Mindenki a fedélzetre: Az NVIDIA 23 útvonal-optimalizálási rekordot dönt meg

Az NVIDIA cuOpt útvonal-optimalizáló motor segíti a Kawasaki Heavy Industries-t a vasúti biztonságban, a SyncTwint pedig a gyártás optimalizálásában.

Az NVIDIA cuOpt közel két tucat világrekorddal a háta mögött az elmúlt három év legnagyobb útválasztási benchmarkjainak 100%-ában az első helyet foglalja el. Ez pedig azt jelenti, hogy az útvonal-optimalizáló motor lehetővé teszi az iparágak számára, hogy mindenféle területen költséghatékony megoldásokat valósítsanak meg.

A Kawasaki Heavy Industries és a SyncTwin is azon vállalatok között van, amelyek a cuOpt-ot használják a logisztikai fejlesztések érdekében.

A GTC 2024-en az NVIDIA alapítója és vezérigazgatója, Jensen Huang bejelentette, hogy a cuOpt mostantól széleskörben elérhető lesz.

„A cuOpt-tal az NVIDIA újra feltalálja a logisztikai menedzsmentet és az operációkutatást. Ez az NVIDIA kvantumszámítógépek előtti rendszere, amely merőben új működési hatékonyságot eredményez a logisztika, szervizigények, raktárak és gyárak, valamint az ellátási láncok esetében” – mondta.

Az NVIDIA cuOpt mikroszolgáltatás, amely az NVIDIA AI Enterprise szoftverplatform része, a valós idejű dinamikus átirányításhoz, a gyárak optimalizálásához és a robotszimulációkhoz szükséges gyorsított optimalizálást teszi elérhetővé bármely szervezet számára.

A vállalatok a cuOpt-ot az NVIDIA Omniverse szoftverplatformjával, az OpenUSD alapú fejlett 3D alkalmazások és pipeline-ok fejlesztésére és telepítésére szolgáló szoftverplatformmal beágyazhatják az általuk fejlesztett 3D eszközökbe, alkalmazásokba és USD-alapú munkafolyamatokba.

A cuOpt, az Omniverse és az NVIDIA Metropolis for Factories együttesen megvalósítva segíthet optimalizálni és biztonságos környezetet teremteni a logisztikai szempontból nehéz létesítményekben, amelyek komplex automatizálásra, pontos anyagáramlásra és ember-robot interakcióra támaszkodnak, például az autóipari gyárakban, félvezetőgyárakban és raktárakban.

A cuOpt-ot folyamatosan tesztelték a legismertebb megoldásokkal, a legjobban vizsgált útvonal-optimalizálási benchmarkokon, és az eredmények akár 100-szor gyorsabbak a CPU-alapú implementációknál. A Gehring & Homberger jármű útvonalválasztási benchmark 15 rekordjával és a Li & Lim pickup and delivery benchmark nyolc rekordjával a cuOpt a világ legjobb pontosságát bizonyította a leggyorsabb időkkel.

A mesterséges intelligencia logisztikai hatékonyságot ígér a szállítási hálózatoktól a gyártásig és még sok más területre kiterjedően.

Költségmegtakarítás az ellenőrzéseknél a cuOpt segítségével

A Kawasaki Heavy Industries egy olyan vállalat, amely több mint száz éve gyárt nagyméretű gépeket. A japán vállalat partnerségre lépett a Slalommal, és a cuOpt-ot használta az útvonal-hatékonyság megteremtéséhez az AI-vezérelt Kawasaki Track Maintenance Platform fejlesztéséhez.

A vasúti pályakarbantartás világszerte átalakításon megy keresztül, hogy a mesterséges intelligenciát implementálhassák. Hagyományosan a pályaellenőrzések és karbantartások időigényesek és nehezen kezelhetőek, azzal együtt,hogy a vonatok időben közlekedjenek. A pályakarbantartás azonban kritikus fontosságú a biztonság és a szállítási szolgáltatás szempontjából. A vasúttársaságok a digitális kamerákkal, lézerekkel és giroszkópos érzékelőkkel párosított mesterséges intelligencia és gépi tanulás segítségével automatizálják a pályaellenőrzést.

A Kawasaki az NVIDIA Jetson AGX Orin edge számítási képességeit használja fel a pályakarbantartási platformon a vonatok fedélzetén futó ellenőrzések fejlesztésére. A platform lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a gépi látást a vágányokon gyűjtött adatokkal fejlesszék az edge-alapú AI-rendszer ellenőrzési képességének fejlesztése érdekében.

A platform olyan adatokat szolgáltat a karbantartó csapatoknak a pálya állapotáról, amelyek lehetővé teszik számukra a javítások rangsorolását, így növelve az üzemeltetés biztonságát és megbízhatóságát.

A Kawasaki becslései szerint egy ilyen AI-alapú rendszer hét vállalat esetében évente 218 millió dollárt takaríthat meg a pályaellenőrzések automatizálásával.

Gyártási hatékonyságnövelés a cuOpt és az Omniverse segítségével

Az autóipari ülések gyártásában világszerte vezető szerepet betöltő vállalat az Omniverse és a cuOpt által vezérelt SyncTwin digitális iker képességét alkalmazza, hogy a mesterséges intelligencia segítségével javítsa működését.

A globális autóipari ülésgyártó hatalmas rakodódokk-hálózattal rendelkezik a nyersanyagok beszállításához, valamint targoncákkal a kirakodáshoz és a tároló- és kezelőterületekre való szállításhoz, hogy biztosítsa a gyártósorok folyamatos ellátását. A SyncTwin és a cuOpt kapcsolata olyan útvonaltervezési hatékonyságot biztosít, amely optimalizálja mindezen mozgó alkatrészeket – a járművektől a robotizált raklapemelőkig.

Mivel a SyncTwin megoldást az Omniverse és az USD felületén fejlesztették ki, a gyártók biztosíthatják, hogy különböző gyári tervezőeszközeik hozzájárulhassanak egy gazdag digitális iker környezet létrehozásához. Ráadásul kiküszöbölhetik a fárasztó kézi adatgyűjtést, és új betekintést nyerhetnek a korábban nem összekapcsolt adataikba.

Képek és forrásNVIDIA

További információ:

Az NVIDIA hivatalos honlapján

Megosztás
[
    ]