A megfelelő éllekerekítés a tökéletes festéshez

A Costa által biztoított sorjázó és éllekerekítő megoldások biztonságosabbá teszik a lemezmegmunkálási folyamatokat és a bevonatolást és festést is leegyszerűsítik.

A tökéletes festés és felületkezelés eléréséhez elengedhetetlen a megfelelő éllekerekítés, különösen fém alkatrészek és fémlemezek esetében, amikor préselés, kivágás, perforálás vagy lemezollós darabolás történik. Ezek a folyamatok gyakran éles vagy akár sorjás munkadarabokat eredményeznek, a további műveletekhez pedig szükség van a megfelelő éllekerekítésre. Az éllekerekítés fontosságát az ISO 13715, ISO 12944, ISO 8501 szabványok, valamint a IMO PSPC is hangsúlyozzák, különösen a fémmegmunkáló iparban.

Sorjás, perforált alkatrész

Miért fontos az éllekerekítés?

Az éllekerekítésnek kiemelkedő szerepe van a fémtermékek feldolgozásában. Ennek számos szempontja van, köztük az éles élek eltávolítása, amely biztosítja a bevonat megfelelő tapadását. Emellett csökkenti a sérülésveszélyt a termék összeszerelése és használata során, és védi a feldolgozógépeket a kopás és károsodás ellen. Az éllekerekítés hozzájárul az élelmiszerbiztonsághoz is, csökkentve a baktériumok megtelepedésének kockázatát. Emellett az automatizált éllekerekítési folyamatok alkalmazása költséghatékony megoldásokat kínál, ami növeli a gyártási hatékonyságot. Az éllekerekítés így kulcsfontosságú tényező a fémtermékek gyártásában, nemcsak biztonsági, hanem minőségi és gazdaságossági szempontból is.

Éles élek lekerekítése, sorja eltávolítása.

Az éllekerekítés során a fém szélén sugár keletkezik. Ez biztosítja, hogy az él élessége megszűnjön és egyenletes lekerekítést jöjjön létre.

„A COSTA Levigatrici gépek kivételes technológiai megoldásokat kínálnak az éllekerekítés terén. Az egyetlen menetben elérhető akár 2 mm-es sugár és a precíz csiszolóegységek hosszú élettartama kiemelkedő teljesítményt biztosítanak. Ezek a gépek nemcsak a festék tapadásához és a korrózió elleni védelemhez járulnak hozzá, hanem a gyártási folyamatok hatékonyságát is növelik. A modern technológia és az automatizáció együttes alkalmazása pedig további előnyöket kínál a költségek csökkentése és a termékek előállítása terén.” – mondja Szanyó Árpád.

Az SHM Consulting korábbi cikkében videókon keresztül mutatta be a sorjátlanító eljárások típusait:

Tökéletes csiszolás – sorjátlanítás – éllekerekítés – felületképzés

A COSTA Moduláris gépei szintén sokoldalúan alkalmazhatók sorjázási és felületkezelési műveletek végrehajtására. A B-egység például lehetővé teszi akár egy lépésben 2 mm-es lekerekítési sugár elérését, függőleges tengelyen forgó egységgel, amely 8 db Ø 350mm vagy 4 db Ø 300mm ellentétes irányban forgó kefével van felszerelve. A működési módból és a felépítésből adódóan a csiszolóegységek jellemzően kiemelkedően hosszú élettartammal rendelkeznek.

Képek és forrásSHM Consulting

További információ:

Az SHM Consulting hivatalos honlapján

Megosztás
[
    ]