GLOBAL INDUSTRIE 2024 – Találkozó az ipar egészének

A GLOBAL INDUSTRIE 2024. március 25-28. között a Paris Nord Villepinte-ben a teljes ipari értékláncot átölelő megoldásokat sorakoztat fel.

A 6. GLOBAL INDUSTRIE szakvásárra 2024. március 25-28. között kerül sor Paris Nord Villepinte-ben. Az esemény 100,000 m2-es kiállítótérrel, 2300 kiállítóval és csaknem 1500 installált géppel várja az érdeklődőket. A GLOBAL INDUSTRIE az egész ipari értéklánc számára releváns megoldásokkal és technológiai újdonságokkal készül. A teljes ökoszisztéma felsorakozik a beszállítóktól egészen a felhasználói rétegig. Emellett számos napjainkat meghatározó kérdéskör is fókuszba kerül, mint például a környezetvédelem, a munkaerőhiány, a gépfinanszírozás és hitelkonstrukció kérdésköre, vagy éppen az Ipar 5.0 előkészítése. Franciaország egyik legjelentősebb ipari eseményén 15 kiemelt témakör jut szerephez: elektronika, fenntarthatóság, additív gyártás, méréstechnológia, robotika, automatizálás és még számos egyéb.

Az eseményre az alábbi linken lehet regisztrálni.

A francia ipar felvirágoztatása

A GLOBAL INDUSTRIE jelentőségét tovább növeli Emmanuel Macron francia miniszterelnök elkötelezettsége az újraiparosítás mellett. A hosszútávú célok között szerepel egyrészt az, hogy Franciaország továbbra is otthont adjon a nagy európai beruházásoknak és az innovációnak, emellett azonban megfeleljen a fenntarthatósági követelményeknek (a szén-dioxid kibocsátás csökkentése kulcsfontosságú kérdést jelent az Európai Unió tagországainak), valamint lépéseket tegyen az ipar egészét érintő munkaerőhiány égető problémájának megoldása érdekében. Mindezek jegyében a szakkiállításon számos miniszter és választott képviselő is tiszteletét teszi, köztük az iparért felelős miniszteri megbízott is. Továbbá a Bpifrance vezérigazgatója és a Global Industrie 2024 elnöke Nicolas Dufourcq is megújítja tisztségét a szakkiállítás keretein belül.

„Soha nem láttunk még ekkora fellendülést az ipari projektek terén. A GLOBAL INDUSTRIE, amelynek elnöki tisztét vállaltam, emiatt rendkívül fontos szereppel bír. Ezen az eseményen olyan találkozókra kerülhet sor, melyek alapjaiban változtatják meg a vállalatok életét” – mondta Nicolas Dufourcq.

Világjátékok ipari háttérrel

A GLOBAL INDUSTRIE 2024-en kiemelt figyelem hárul a sportra is, lévén, hogy a soron következő olimpiának és paralimpiának is Franciaország ad otthont. Ennek jegyében számos olyan innovatív megoldást és know-howt sorakoztatnak fel a kiállítók, amelyek a párizsi sportesemény megvalósításában is segíthetnek. Számos terület kapcsolódik ugyanis is ide, például az infrastruktúra fejlesztése, a méréstechnológia alkalmazása vagy éppen a 3D nyomtatás.

A GLOBAL INDUSTRIE ez alkalomból partnerséget kötött a Nemzeti Sport-, Szakértői és Teljesítményfejlesztési Intézettel (INSEP), amely a legmodernebb csúcstechnológiát használja majd az olimpiai és paralimpiai játékokon induló sportolók felkészítése során. Az INSEP a Carnot Institutes-szel közös standon mutatja be, hogyan lehet a sport a kutatás és ipar között hidat építeni. Ezen kívül sor kerül a Golden Tech díjátadóra is, ahol egyedi mérnöki projektek kerülnek majd elbírálásra.

Újragondolt ipari szemlélet kísérőprogramokon keresztül

Ahhoz, hogy a gyártók versenyképesek tudjanak maradni, folyamatos tájékozódásra és fejlesztésre van szükségük. A GLOBAL INDUSTRIE szervezői ezen gyártói igényeket figyelembe véve számos kísérőprogrammal készülnek a látogatók számára. A Nagyszínpad ad majd otthont a pódiumbeszélgetéseknek, ahol az ipart meghatározó témák kerülnek terítékre. Számos kiemelt terület egy-egy speciális téma szerint rendeződik majd el, az egyedien kialakított TV-stúdióban pedig a BMF Business-szel karöltve interjúk és podcastek kerülnek felvételre az ipar egy-egy szakértőjével.

Mindezek mellett a GI Awards keretében díjazzák a leginnovatívabb technológiákat és megoldásokat is, a GI Avenir, pedig a jövő generációra fókuszál majd. A kezdeményezés célja, hogy felfrissítse az ipari szemléletet és vonzó lehetőségeket kínáljon a műszaki pályára készülőknek. “Szórakozás és profizmus egy helyen” – vagyis a jövő nemzedéke a Wordskills, French Robotics Cup vagy éppen a Jobs and Qualifications Campus keretében megismerkedhet az ipar nyújtotta lehetőségekkel.

A GLOBAL INDUSTRIE 2024 betekintést nyújt a francia gyártóipar mindennapjaiba. Innovatív megoldások, korszerű gépek, meghatározó trendek és változatos célkitűzések az ipar egészében. Legyen részese Ön is ennek a nagyszerű eseménynek!

Képek és forrásGLOBAL INDUSTRIE

További információ:

A GLOBAL INDUSTRIE hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]