TruPrint 2000 – Termelékeny és rugalmas nyomtatás

A 500 wattos lézerrel és négyzetalakú munkaterülettel ellátott TruPrint 2000 most már tömeggyártásra is alkalmas. A TRUMPF 3D nyomtatója nagyobb termelékenységet és minőséget jelent a fogászati és orvostechnikai iparágak felhasználói számára és akár 36%-kal több fogpótlást tesz lehetővé egy műveletben.

A TRUMPF egyik munkavállalója a TruPrint 2000 előtt

A TRUMPF tovább növelte a TruPrint 2000 termelékenységét. „A 3D nyomtatót mostantól tömeggyártásra is összpontosítva tervezik. A gép magas termelékenységéből minden iparág felhasználói profitálnak” – mondja Mirko De Boni, a TRUMPF TruPrint 2000-ért felelős termékmenedzsere. A csúcstechnológiai vállalat a 3D nyomtatót a kör alakú alaplemez helyett négyzet alakúval szerelte fel, és az alapkonfiguráció 300 wattos lézerének alternatívájaként 500 wattra növelte a beépített lézer teljesítményét. A fogtechnikai cégek akár 36%-kal több kivehető részleges fogpótlást nyomtathatnak a négyzetes alapterületre, mint egy hasonló, köralakúra. A TRUMPF a 3D nyomtatót először a Formnext-en, az additív gyártás vezető szakkiállításán mutatta be Frankfurtban.

Többlézeres technológia, akár orvosi sorozatgyártáshoz is

A TruPrint 2000 többlézeres változatban két lézerrel rendelkezik. Mindkét lézer egyszerre képes dolgozni. A felhasználók 80%-kal több alkatrészt nyomtathatnak így, mint az egylézeres változattal. „A TruPrint 2000 nemcsak nagyon produktívan, hanem precízen és a legmagasabb minőségben is dolgozik” – mondja De Boni. A legmagasabb orvosi szabványoknak megfelelően az orvostechnikai gyártók a 3D-nyomtatóval például titánból készült koponyalemezeket, gerincimplantátumokat vagy térdízületeket állítanak elő. „A biztonság a TRUMPF 3D nyomtatás számára a legfontosabb prioritás, különösen az olyan kritikus területeken, mint az orvostechnika. A TruPrint 2000 frissítésével a betegek még hosszabb távú stabilitással rendelkező, kiváló minőségű implantátumokat kapnak.” Szükség esetén a TruPrint 2000 ezeket az implantátumokat sorozatban is kinyomtatja.

TruPrint 2000 négyzet alakú munkaterülettel

A TruPrint 2000 különösen rugalmas a változtatható nyalábméretnek köszönhetően

A TruPrint 2000 automatikusan az adott feladathoz igazítja a lézerpont átmérőjét. Az alkalmazástól függően az átmérő 55 vagy 80 mikrométer. A 80 mikrométeres pont nagyobb termelékenységet tesz lehetővé. A felhasználók az 55 mikrométeres átmérőt akkor használhatják, ha a speciális fémporok nagyobb energiasűrűséget igényelnek. Most már a TruPrint 2000 is osztozik az összes többi TRUMPF géppel azonos folyamatfeltételeken, amelyeket a 80 mikrométeres sugárméret és az optimalizált gázellátás tesz lehetővé. „Ezzel a szabványosítással a felhasználók most már könnyen átvihetik az alkatrészeik nyomtatásához szükséges paramétereket gépről gépre, például egy TruPrint 2000-ről egy TruPrint 1000-re vagy TruPrint 3000-re, ami rugalmasabb gyártást tesz lehetővé” – mondja De Boni.

KépekTRUMPF

ForrásTRUMPF

További információ:

A TRUMPF TruPrint 2000 termék hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]