Robotok alkalmazása szobrászattól a megmunkálásig – videó

A robotok az ipar számos területén alkalmazhatóak, olykor pedig egészen különleges feladatokra programozzák őket. Nézzük meg a CNC Robotics videóiban, hogy mire is képesek ezek a robotok!

Illusztráció

Robotizált jégszobrászat a CNC Robotics rendszerével

A videóban a CNC Robotics és a Design Ice közös projektje látható. Az együttműködés során egy robotrendszer került kialakításra, aminek keretében egy elektromos orsóval ellátott KUKA robot dolgozza ki a jégszobrászat aprólékos részleteit – jelen esetben egy TESLA Car formáját faragja ki egy 2m x 1m x 1m méretű jégtömbből. A jégtömb darabolásához a robot egy láncfűrészes tartozékot is kapott a projekt során. Így a gyorsabb és pontosabb vágást követően a 6-tengelyes KUKA robot már neki is állhat a részletek kidolgozásának. A robotrendszer – amit a CNC Robotics csapata telepített – további érdekessége, hogy pontos és agilis munkavégzésre képes a zord, fagypont alatti műhelyben is.

Kulcsrakész rendszer 3D fémnyomtatáshoz

A CNC Robotics megoldásai kiválóan alkalmazhatóak az additív gyártás területén is. Kiváló példa erre a videóban látható integrált robotrendszer, amely a Laser Metal Deposition (LMD) technológiát alkalmazva fém 3D nyomtatás során állítja elő a csöveket. A Meltio fémnyomtatási megoldása és a CNC Robotics robottechnológiája kulcsarakész megoldást jelent a gyártók számára. A robotos fémnyomtatás számos előnnyel jár. Pontos és biztonságos munkavégzés érhető el vele a műhelyben. Anyag- és költséghatékony, továbbá nagy előny a gyártók számára, hogy használatával csökkenthetik gyártási idejüket.

Pontosság, ismételhetőség és biztonság a robotmegmunkálásban

A CNC Robotics az alábbi videóban a robotmegmunkálás számos előnyét bemutatja: pontosság, ismételhetőség és biztonság. Aligha elhanyagolható tényezők a gyártók számára, ha versenyképesek akarnak maradni. A robotmegmunkáló rendszerek nagyon nagy előnye, hogy nagyfokú ellenőrzést tesznek lehetővé a munkavégzés során a felhasználók számára. Mm-es pontosságú beállításuk révén következetes, kiváló minőségű késztermék sora gyártható le. Számos munkafolyamatra alkalmasak, amit a gyors szerszámcsere csak tovább fokoz.

Mindezek mellett a termelékenysége is számottevő a robothasználatnak, hiszen az akkurátus gyártás a nap 24 órájában elérhető. A csökkentett állásidő és minimalizált selejtszám pedig még tovább növeli a gyártók versenyképességét. A videóban a CNC Robotics által telepített robot szerszámcseréjét és precíz munkavégzését vehetjük szemügyre.

További információ:

A CNC Robotics Ltd. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]