SYIL gépek a Titans of CNC kínálatában

A CNC titánjai a szerszámkereskedés után immáron a kínai SYIL szerszámgépek eladásával is foglalkoznak.

A forgácsolóiparba való bekerülés sosem egyszerű mutatvány. A lelkes kezdő elmehet dolgozni egy céghez, ahol kitanulja a mesterség csínját-bínját, miközben kuporgatja pénzét egy használt gépre. Pár év után a garázsműhely sok szerencse mellett kinőheti magát egy gyümölcsöző vállalkozássá. De mi lenne, ha a félretett pénzünkből már elsőre is új szerszámgépet vásárolhatnánk? A Titans of CNC a SYIL gépeivel most pontosan ezt ígéri. Nézzük meg közelebbről, mit tartogat ez a márka és vajon tényleg képes-e megfelelni a hangzatos ígéreteknek.

A Titans of CNC csapatát leginkább tanulságos, valós élettapasztalatokat feldolgozó videóiról, és ingyenes, online elérhető oktatóanyagairól ismerhetjük. A Titan Gilroy vezette csapat mindenkihez igyekszik közelebb hozni a fémforgácsolás világát, és az abban rejlő lehetőségeket. Az oktatói és médiatevékenységen túl a csapat pár éve már saját webshopot is indított, ahol az általuk is használt szerszámok felhasználóbarát áron szerezhetőek be, nagyban segítve ezzel a pályát épp elkezdő fiatalokat. A következő nagy lépés a cég történetében a szerszámgépek forgalmazása.

Bár az évek alatt számos neves szerszámgépszártóval dolgoztak együtt, ezek jellemzően csak partnerségek, melyekben erős promóciós lehetőségek is rejlettek. A tényleges gépeladáshoz azonban olyan gyártót sikerült választani, amely gépei a kellő minőséget ígérnek és a kezdők számára is megfizethetőek.

A SYIL kínai gyártó egy 2001-ben alapított családi vállalkozás, mely kezdetben forgácsolással foglalkozott, majd 2005-től folyamatosan egyre nagyobb CNC gépek gyártásába kezdett. A cél mindig is a belépő szintű, ipari gépek előállítása volt.

A Titans csapatához először két gép, egy X5 fúróközpont és egy X7, 3-tengelyes marógép érkezett. Az egyszerű megjelenés ellenére a gépek olyan felszereltséget tartogatnak, mint például az epoxi-gránit gépágy és a THK golyósorsók, valamint a Syntec, FANUC-ról mintázott vezérlés.

A csapat a jövőben komplett telepítési segédletet és oktatóvideókat is készíteni fog a gépekhez, így azok tényleges határait és teljesítményét közelebbről is megfigyelhetjük.

Megosztás
[
    ]