A Synopsys felvásárolja az Ansys vezető szimulációs vállalatot

A félvezető tervezési technológia integrálódik az Ansys fizikai és mesterséges intelligencia képességeivel.

A Synopsys és az Ansys végleges megállapodást kötött, mely értelmében az Ansys részvényesei 197 dollárt kapnak készpénzben és 0,3450 darab Synopsys törzsrészvényt minden egyes Ansys részvényért, ami a Synopsys törzsrészvény 2023. december 21-i záróárfolyama alapján megközelítőleg 35 milliárd dolláros vállalati értéket jelent. A Synopsys úttörő félvezető elektronikai tervezési automatizálási (EDA) és az Ansys széleskörű szimulációs és elemzési portfóliójának egyesítése a tervezési megoldások vezető vállalatát hozza létre.

„A mesterséges intelligencia, a szilícium elterjedése és a szoftveresen definiált rendszerek trendjei nagyobb számítási teljesítményt és hatékonyságot igényelnek a növekvő, rendszerszintű komplexitással szemben. A Synopsys iparágvezető EDA-megoldásainak és az Ansys világszínvonalú szimulációs és elemzési képességeinek egyesítése lehetővé teszi számunkra, hogy holisztikus, hatékony és integrált megközelítést kínáljunk az innovációhoz, amely segít maximalizálni a K+F csapatok munkáját az iparágak széles körében” – mondta Sassine Ghazi, a Synopsys elnök-vezérigazgatója.

„37 évvel ezelőtti alapítása óta a Synopsys az innováció úttörője, a számítás, a hálózatépítés és a mobilitás terén elért világmegváltó félvezető-fejlesztések központi szereplője, mely most az „átható intelligencia” új korszakát teszi lehetővé” – mondta Aart de Geus, a Synopsys ügyvezető elnöke és alapítója. „Régi partnerünkkel, az Ansys-szel való összefogás a legújabb példa arra, hogy a Synopsys továbbra is az élvonalban marad. Igazgatótanácsunk és vezetői csapatunk gondosan értékelte a legjobb stratégiai lehetőségeinket, hogy vezető szerepet tölthessünk be az elektronika és a rendszertervezés ezen gyorsan növekvő új hullámában. Az Ansys-szel való technológia-bővítő összefogás ideális, értéknövelő lépés vállalatunk, részvényeseink és az általunk kiszolgált innovatív ügyfelek számára.”

„Az Ansys több mint 50 éve teszi lehetővé az ügyfelek számára, hogy olyan élvonalbeli termékeket tervezzenek, fejlesszenek és szállítsanak, amelyeknek csak a képzelet szab határt. A Synopsys-szal való összefogással felerősítjük közös erőfeszítéseinket, hogy új szintre emeljük az ügyfelek innovációját” – mondta Dr. Ajei Gopal, az Ansys elnök-vezérigazgatója. „Az Ansys erős alapokkal rendelkezik, emiatt biztos vagyok benne, hogy a Synopsys-szal való partnerségünk még nagyobb értéket teremt majd ügyfeleink, partnereink és részvényeseink számára.”

Dr. Ajei Gopal, az Ansys elnök-vezérigazgatója

Meggyőző érvek és jelentős értékteremtés

  • Képességek kombinálása az ügyfelek kielégítése érdekében: A mai intelligens rendszerek összetettsége megköveteli a félvezetőtervezés, a szimuláció és az elemzés integrációját, hogy az összekapcsolt rendszerek valós körülmények között is megfelelően működjenek. A Synopsys EDA-technológiájának az Ansys bevált szimulációs és elemzési képességeivel való kombinálása átfogó, hatékony és rendszerközpontú megközelítést biztosíthat az ügyfelek számára az innovációhoz. Az Ansys valamennyi ügyfele, beleértve a félvezetőiparon kívüli ügyfeleket is, élvezheti az innovációt elősegítő termékek és technológiák átfogó portfóliójához való hozzáférés előnyeit.
  • A növekedési stratégia felgyorsítása a rokon területeken: A Synopsys és az Ansys kiegészítő üzletágakkal és jelentős terjeszkedési lehetőségekkel rendelkezik. A kombináció erősíteni fogja a Synopsys Silicon to Systems stratégiáját mind az EDA alapszegmensben, mind a rendkívül vonzó növekedési területeken, mint például az autóipar, a repülőgépipar és a nehézipar, ahol az Ansys már jelen van és sikeres piaci tapasztalatokkal rendelkezik.
  • Egymást kiegészítő felek: A Synopsys és az Ansys 2017 óta sikeres és növekvő partnerséget folytat, és közös kultúrájuk az integritáson, a kiváló kivitelezésen és az ügyfelek segítésén alapul. Az egymást kiválóan kiegészítő megoldásaik egyesítése várhatóan szélesebb körű, mélyen integrált szoftvereszköz-csomagot biztosít az ügyfelek számára a legnehezebb tervezési kihívások megoldásához, miközben a komplex rendszerek modellalapú elemzésén keresztül értékes betekintést nyerhetnek.
  • Jelentősen bővíti a potenciális piacot: A Synopsys teljes piaca (TAM) várhatóan 1,5-szeresére, mintegy 28 milliárd dollárra nő. Ez a kombinált TAM várhatóan nagyjából 11%-os CAGR4 növekedést mutat, amelyet az elektronika és a fizika egyesítésének szükségességét felgyorsító megatrendek vezérelnek az iparágakban.
  • Megerősíti a Synopsys erős pénzügyi helyzetét és kilátásait: Az egyesülés várhatóan megerősíti a Synopsys pénzügyi profilját. Az egyesített vállalat várhatóan folytatja az iparágban vezető, kétszámjegyű növekedését, amely várhatóan meghaladja a TAM növekedését. A kombináció várhatóan mintegy 125 bázisponttal növeli a Synopsys nem GAAP szerinti működési árrését és mintegy 75 bázisponttal a szabad cash flow nem származtatott árrését a lezárást követő első teljes évben.
  • Erős mérleg támogatja a gyors tőkeáttétel-csökkentést: A kombinált vállalat várhatóan jelentős és tartós szabad cash flow-t fog termelni, ami lehetővé teszi a gyors adósságleépítést, és a lezárást követő két éven belül 2x alá csökkenti a korrigált EBITDA-hoz viszonyított adósságállományt, a hosszú távú cél pedig 1x alatti tőkeáttétel. A Synopsys várakozásai szerint a Synopsys megtartja befektetési ajánlású hitelminősítését, tekintettel az erős cash flow-termelésre és a gyors tőkeáttétel-csökkentés iránti elkötelezettségére.
  • Költség- és bevételi szinergiák: Az egyesített vállalat a lezárást követő harmadik évre körülbelül 400 millió USD költségszinergiát, a lezárást követő negyedik évre pedig körülbelül 400 millió USD bevételi szinergiát vár, amely hosszabb távon évente több mint 1 milliárd USD-re nőhet.

A két vállalat közötti megállapodás feltételei és a részletes technológia tervek az alábbi prezentációban olvashatók.

KépekAnsys, Synapsys

ForrásAnsys

További információ:

A Synopsys hivatalos honlapján.

Az Ansys hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]