Csavarozás FANUC CRX-20iA/L kobottal – videó

A FANUC CRX termékcsaládjának kiemelkedő darabja munkafolyamatok széles skáláján kínál megoldást, köztük a csavarozást igénylő feladatok során is. A CNCMedia által készített videón keresztül bemutatjuk, hogyan birkózik meg a kobot a csavarozás követelményeivel.

A FANUC CRX-20iA/L kobot nagy nyomatékának, pontosságának és ismételhetőségének köszönhetően kiváló választás a csavarozást igénylő alkalmazások során is. Amellett, hogy a robotgyártó modellje megfelel minden minőségi követelménynek (hiszen ISO 10218-1 szabványnak megfelelően került kialakításra), tehermentesíti a felhasználókat, minimalizálva a munkahelyi balesetek és sérülések kockázatát is.

Az ipari automatizálás korában, a robotok, valamint kobotok alkalmazásakor a gyártók számára az egyik legfontosabb szempont a precizitás lett. Az egyre nagyobb pontosságot igénylő feladatok az emberi munkaerő számára sokszor megterhelőek, kevésbé hatékonyan kivitelezhetőek. A kobotok ipari alkalmazása így hatalmas segítség tud lenni, megkönnyítve ezzel a munkavállalók feladatait. A FANUC CRX-20iA/L modellje számos területen felhasználható, a palettázástól a hegesztésen át, egészen a csavarozást igénylő munkafolyamatokig.

A CRX-20iA/L nagy nyomatékának – akár 200 Nm nyomatékot is képes kifejteni – köszönhetően hatékony és erőteljes csavarozást tesz lehetővé a gyártók számára. A FANUC ezen megoldásával pontosabb és minden igénynek megfelelő összeszerelési folyamatokra tehetnek szert a felhasználók, a kobot ismétlési pontosságával pedig standard termékminőséget érhetnek el. A CRX-20iA/L használatával kiküszöbölhetőek a csavarozás során végbemenő eltérések, így hatékony, automatizált teljesítményt biztosítva a kezelőknek.

A CRX-20iA/L további jellemzői:

  • kompakt kialakítás, amelynek köszönhetően a kobot könnyen integrálható már meglévő gyártórendszerbe;
  • egyszerű telepíthetőség;
  • helytakarékos R-30iB Mini Plus vezérlő;
  • új, egyszerű programozhatóság;
  • 20 kg-os hasznos teherbírás;
  • és 1418 mm-es karkinyúlás.

A FANUC CRX-20iA/L kobotos megoldása nagy nyomatékával minden eddiginél pontosabb és megismételhető csavarozást tesz lehetővé, nagyban megkönnyítve ezzel az összeszereléssel foglalkozó gyártók hétköznapjait. Szabványosításának hála pedig tehermentesített és biztonságos üzemben, automatizált körülmények között dolgozhatnak a munkavállalók.

További információ:

A FANUC CRX20iA/L termék hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]