Január 26: Nyílt Nap az ELTE Informatika Karán 

Január 26-án a felvételi döntés előtt álló középiskolások, illetve az informatika területén továbbtanulni szándékozók részére az ELTE Informatikai Kar Nyílt Napot tart.

A rendezvényen az érdeklődők hasznos információkhoz juthatnak az induló képzésekről, a felvételi követelményekről, a kollégiumi és ösztöndíj-, valamint a nemzetközi lehetőségekről.
Ízelítőt kaphatnak a karon folyó kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységekről és az azokba való hallgatói bekapcsolódás módjairól, vezetett túra keretében még a kampuszt is bejárhatják.  

Mesterséges intelligencia, adattudomány, algoritmusok, információs rendszerek, programozási nyelvek, szoftvertechnológia, médiainformatika, matematikai modellek, geoinformatika. Napjainkban mindent ezek mozgatnak, de azt kevesen tudják, hogy valójában milyen szoftverek és hogyan működtetik a gépeinket. 
A Nyílt Nap standjainál nemcsak azt mondják el, hogy mit tanulhatnak, hanem azt is, hogy mindezt mire tudják használni. Garantáltan meg fognak lepődni, milyen változatos területeken dolgoznak az informatikusok! 

Mikor: 2024. január 26. (péntek) 8:00 – 13:00 

Hol: 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A, Gömb Aula 

A rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött! 

Regisztráció az alábbi linken.

Program:

Nagyszínpad
8:00 – 8:50Érkezés, Regisztráció
9:00 – 9:30  Bemutatkozik az ELTE Informatikai Kara (Dr. Kozsik Tamás, dékán)
9:30 – 9:35ELTE IK Hallgatói Önkormányzat köszöntője
9:35 – 10:15Képzések részletes bemutatása
10:15 – 10:20Sorsolás, gazdára talál az elektromos roller és az IK ajándékcsomagok
10:20 – 10:40Szünet
Harmónia terem
10:40 – 12:00Hallgatók interaktív tájékoztatója – KerekasztalozIK: Hallgasd meg egy jelenlegi és egy végzett IK-s beszélgetését! Rendezvények, egyetemi élet, órák, kollégiumok, ösztöndíjak, nemzetközi lehetőségek, bulik, saját élmények és még sok már előkerül – vajon mennyire gondolkoznak máshogy? A kerekasztal egy ponton megnyitja kapuit, úgyhogy ti is be tudtok kapcsolódni a beszélgetésbe. Kérdezzétek bártan hallgatóinkat!
0.100 B
11.00-12.30A szakmai tudáson túl workshop – Soft skillek, a siker kulcsa az informatikus pályán: Az informatikus pályán való sikerességhez többféle tudásra is szükség van. Interaktív workshounkon arról informálódhatsz, milyen készségek szükségesek egy informatikus számára a pályán való érvényesülés érdekében. Programunkon kiemelt figyelmet fordítunk a női informatikusok helyzetére a szakmában. (Diáktámogató Központ). A részvétel regisztrációköteles, melyet a helyszínen reggel a Regisztrációs pultnál lehet megtenni!
0.100 A
12.00-12.30Néhány gondolat a kvantuminformatikából (Kaposi Ágoston) A kvantummechanikai jelenségek kihasználásával olyan algoritmusokat fejleszthetünk ki, amelyek bizonyos problémákat gyorsabban tudnak megoldani a hagyományos számítógépeinkhez képest. Néhány esetben pedig akár olyan dolgokat is tudunk velük csinálni, amiket klasszikusan elképzelhetetlennek tartanánk. Hogyan alakulnak át a megszokott informatikai eszközeink, ha kvantumos szemmel nézzük őket? Milyen előnyökkel és hátrányokkal járhat kriptográfia, keresés és kommunikáció területén, ha lesz egyszer kvantumszámítógép?  
CAMPUS TÚRÁK – ELTE IK HÖK vezetésével 20 fős csoportokban (20 perc) Indulás a HÖK standjától. Jelentkezzetek reggel a regisztrációs pultnál!
Igazolások kiosztása (12:30 -tól Regisztrációs pult)

A résztvevők között kisorsolnak egy E-TWOW Booster elektromos roller! 

A HVG 2024-re vonatkozó felsőoktatási rangsora alapján megőrizte első helyét az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara az ország informatikai képzései között a hallgatói kiválóság terén. Az informatikai terület igen népszerű a felvételizők körében, Karunk legsikeresebb képzési területén, a programtervező informatikus alapszakon az első helyes jelentkezések száma évről évre dinamikusan növekszik. A hallgatók számának emelkedése a minőség emelkedésével jár együtt, ezt legjobban az mutatja, hogy az ELTE IK – ra felvételt nyert hallgatók átlagpontszáma 452 pont. 

ForrásELTE IK

További információ:

Az ELTE IK hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]