológiai ciklusok zökkenőmentes integrálása a CELOS X vezérlés keretrendszerébe javítja a hatékonyságot és a felhasználói élményt, továbbá egyszerűsíti a szerszámgépek üzemeltetését is.
  • Teljes körű funkciók: A CELOS Xperience a funkcionalitások széles skáláját valósítja meg, amelyek túlmutatnak a szerszámgépek vezérlésén. A megoldáscsomag magában foglalja a tervezési és karbantartási folyamatok javítását és felügyeletét, a kód nélküli TULIP platformnak köszönhetően pedig még az ügyfél által biztosított alkalmazások is integrálhatók.

Machining Transformation a CELOS X-szel

A CELOS X ökoszisztéma elindításával a DMG MORI Machining Transformation (MX) keretrendszere tovább erősödik és még nagyobb lendületet kap. Az NC-vezérlőrendszer és a CELOS Xchange adatközpont közötti integratív kapcsolatának, valamint a műhely és magasabb gyártókörnyezet közötti nyílt átjárhatóságának köszönhetően a CELOS X a Digital Transformation (DX) alapját képezi. Emellett a CELOS X funkcionalitása és teljesítménye hozzájárul a három másik MX pillérhez is: a folyamatintegrációhoz, az automatizáláshoz és a Green Transformationhez (GX).

Összességében a CELOS X átfogó előnyökkel biztosítja a Machining Transformation (MX) megvalósulását, amely pozitív hatással van a termelékenységre, a minőségre, a költségekre, a munkakörülményekre és a rugalmasságra, valamint elősegíti a gyártás környezeti fenntarthatóságát is. A CELOS X ezeknek köszönhetően egy kulcsfontosságú eszközt jelent a DMG MORI ügyfelei számára, hogy versenyképesek maradhassanak egy rendkívül kiélezett és gyorsan változó piaci környezetben.

ForrásDMG MORI

További információ:

A CELOS X megoldásról a DMG MORI hivatalos honlapján.

Megosztás

Kelemen Dániel

A CNCMedia szerkesztője. Digitális gyártás szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, szakmai interjúkról, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2020 óta. 

Tags:

[
    ]