Új Mastercam Add-On additív gyártáshoz

A Mastercam bejelentette új kiegészítő termékét, a Mastercam APlus® by CAMufacturing Solutions-t, amelyet az additív gyártáshoz terveztek. Az APlus a Mastercam Mill, Lathe vagy Router licencekkel együtt használható.

A Mastercam-felhasználók számára már megszokott felületet használva az APlus ügyfelei ugyanúgy programozhatják, áttervezhetik és szimulálhatják 3D nyomtatási folyamataikat, akárcsak a Mastercam hagyományos szerszámpályáit.

Az APlus a Direct Energy Deposition eljárást használja, és kifejezetten az additív gyártási (AM) geometriák kezelésére kifejlesztett szerszámpályákkal rendelkezik, valamint olyan funkciókkal és segédprogramokkal, amelyek célja, hogy kiküszöböljék a bizonytalanságot a folyamatból és javítsák a hatékonyságot.

A hibrid gyártás sokoldalúságot biztosít a felhasználók számára, hogy a semmiből építsenek alkatrészeket, adjanak hozzá funkciókat egy meglévő termékhez, vagy javítsanak egy kopott vagy sérült alkatrészt. Az APlus zökkenőmentesen integrálódik a Mastercam programba, hogy a felhasználók létrehozhassák az additív szerszámpályákat, valamint megjeleníthessék a gyártás eredményét.

Kenneth Fortier, a Mastercam műszaki termékmenedzsere szerint „Az APlus olyan formában hozza el az additív gyártást a Mastercam felhasználóinak, amely összhangban van a több mint 40 éve használt munkafolyamatokkal. A Direct Energy Deposition egyre több gépműhelyben is teret nyer, és az, hogy a Mastercam segítségével hibrid gépeket vagy dedikált additív gépeket programozhatunk, zökkenőmentessé teszi az átmenetet. Az anyag hozzáadásának és a forgácsolás a váltakozásával végzett hibrid eljárással olyan, belsőleg megmunkált jellemzőkkel rendelkező alkatrészek hozhatók létre, amelyek additív eljárás nélkül korábban lehetetlenek lettek volna.”

Mivel az additív gyártás nem egyszerűen a megmunkáló szerszámpályák megfordítása, minden funkciót és szerszámpályát úgy terveztek és fejlesztettek ki, hogy a felhasználók hatékony és praktikus eredményeket tapasztaljanak az additív és a hibrid gyártási folyamat során.

Az APlus használatának nagyszerű alkalmazási területe a turbinák javítása, ahol az egyes lapátok csúcsai kopást mutatnak. Az alkatrész javításához a felhasználó a Mastercam megfelelő szerszámpályájával lemarja a kopott részeket. Az APlus használatával a megmunkált felületekre 3D nyomtatással közel végleges geometriát lehet létrehozni. Ezt követően a felrakott részek forgácsolással kerülnek megmunkálásra a kívánt specifikációnak megfelelően. Ez az eljárás drasztikusan csökkentheti a költségeket az új turbinák vásárlásához vagy megmunkálásához, vagy akár a pótalkatrészek raktározásához képest.

A Mastercam APlus® by CAMufacturing Solutions a Mastercam világméretű viszonteladói csatornáján keresztül vásárolható meg. Az APlus termékkel kapcsolatos további információkért kérjük, látogasson el a következő weboldalra https://www.mastercam.com/solutions/APlus/

ForrásMastercam

Megosztás
[
    ]