Az új Fronius Artis – Hatékony AVI-hegesztés könnyű kézzel

Az AVI-hegesztés igazi művészet, és az illesztési folyamatok legfőbb tudományágának tekintik. Az új Fronius Artis méltó a nevéhez, amely a latin "arte", azaz művészet szóból származik. Amikor a hegesztővarratoknak mind a megjelenés, mind a minőség tekintetében a legmagasabb követelményeknek kell megfelelniük, a kompromisszumok nélküli, stabil ívvel rendelkező, kézreálló, könnyű, kompakt eszköz azonnal kéznél van. A 170 A és 210 A közötti DC teljesítményosztályokban az Artis olyan funkciókkal nyűgözi le az embert, amelyeket egyébként csak a nagyobb professzionális AVI-készülékektől várnánk el.

A mindössze 9,8 kilogrammos Fronius Artis kompakt könnyűsúlyú, de olyan funkciókkal nyűgözi le az embert, amelyeket általában csak egy nagyméretű professzionális AVI-eszköztől várnánk el.

Robusztus, sokoldalú, tíz kilogrammal könnyebb: Az Artis megbízható társ, legyen szó rozsdamentes acél korlátok vagy uszodák kitűnő minőségű csőcsatlakozásainak hibátlan látható varratairól, valamint a tartály- és ipari üzemek építésénél alkalmazott precíz alkalmazásokról. A Fronius új AVI-készülékeinek középpontjában a könnyen kezelhető, megbízható és energiatakarékos működés áll – és természetesen az Artis is rendelkezik elődje, a Fronius TransTig minden népszerű funkciójával.

Meggyőző átfogó AVI csomag

Az egyszerű forgó- és nyomógomb, valamint a jól érthető, megvilágított funkciókijelző jelentősen megkönnyíti a kezelést. Egy pillanat alatt kiválasztható a tizenegy legfontosabb paraméter közvetlenül a kijelzőn, és máris használatra kész! Az állítható impulzus ív kiemelkedő varrásoptikát tesz lehetővé, és megmutatja előnyeit a korlátozott pozíciókban és nagyon vékony anyagoknál. A ponthegesztési üzemmód az ismétlődő hegesztett kötéseknél kiválóan alkalmazható: A hegesztett pontok szabályos távolságra állíthatók be. Ha kívánja, beállíthat egy szabadon választható szünetidőt, és szakaszos hegesztésként folytathatja a munkát. A TAC funkció pedig ideális az alkatrészek precíz összefűzéséhez. Ez akár 50%-os időmegtakarítást eredményez, és biztosítja, hogy alig keletkeznek foltok – ami a varratok későbbi hegesztésénél egyértelmű előny a varratminőség szempontjából.

Precizitás minden varrat esetében: Ahogyan a művész irányítja az ecsetjét, az Artis stabil ívét ugyanilyen precízen lehet irányítani a szép AVI-varratok érdekében.

A teljesen digitalizált Artis ráadásul bármikor frissíthető. Ez teszi jövőbiztossá és még rugalmasabbá a használatot. A rendszerinformációk a házban található védett USB-interfészen keresztül is könnyen kiolvashatók.

Hatékonyan felhasznált energia

Az Artis belsejében lévő technológia biztosítja, hogy a hegesztő szakember teljes mértékben a hegesztővarratra koncentrálhasson – teljesen függetlenül a feszültségingadozásoktól. A kifinomult invertertechnológia megbízhatóan ellensúlyozza az akár 30%-os hálózati ingadozásokat, és maximális kimeneti teljesítményt biztosít a hegesztési eljáráshoz. Az intelligens vezérlésű erőforrás számára nem jelent gondot a négyperces egyhuzamú hegesztés sem.

Az új Fronius Artis: mobil AVI-hegesztőrendszer számos egyedi felhasználási lehetőséggel és figyelemre méltó funkcióválasztékkal

A beépített Power Factor Correction (PFC) szinusz alakú áramfelvételt biztosít, és hatékonyan használja ki a rendelkezésre álló teljesítményt. Csak annyi teljesítményt vesz fel a villamos hálózatból, amennyi szükséges. Ez energiát takarít meg, és nagy hatósugarat biztosít. Még hosszabb hálózati tápvezetékek esetén sincs teljesítményveszteség. Emellett javítja a generátorok alkalmazhatóságát, és 400 V-ig túlfeszültség-védelmet biztosít.

Elektródás hegesztési funkciók

Az elektróda impulzus üzemmóddal az Artis egy jól bevált eszköz a nagyobb hézagok áthidalására, a kényszerhelyzetekben való könnyű munkavégzésre és a felülről lefelé hegesztett varratok megbízható hegesztésére. A tökéletes gyújtási viselkedés is kiemelendő, amely megakadályozza, hogy az ív letapadjon vagy megszakadjon. A CEL-elektródák optimális hegesztéséhez a precíziós hegesztőrendszer saját jelleggörbével, nagy üresjárási feszültséggel és gyújtási teljesítménnyel rendelkezik.

Ha az Ön hírneve a kiváló minőségű hegesztővarratoktól függ, akkor a Fronius Artis a stabil ívének köszönhetően tökéletes választás.

Hosszú élettartam a szigorú tartóssági teszteknek köszönhetően

A Fronius minden hegesztési megoldását úgy tervezték, hogy rendkívül robusztus és megbízható legyen. A mindennapi használat során kemény körülmények között és kedvezőtlen időjárási és környezeti viszonyok mellett is megbízhatóan működnek. Nyolc kihívást jelentő tartóssági teszten kell megfelelniük, mielőtt egyáltalán elhagyhatnák a gyárat. A Fronius belső szabványai mindig jelentősen meghaladják a jogszabályban előírt határértékeket. Az Artis az ütés- és ejtésvizsgálatok, a páratartalom, a hideg és a sópermet tesztek kihívásainak is megfelelt, valamint alaposan fel lett rázva, ki lett téve a legfinomabb fémpornak, továbbá bekapcsolási időtartam-tesztnek is alávetették – mindezt azzal a céllal, hogy a kemény burkolat hosszú éveken át megvédje a benne lévő kifinomult technológiát.

KépekFronius International GmbH

ForrásFronius

További információ:

Az új Fronius Artisról a gyártó honlapján.

Megosztás
[
    ]