Szerszámpálya generálás másodpercek alatt – 3+2 tengelyre

A CAM Assist AI segítségével készít 3+2 tengelyes megmunkálási stratégiákat CNC gépekhez, mely már bonyolultabb alkatrészekhez is használható és felgyorsítja a gyártást.

Az Autodesk és a Lockheed Martin által is támogatott CloudNC gyártástechnológiai vállalat CAM Assist megoldása mostantól képes 3+2 tengelyes CNC-gépek programozási stratégiáinak és szerszámpályáinak mesterséges intelligenciával történő létrehozására.

Korábban a CAM Assist – amely az Autodesk Fusion szoftverének plug-injaként érhető el –MI-vel generált megmunkálási stratégiákat a 3 tengelyes CNC-gépeket használó gyártók számára, segítve őket abban, hogy a korábbinál sokkal gyorsabban hozzanak létre programokat a különböző gépeikhez.

Az új frissítéssel a CAM Assist most már 3+2 tengelyes alkatrészekhez is képes stratégiákat és szerszámpályákat készíteni, így sokkal több gyártó élvezheti a CAM Assist hatékonyságnövekedésének előnyeit. A 3+2 tengelyes támogatással a CloudNC becslése szerint a CAM Assist most már a CNC megmunkálási piac mintegy kétharmadát tudja segíteni.

Dr. Andy Cheadle, a CloudNC technológiai igazgatója elmondta: „Ez a frissítés nemcsak hatalmas előrelépés abban, hogy a CAM Assist még hasznosabbá váljon a gyártók számára világszerte, hanem hihetetlen technikai teljesítmény is. K+F szempontból a 3+2 tengelyes támogatás kivételes kihívást jelent, mivel a vele járó plusz elemek nagyságrendekkel több potenciális lehetőséget vezetnek be az egyes alkatrészek valamennyi alaksajátosságának megmunkálásához.”

A CAM Assist fejlett számítástechnikai eljárásokat és mesterséges intelligenciát használ, hogy a bonyolultságtól függően percek vagy másodpercek alatt olyan intuitív megmunkálási stratégiákat hozzon létre, amelyek manuális létrehozása a CNC-gépprogramozóknak órákba vagy akár napokba telhet.

Ennek eredményeképpen a CNC-gép alkatrészgyártáshoz szükséges programozási ideje – amely sok gyárban szűk keresztmetszet – jelentősen csökken a korábbi kézi programozási folyamathoz képest, ahogyan az is, hogy mennyi időt vesz igénybe egy új alkatrész programozásának megbecslése.

Ez lehetővé teszi a CAM Assistot használó gyártók számára, hogy növeljék a termelékenységet és lerövidítsék az átfutási időt, miközben gyorsabban és több munkára vonatkozó becslést is végeznek – egy átlagos műhelyben évente több mint 300 órányi programozási és becslési időt takaríthatnak meg.

A CAM Assist plug-in már elérhető az Autodesk Fusionhöz. A CloudNC további szoftverekhez való verziói jelenleg bétatesztelés alatt állnak, így várhatóan 2024 folyamán szélesebb körben is elérhetővé válnak majd ezen megoldások.

ForrásCloudNC

További információ:

A CloudNC hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]