Guangzhou Industrial Technology – a kínai gyártás fejlesztése csúcstechnológiás, intelligens megoldásokkal

A debütáló Guangzhou Industrial Technology (GIT) kiállításra 2024. március 4-6. között kerül sor a Guangzhou-i China Import and Export Fair Complexben. A rendezvény szlogenje az "Intelligens technológia – szabadítsuk fel a kínai gyártásban rejlő lehetőségeket", amely egy kiváló platformot biztosít az üzleti együttműködéshez és a gazdasági fejlődéshez, és célja, hogy a csúcstechnológiás, intelligens és fenntartható gyártási megoldások bevezetésének köszönhetően ösztönözze az ipari innovációt. A stratégiai helyen található GIT a Hongkongot és Makaót is magában foglaló Greater Bay Area-t szolgálja ki, az iparág egyik legfontosabb bemutatóhelye lesz Kínában.

A globális gyártás egyik élenjárójaként Kína számos szakpolitikai intézkedést vezetett be az intelligens gyártási technológiák használatának előmozdítása érdekében. Ezek az intézkedések részét képezik az “új iparosítás” néven ismert szélesebb körű nemzeti fejlesztési stratégiának, amely az ország feldolgozóiparának modernizálására és fejlesztésére összpontosít.

E kezdeményezés jelentőségét a 2023. december 11-én megtartott Central Economic Work Conference keretében a legmagasabb rangú kínai tisztviselők hangsúlyozták, akik rámutattak arra, hogy az ipari innovációt a technológiai fejlődés és az új iparosítás iránti elkötelezettség egyesítése révén kell ösztönözni. A GIT ezen célkitűzés jegyében elkötelezett az intelligens gyártási technológiák széleskörű kiállításának és kommunikációs platformjának létrehozása mellett.

Több mint 30 000 látogatót és 400 kiállító céget várnak a 2024-es rendezvényre, amely betekintést nyújt a legújabb piaci trendekbe és az új iparosítás versenyképességének alakulásába. A neves ipari résztvevők között szerepel többek között a Dongguan DingTong Precision Metal, a Dongguan Yalu Industrial, a Guangdong FRENK Intelligent Technology és még sokan mások.

Egységesített megoldások az ellátási láncban a különböző iparágak támogatására

A teljes ellátási láncot felölelő széles technológiai felhozatallal a Guangzhou Industrial Technology a dél-kínai feldolgozóipart célozza meg. A rendezvény célja, hogy segítse a vállalkozásokat a költségmegtakarításban, a termelékenység javításában és a szervezeti hatékonyság növelésében. A regisztrált kiállítók számos iparágat képviselnek: bemutatásra kerülnek különböző szoftver- és IT-rendszerek, ipari kommunikációs technológiák, ipari robotok, nem szabványos automatizálási megoldások, rendszerintegrációs és intelligens berendezések, valamint ipari felhőplatformok is. Ezen kívül folyadékátviteli és légnyomás-technológiák, az intelligens logisztika, a fémmegmunkálás és a lézerhegesztés, és a különböző formázási technológiák is felsorakoznak, továbbá a szerszámok, a 3D nyomtatás, a szerszámöntés, a kovácsolás és még sok más egyéb technológia. Az ágazatok e találkozása az ipar fejlődését szolgálja.

Speciális platform a csapágygyártó ipar számára

A kiállításon számos tematikus terület is helyet kap, ahol a legújabb ipari felhőplatformok, intelligens berendezések és egyebek kerülnek középpontba. Az egyik ilyen kiállítási terület a csapágygyártó iparra összpontosít. A csapágyak a szerszámgépgyártás alapvető alkotóelemeként széles körben használatosak az olyan ágazatokban, mint az autóipar, energetikai ipar (azon belül is a szélerőművekkel kapcsolatos gyártás), a repülőgépipar és az építőipari gépek gyártása. Az elmúlt években ez az iparág aktívan kutatta az intelligens gyártás új módszereit; a Guangzhou Industrial Technology célja pedig, hogy felgyorsítsa ezeket a fejlesztéseket, és támogatást nyújtson a csapágygyártó ipar technológiai átalakulásához.

A kiemelt terület kiállítói közé tartozik a német BKD (Boken) Group, a Changzhou Dongfeng Bearing Co Ltd, a Harbin AVIC Bearing Co Ltd és a Jiangsu Nanfang Precision Co Ltd. is.

Iparági eszmecsere és innováció a párhuzamos programok keretében

A kiállítás célja, hogy sokoldalú, nyitott platformot hozzon létre, amely ösztönzi a nemzetközi eszmecserét és együttműködést, és összehozza a vezető globális intézmények, egyetemek, élvonalbeli vállalatok és kiemelkedő kutatóintézetek képviselőit. A kiállítás egy sor párhuzamos eseménynek is otthont ad, köztük fórumoknak, pódiumbeszélgetéseknek, valamint termék- és vállalati bemutatóknak, amelyek mind az ipar, az alkalmazások, a tudományos élet és a nemzetközi kérdések kritikus témái köré csoportosulnak.

Kiemelt ülések a rendezvényen:

  • Guangzhou International Smart Manufacturing Conference
  • Industrial Digitalization Conference
  • European Smart Manufacturing Innovation and Technology Forum
  • Advanced Sensing and High-End Manufacturing Academic Conference
  • Japan IIFES Exhibition Cooperation Forum
  • 5th Industrial Moulding Summit
  • Guangzhou International 3D Printing Industry Technology Application Seminar
  • Injection Moulding Advanced Technology Forum

A Guangzhou Industrial Technology a nemzetközileg elismert SPS márka tagjaként működő SPS – Smart Production Solutions Guangzhou-val egy időben zajló rendezvényen kívánja racionalizálni a résztvevők számára a beszerzési tapasztalatokat. A legmodernebb intelligens technológiákra szakosodott SPS – Smart Production Solutions Guangzhou várhatóan jelentős nemzetközi érdeklődést vonz majd, ezáltal tovább segítve a kínai intelligens gyártóipar nemzetközi szabványokhoz való igazodását. Az együttműködés célja, hogy szinergikus előnyökkel járjon, lehetővé téve az egész iparágra kiterjedő hálózatépítést, továbbá, hogy egységes platformot biztosítson az előrelépéshez, az innovációhoz és a fejlődéshez az ipari ágazatban. A vásáron a látogatók az Asiamold Select – Guangzhou kiállítással is találkozhatnak, amely az öntészetben, formagyártásban és 3D nyomtatásban érdekelt szakemberek központi találkozóhelye, ahol új megoldásokat fedezhetnek fel, kapcsolatot alakíthatnak ki más szakmabeliekkel és információt cserélhetnek.

Képek és forrásMesse Frankfurt

További információ:

A Guangzhou Industrial Technology hivatalos honlapján.

Megosztás

Kelemen Dániel

A CNCMedia szerkesztője. Digitális gyártás szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, szakmai interjúkról, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2020 óta. 

Tags:

[
    ]