Az ADMS Light – AIDA Szervoprés és Transzfer mozgásszimuláció

Az ADMS Light az AIDA szabadalmaztatott termelékenységi eszköze, amelyet arra fejlesztettek ki, hogy ügyfelei off-line Prés és Transzfer mozgásszimulációkat hajthassanak végre.

A szimulátor fejlesztésének mozgatórugója a következő volt:

  • lehetővé tenni az ügyfelek számára az új szerszámgyártási paraméterek off – line beállítását, mielőtt a tényleges szerszámot a présgépbe helyeznék, elkerülve az értékes gyártási időveszteséget.
  • lehetővé tenni az ügyfelek számára a transzferprés kihasználásának optimalizálását és a maximális termelékenység elérését.

Főbb jellemzői:

  • felhasználóbarát a lehetséges ütközések kiküszöbölésében a szerszámátvitel segítségével

csak két pont által meghatározott interferenciagörbék.

  • egyszerűsített 3D szimulációk használata, amelyek lehetővé teszik a szoftver futtatását a legtöbb notebookon (minimális rendszerkövetelmények érvényesek).
  • magas fokú integráció a prés- és transzfervezérlő szoftverrel, amely lehetővé teszi az off-line szimulációs környezetből a tényleges gyártási környezetbe való könnyű áttérést.
  • egyetlen licenc szükséges, függetlenül attól, hogy hány AIDA-transzfer prés van telepítve, akár különböző termelési helyeken is.

Példa az AIDA Servo löketprofilok összehasonlítására:

1. Prés mozgás beállítása

Az interfész segítségével a medve mozgás az adott alkatrész formázási folyamatnak megfelelően beállítható.

A Flex mozgásbeállítási mód segítségével több mint harminc előre beállított mozgásprofilból álló könyvtár érhető el az adott általános mozgásprofil felépítéséhez: pozíció, releváns sebesség, gyorsulás, időzítés állítható be, ha szükséges.

A grafikus felületen azonnal megjelenik a préselési sebesség és a gyártási teljesítmény.

2. Transzfer mozgás beállítása

Az interfész segítségével az átviteli mozgásra vonatkozó összes paraméter (előrelépés, emelés és zárás), valamint a mozgások átfedése meghatározható.

Az átfedés lehetővé teszi a hatékonyabb mozgás elérését. A kezdő- és célszögek automatikusan kiszámításra kerülnek.

3. Press-transfer mozgás interfész

Az ADMS Light két szintű interferenciaelemzést tartalmaz.

Előre meghatározott szerszámprofilon alapuló elemzés tíz különböző szerszámprofilra lehetséges. Amikor ütközést észlel, VIGYÁZAT figyelmeztetés jelenik meg.

Az AUTO gomb megnyomásával a rendszer maga állítja be a medve – és a transzfer mozgásokat, hogy elkerülje az ütközést, módosítva a medve mozgást azon tartományba, amikor a szerszám nem érinti az alkatrészt.

4. Bázis interferencia elemzés

Az elemzést úgy végeztük, hogy a szerszám profilját két ponttal (zöld vonal) határozzuk meg. A kezelőnek lehetősége lesz két pont (X és Y) zöld vonal definiálására egy előre meghatározott szerszámprofil alapján, tíz lehetséges szerszámprofilt tartalmazó könyvtárból használatával.

Amikor ütközést észlel, VIGYÁZAT figyelmeztetés jelenik meg.

Az AUTO gomb megnyomásával a rendszer maga állítja be a medve – és a transzfer mozgásokat, hogy elkerülje az ütközést, módosítva a medve mozgást azon tartományba, amikor a szerszám nem érinti az alkatrészt.

ADMS SE

Az ADMS kifinomultabb verziója, amely lehetővé teszi a teljes 3D-s interferenciaelemzést. Ebben a módban az elemzés a szerszám egyszerűsített 3D-s modelljével történik (bemenetként egy „step” fájl használatával).

Amikor ütközést észlel, VIGYÁZAT figyelmeztetés jelenik meg.

A PLAY gomb megnyomásával az ütközési pont/terület vizuálisan kiemelésre kerül a kezelő számára.

ForrásAIDA

További információ és a teljes portfólió:

Az SHM Consulting-nál, az AIDA magyarországi képviseleténél.

Megosztás
[
    ]