Rownd hobbieszterga kezdő forgácsolóknak

Kompakt, pontos és bárki által kezelhető CNC eszterga a Kickstarterről.

A számos találmánynak és kreatív ötletnek otthont adó Kickstarteren a Rownd CNC eszterga elérte a kitűzött támogatási határt. A gépet úgy tervezték, hogy a forgácsolás iránt érdeklődők egyszerűen, otthon is megtanulhassák az esztergálás alapjait, nem megfeledkezve a kategóriában elvárható pontosságról.

Az eszterga monolit gépággyal rendelkezik, melyet egyetlen tömbből martak ki. Ez megadja a kellő merevséget kisebb munkadarabok forgácsolásához, míg a kompakt kivitel is teljesül. A burkolat megakadályozza a forgács kirepülését a géptérből, a gyűjtéshez pedig fiókok állnak rendelkezésre, így a munkaterület tisztán tartható.

A gépen egy érintőképernyőt leszámítva kezelőszervek nem kaptak helyet, emiatt a kézi vezérlést telefonos applikáción keresztül, vagy PlayStation kontrollerrel valósíthatjuk meg. A gépen természetesen megmunkálhatóak CAD-ben tervezett alkatrészek, de az abszolút kezdők számára online adatbázis is elérhető számos modellel.

A gépen lehetőség van fa, műanyag, könnyűfémek, de akár még acél megmunkálására is, mely igazán nagy lépéselőnyt ad az otthoni barkácsolók kezébe, ha apró méretű, ám pontos alkatrészeket szeretnének legyártani.

Ha a Rownd megoldásánál olcsóbban szeretnénk belevágni az esztergálásba és a CNC sem szempont, a webshopokban, vagy a nagyobb hazai áruházakban is megvásárolható miniesztergák is jó választások lehetnek. Ha a manuális forgácsolással ismerkedünk meg először, sokkal intuitívabban érthetjük meg a közben fellépő erőket és elsajátíthatjuk a paraméterek beállítását – olykor a saját kárunkon – mely tudással később bármely alkatrész legyártásához magabiztosan tudunk hozzákezdeni.

Képek és forrásRownd CNC

Tovább információ:

A Rownd CNC hivatalos honlapján.

Kezdő forgácsolóként érdemes lehet hasonló ötleletekért az alábbi oldalon is szétnézni:

A HobbyCNC fórum oldalán.

Megosztás
[
    ]