A DMG MORI kiváló megmunkálási pontosságot kínál és élenjáró megmunkálógépeket fejleszt a PTC Creo és Windchill szoftver segítségével

A DMG MORI 16 hónappal csökkentette a koncepciótól a gyártásig tartó időt a PTC Creo CAD megoldásának használatával, és a Windchill PLM rendszer által biztosított hatékonyabb együttműködésre támaszkodva.

A DMG MORI a szerszámgépek, esztergaközpontok, esztergagépek, ultrahangos és lézeres gépek globális gyártójához, a DMG MORI SEIKI AKTIENGESELLSCHAFT-hoz tartozó márka. A német DMG MORI SEIKI csoporthoz olyan vállalatok tartoznak, mint a DECKEL MAHO, GILDEMEISTER, GRAZIANO, SAUER és FAMOT.

A Creo-val és Windchill PLM-mel elért főbb eredmények, előnyök

  • A duoBLOCK® maróközpontja mindössze 14 hónap alatt jutott el a koncepciótól a gyártásig, 16 hónapot spórolva ezáltal a korábbi átfutási időkhöz képest a korai és folyamatos 3D-s terv felülvizsgálatnak, a kevesebb fizikai prototípusnak, valamint a 3D-s modell alapú kommunikációnak köszönhetően.
  • 50%-kal csökkentették a dinamikus tömeget (a mozgó alkatrészek tömegét) és növelték a statikus tömeget, ami nagyobb stabilitást, hosszú távú pontosságot és alacsonyabb általános energiafelhasználást eredményezett.

Kihívások

Az alacsony költségű gyártók által gyakorolt fokozott nyomás miatt a DMG MORI-nak folyamatosan innoválnia kell, hogy biztosítani tudja a lehető legnagyobb megmunkálási pontosságot és a legmodernebb megmunkáló berendezéseket.

Hogyan segítette sikerre a DMG Mori a Metalltechnik Vils céget?

Az ausztriai Vilsben található Metalltechnik Vils egy több mint 100 éve működő családi vállalkozás része. A vállalat olyan, világszerte meghatározó cégek számára gyárt alkatrészeket, mint a Bosch, a Georg Fischer, a Trumpf, a Swarowski, az AGCO és a Kuka.

De, mint mindenki másnak, az ő csapatuknak is versenyeznie kell az olcsó gyártókkal. A cég sikeresen felvette a kesztyűt, és a DMG MORI technológiát hívta segítségül.

A megoldás

A Metalltechnik Vils a DMG MORI-tól vásárolt DMC 80 U duoBLOCK®, egy 5 tengelyes maróközpontot komplex alkatrészekhez. „A duoBLOCK® a legjobb a piacon” – mondja Christoph Allgaier, a vállalat kereskedelmi igazgatója. „Most már maximalizálni tudjuk a kapacitásunkat. Ráadásul a megrendelések változásaira gyorsan és rugalmasan, egy napon belül reagálunk. Korábban ez egy-két hétig is eltartott.”

Az olyan vállalatok számára, mint a Metalltechnik Vils, egy olyan nagyszerű gép, mint a duoBLOCK®, több üzletet jelent. A teljes rendelésállomány pedig biztonságot jelent a következő 100 évre.


Ismerje meg részletesebben a DMG Mori termékfejlesztési munkamódszereit, tapasztalatait

ForrásKontron

További információ:

A Kontron Ipari Digitalizációs honlapján

Megosztás

Papp Olivér

A CNCMedia alapító főszerkesztője. CAD szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, technológiai fejlesztésekről, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2008 óta. 

Tags:

[
    ]