Gyártásautomatizálási napok 2023 – Automatizált megoldások a Haas-tól

A TopSolid hivatalos hazai forgalmazója, a CAD-CAM Solutions Kft. telephelyén megtartott rendezvényen az amerikai HAAS automatizálási megoldásai is megtekinthetőek voltak. Rövid interjú Péntek György értékesítési vezetővel.

A CAD-CAM Solutions Kft.2023 november 15. és 17. között rendezte meg soron következő „Gyártásautomatizálási napok” rendezvényét, székesfehérvári telephelyén. Izgalmas kiállítók, még izgalmasabb megoldásokkal. A kiállítók sorában – SCHUNK, Renishaw, FRAISA, csak, hogy néhányat kiemeljünk – a Haas Magyarország is bemutatta automatizált megoldásait.

„A Haas Automation úttörő a digitális technológiák alkalmazásában. Ezen belül is az Ipar 4.0-ás és a gyártásautomatizálás irányába tett fejlődésekben és fejlesztésekben. Az összes Haas vezérlés alkalmas adatok kiküldésére a vezérlőkből, amely lehetővé teszi, hogy könnyen integrálható legyen új vagy akár meglévő Ipar 4.0-ás környezetbe, körülményekbe.” – foglalta össze Péntek György, a Haas Bartec GmbH értékesítési vezetője.

A Haas automatizált termékeinek – melyek egészen a Wi-Fi és Ethernet interfészektől a teljesen integrált szerszám-és munkadarabbemérő rendszerekig terjednek – egyik, hanem a legnagyobb előnye a könnyű hozzáférhetőség és transzparens működtetés. Kiváló példa erre a HaasConnect távfelügyeleti rendszer is. „Segítségével az ügyfeleink bármikor díjmentesen le tudják kérdezni a gépük aktuális státuszát, és személyre szabott riasztásokat tudnak saját maguknak beállítani az applikáción keresztül.” – teszi hozzá Péntek György.

„A gyártásautomatizáció tekintetében fontos kiemelni a gépeink moduláris felépítését” – folytatja Péntek György. Ennek köszönhetően a Haas-nál retrofit automatizációs megoldásokra is van lehetőség. Számos kiegészítő opció felszerelése és fejlesztése utólagosan is elérhető kínálatukban, amellyel az ügyfelek optimalizálhatják gyártásukat. Ennek példájaként a Gyártásautomatizálási napokon megtekinthető volt a Haas UMC-500SS marógépe. A kiállított darabon az 5-tengelyes marás optimalizálása került bemutatásra.

A Haas másik kiállított terméke az ST-20Y robot csomagos gép volt, melyen az automatizált megoldások egészen más jellegű felhasználása került demonstrálásra. A Plug-In-Play alkalmazásokról Péntek György elmondta, hogy: „lehetnek akár 6-tengelyes robotcsomagok, palettacserélő rendszerek, rúdadagolók vagy akár automatikus munkadarabadagoló rendszerek is. Külön kiemelendő, hogy minden ilyen rendszer teljesen integrálva van a Haas gép vezérlőjébe így könnyű és gyors programozást és elsajátítást tesz lehetővé a felhasználóink részére.”

A Haas Automation további előnye, hogy megbízható megoldásait – a megmunkálás ás automatizálás terén egyaránt –, nem csak, hogy egyenesen az USA-ból szállítja, de kiváló ár-érték aránnyal és kellő transzparenciával teszi mindezt. Online katalógusával és szolgáltatásaival megbízható partnerként áll ügyfelei rendelkezésére.

További információ:

A Haas hivatalos honlapján.

Megosztás

Kelemen Dániel

A CNCMedia szerkesztője. Digitális gyártás szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, szakmai interjúkról, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2020 óta. 

Tags:

[
    ]