A Sirius Jet a világ első hidrogénhajtású VTOL repülőgépe

A svájci Sirius Aviation AG büszkén mutatja be a forradalmi Sirius Jet-et – a világ első hidrogénhajtású, függőlegesen fel- és leszálló (VTOL) repülőgépét, amelyet a BMW Designworks és a Sauber Group együttműködésével terveztek. Ez egy jelentős mérföldkövet jelent a fenntartható repülés területén, és kiemeli a Sirius Aviation AG szilárd elkötelezettségét az innováció, a fenntarthatóság és a biztonság iránt.

A Sirius Jet a repülés úttörő újítása, egy nagyteljesítményű, nulla károsanyag-kibocsátású VTOL repülőgép, amely hidrogén-elektromos hajtással rendelkezik. A sugárhajtású aerodinamikát a repülőgépek és helikopterek sokoldalúságával ötvözve megnövelt repülési távolságokat, lenyűgöző sebességeket és nagy magasságokat ér el közel hangtalanul. A Sirius Jet páratlan csúcstechnológiával, egyedi kialakítással és precíziós mérnöki munkával új iparági mércét állít fel.

A Sirius Aviation AG egy úttörő repülőgépipari vállalat, amelynek székhelye Svájcban található, és amelyet 2021-ben alapított egy nagy múltú pilótacsalád. Világszínvonalú mérnökökből álló csapatunkat, akik széles körű szakértelemmel rendelkeznek a repülés területén, a fenntartható innováció, a páratlan biztonság és a költséghatékony működés iránti rendíthetetlen elkötelezettség köti össze.

A Sirius Jet 2025-ben két változatban fog repülni: A Sirius Business Jet, amely a magánrepülőgépek igényeire szabott, és a Sirius Millennium Jet, amely a kereskedelmi repülés számára készült. Ez egy forradalmi ugrás, amely át fogja alakítani a globális közlekedési iparágat.

Sirius Jet specifikációk:

  • Sirius Business Jet: 1850 km-es hatótávolsággal, 520 km/órás utazósebességgel, 9144 m-es utazómagassággal, 60dBa zajszinttel és 3 fő befogadóképességgel.
  • Sirius Millenium Jet: Zéró károsanyag-kibocsátású, hidrogénhajtású VTOL kereskedelmi repülőgép, amely 1046 km-es hatótávolsággal, 520 km/órás utazósebességgel, 9144 m-es utazómagassággal, 60dBa zajszintű zajjal és 5 fő befogadóképességgel.

A Sirius Aviation AG büszkén jelenti be, hogy partnerséget kötött a BMW Group’s DesignWorks, a Forma-1-es kiválóságáról ismert Sauber Group, az Alfleth Engineering AG és az ALD Group globális cégekkel. Ez az erőteljes együttműködés úttörő mércét állít fel a fenntartható, hatékony és nagyteljesítményű repülés terén.

ForrásSirius Jet

További információ:

A Sirius Jet hivatalos oldalán.

Megosztás
[
    ]