Automatizált palettázás FANUC cobottal – videó

A FANUC CRX termékcsalád 30 kg teherbírású CRX-25iA kollaboratív robotja új szintre emeli a palettázás során történő fel-és lepakolást. A CNCMedia videója bemutatja a cobotos, automatizált palettázást.

A FANUC CRX kollaboratív robot termékcsaládjának legújabb és eddigi legnagyobb modellje, a CRX-25iA ipari munkafolyamatok széles körében alkalmazható. Tökéletes választás a palettázás során történő fel- és lepakoláshoz, anyagmozgatáshoz, gépek ki- és berakodásához. A termékcsalád eddigi legnagyobb, 30 kg-os teherbírású modellje új szintet jelent a cobotok által támogatott munkavégzésben. A CRX-25iA-val az automatizált palettázás minden eddiginél könnyebben és biztonságosabban végezhető el.

A 6-tengelyes cobot, csakúgy, mint a CRX termékcsalád többi tagja egyszerű programozási felületet kínál, drag and drop technológiával, így kiváló választást jelent azon gyártóknak, akik az automatizálás kezdeti lépéseit fontolgatják. A széleskörűen felhasználható CRX-25iA zökkenőmentesen integrálható és tökéletesen eleget tesz a gépkiszolgálás, az anyagmozgatás, a palettázás és a csomagolás adta követelményeknek.

A CRX-25iA a FANUC iRVision 3D kamerarendszerét használja, továbbá FS-15ia erőérzékelővel is rendelkezik, melyek hiánytalan működést eredményeznek a komissiózó feladatok során: változatos méretezési lehetőségek és könnyebb tárgyfelismerés előtt nyílik meg az út. Továbbá a komissiózás gyorsabb képadatgyűjtését és feldolgozását a Gigabit Ethernet porttal és robusztus CPU-val rendelkező FANUC iPC Box biztosítja. Mindezek mellett az AI Box Locator szoftvernek köszönhetően gyorsabb, pontosabb és rugalmasabb módon végezhetők el a palettázás során történő lepakolások. A cobot a mesterséges intelligencia támogatásával könnyebben hozzáfér az egymásra pakolt dobozokhoz, az elérhető útvonalcsomópontok pedig hatékony manipulációt eredményeznek. Ez növeli a palettázási folyamatok általános megbízhatóságát, akár különböző fényviszonyok közepette is.

A CRX-25iA cobot egyszerű programozásának, 1756-1889 mm-es kinyúlásának, 3D érzékelőinek és mesterséges intelligencia támogatta működésének köszönhetően felhasználóbarát és biztonságos munkakörnyezet érhető el a legkülönfélébb ipari területeken egyaránt.

ForrásFANUC

További információ:

A FANUC CRX-25iA termék hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]