WFL Technology Meeting 2024

Március 5. és 7. között a WFL linzi központja megnyitja kapuit a Technology Meeting 2024 rendezvény látogatói számára.

A WFL Millturn Technologies március 5. és 7. között három napon keresztül, több mint 4000 m²-es kiállítási területtel várja látogatóit a linzi központjában megrendezésre kerülő Technology Meeting 2024 rendezvényére. A kiállításon a WFL első kézből mutatja be az ipar legújabb trendjeit és fejlesztéseit, valamint a maró-eszterga eljárások területén szerzett szakértelmét. A WFL mellett számos piacvezető vállalat ismerteti megoldásait, köztük a WFL partner- és leányvállalata, a FRAI automatizálási megoldásai is felsorakoznak. A látogatók élő bemutatókon keresztül tapasztalhatják meg a megmunkálás széleskörű lehetőségeit. Ennek jegyében a WFL MILLTURN gépei széles választékát állítja ki, egészen az M20-as mérettől az M150-es méretig.

A kiállítás időpontja: 2024. március 5-7.

Helyszín: Wahringerstraße 36, 4030 Linz, Ausztria

Regisztráció az alábbi linken.

MILLTURN gépek széles mérettartományban

A Technology Meeting 2024 eseményen kiemelt figyelmet kap majd a WFL gépcsaládjának legújabb modellje, az M20 MILLTURN, amely számos iparágban alkalmazható: repülőgépiparban, autóiparban, szerszámgépiparban vagy éppen a műanyagiparban is. Az M20 kiváló választás esztergáláshoz, köszönhetően az opcionális, B-tengellyel ellátott egyedi szerszámtartójának, továbbá egy olyan megoldásról van szó, amely az 5-tengelyes interpolációt is könnyen elsajátítja.

Az energetikai ipar résztvevői is érdekes tapasztalatokkal gazdagodhatnak, ugyanis az M50 MILLTURN /3000 mm gépen tengelyek és turbinalapátok profil megmunkálása lesz látható. Ezzel a WFL prezentálja a gépcsalád közepes mérettartományát is.

Szintén nagy figyelem hárul majd az M80X MILLTURN intelligens megmunkálására is, amely köszörülési megoldásokhoz egy rezgéscsillapított Silent ToolsTM Plus fúrórúddal kerül kombinálásra. A látogatók élőben tapasztalhatják meg egy 80 mm átmérőjű és 1824 mm hosszúságú fogaskerék-tengely megmunkálását, mely során a fogaskerekek WFL Flanx ciklusok segítségével készülnek.

A MILLTURN gépek az új intuitív Siemens Sinumerik ONE vezérlővel kerülnek bemutatásra. Az új gépvezérlésbe integrált SIMATIC S7-1500F PLC lehetővé teszi, hogy a PLC ciklusidő akár 10-szer gyorsabb legyen a korábbiaknál. A Sinumerik ONE innovatív technológiai funkciókkal optimalizálja a megmunkálási sebességet, pontosabb és jobb minőségű gyártást tesz lehetővé. Ezáltal a szerszámgépek gyorsabbá, rugalmasabbá és hatékonyabbá válnak.

Automatizált megoldások

A Technology Meeting 2024 keretében a WFL bemutatja QuickChange automatizált befogórendszerét is, amely nagy pontosságú és szabadon állítható megoldást ad a felhasználók kezébe. A QuickChange a munkadarab befogást egy külső, függőleges munkaasztalon teszi lehetővé. A rendszer stabil rögzítést és nagy ismétlési pontosságot eredményez, automatikus befogó-és munkadarabcserével karöltve. Befogó tokmányok használata esetén egy robot segítségével a munkadarabok közvetlenül a tokmányra vagy az ellenorsóra helyezhetők át, amely lehetővé teszi a teljes 6 oldalas megmunkálást. A QuickChange automatizált befogórendszer előnyei egy M80 MILLTURN gépen kerülnek bemutatásra.

A WFL fogaskerék technológia terén tett fejlesztése, a Flanx Gearing Solutions is nagy hangsúlyt kap a márciusi rendezvényen. A WFL átfogó technológiája magában foglalja a szoftver- és hardvermegoldások fejlesztését a teljes fogaskerék-megoldások WFL-gépbe történő integrálásához. A látogatók a technológiai találkozón élő megmunkálási műveletek során megtapasztalhatják a WFL Flanx-Hob, Flanx-Spline, Flanx-Large Module, Flanx-Invo, Flanx-Gear Skiving és Flanx-Measure szoftverciklusait.

 A Flanx-Measure szoftverrel lényegében minden olyan jellemző, amelyet egy speciális fogaskerék-mérőgépen kell mérni, mostantól közvetlenül a WFL MILLTURN gépen is mérhető. Az eredmények a kezelőpanelen láthatóvá válnak, és egy mérési jelentésben rögzítésre kerülnek.

A mérési módszerek széles skálájának alkalmazásával a WFL biztosítja és javítja az alkatrészminőséget. Az összes mérési folyamat automatizálása alapvető lépés az autonóm vagy félautomata gyártási folyamatok megvalósítása felé.

A WFL leányvállalata, a FRAI Robotic Technologies is prezentálja automatizált megoldásait. A FRAI átfogó koncepciókat kínál portálrobotokkal és robotcellákkal a lehető legnagyobb ügyfélelőnyök és legmagasabb minőség elérése érdekében. A FRAI automatizált rendszerek terén teljeskörű megoldást kínál a tervezéstől a gyártáson és üzembe helyezésen át egészen a karbantartásig. Az innovatív fejlesztések révén intelligens automatizálási koncepcióval képes megfelelni a folyamatosan növekvő ügyfélspecifikus igényeknek. A FRAI automatizált rendszerei kiváló választásnak számítanak az egyedi gyártástól egészen a nagy termelékenységű sorozatgyártásig.

A Technology Meeting 2024-en egyik bemutatója a FRAI megoldása köré épül: egy mobil robot alkatrészeket és szerszámokat fog egy AGV-re pakolni, prezentálva ezzel az automatizált robotrendszerek előnyeit.

Gyártásfelügyelet a myWFL jóvoltából

A márciusi eseményen a myWFL személyében a gyártó szoftverszolgáltatásait is megismerhetik a látogatók. A myWFL Cockpit operatív adatgyűjtő szoftverrel a gép állapota, termelékenysége és műszaki paraméterei is könnyen ellenőrizhetők magán a vezérlőn, a PC-n vagy böngésző révén bármely mobil eszközön is. A myWFL Cockpit-be integrált myWFL Energy méri az energiafogyasztást és rögzíti a teljesítményadatokat, továbbá a munkadarabonkénti energia- és sűrített levegő fogyasztását is. A Condition Monitoring Cycle folyamatosan naplózza a tengelyek és orsók állapotát. Használata rendkívül felhasználóbarát, köszönhetően az Állapotfigyelő panelnek. A myWFL Health Check a gép geometriai adatait elemzi. A szoftver a geometria mérésére és naplózására szolgáló ciklusokat és tesztberendezéseket is tartalmaz. A myWFL Health Check minden géptípuson és vezérlésen használható és utólagosan felszerelhető. A myWFL használatával teljes felügyelet és optimalizált termelés érhető el az intelligens gyártás területén.

Kísérőprogramok és társkiállítók

Március 5-én „Experience the World of Steel” címmel exkluzív kiállítást tekinthetnek meg a látogatók – a voestalpine acél- és technológiai csoport innovációjával kapcsolatban –, melyet közös vacsora követ majd. Március 6-án szintén érdekes kísérőprogram várja az érdeklődőket: idegenvezetéssel az új futballarénában, kulináris élvezetekkel és élvezetes esti programokkal készül a WFL a látogatók számára.

Mindemellett számos társkiállító is bemutatja megoldásait. Olyan piacvezető vállalatok sorakoznak fel a Technology Meeting 2024 rendezvényen, mint: a Horn, a HAINBUCH, az Iscar, a Renishaw, a Siemens, az SMW Autoblok és még sokan mások…

Képek és forrásWFL Millturn Technologies

További információ:

A WFL Millturn Technologies hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]