A Mitsubishi Corporation befektet a ThinkIQ-ba a gyártóipar digitális átalakulásának előmozdítása érdekében

A ThinkIQ nyílt platformú megoldásai az Ipar 4.0 térnyerését szolgálják. A Mitsubishi befektetésével gyorsabb és hatékonyabb lehet a gyártóvilág digitális átalakulása.

A ThinkIQ, a digitális gyártási megoldások vezető vállalata bejelentette a Mitsubishi Corporation-nel való együttműködést. A megállapodás értelmében a Mitsubishi befektet a ThinkIQ digitális gyártási platformjába azzal a céllal, hogy Japánban közös növekedésüket felgyorsítsa – áll a ThinkIQ közleményében.

A ThinkIQ vállalat az intelligens gyártásra való átállás képviselőjeként egyedülálló Ipar 4.0 Smart Manufacturing SaaS platformmal rendelkezik, amely biztonságosabb, fenntarthatóbb és termelékenyebb gyártási környezetet kínál ügyfelei számára a globális gyártókörnyezetben. Az amerikai székhelyű vállalat digitális megoldása azon az elven alapszik, hogy nyers adatokból AI-ismereteknek köszönhetően szolgáltat ügyfelei számára releváns információkat gyártási környezetükről és folyamataikról.

A ThinkIQ platformja számos előnyükkel jár a gyártók számára. Innovatív látás- és mesterséges intelligencia-technológiája megoldást jelent a gyártásban eredő vakfoltok feltárásában. Semantic Model and Material Ledger megoldása a beszállítói adatok szabványosításában, rendszerezésében segít, majd azok minél pontosabb felhasználásában egészen az alkatrészszállításig, ezzel lefedve a teljes ellátási láncot. A ThinkIQ NextGen Historian funkciója valós-idejű adatkövetést tesz lehetővé, amelyet szintén csak mesterséges-intelligencia elemez, betekintést biztosítva ezzel a gyártók folyamataiba. A ThinkIQ 5 lépéses folyamatával szinte bármely gyártó végigjárhatja az Ipar 4.0 felé vezető utat, pontos és informatív adatokat gyűjtve annak minden szakaszában, nyereséges digitális átállást elérve ezzel.

A Mitsubishi Corporation befektetése arra irányul, hogy a ThinkIQ megoldásaival még gyorsabb legyen a digitális átalakulás a gyártóvilág ökoszisztémájában. A ThinkIQ az amerikai és az európai kormányok intelligens gyártási és Ipar 4.0 kezdeményezéseivel, valamint a globálisan meghatározott szabványok mentén és azok döntéshozóival szorosan együttműködve alakította ki nyílt platformját. A Mitsubishi befektetése újabb bizonyíték arra, hogy globális jelenlétével ösztönzi az olyan vállalatok és megoldások terjeszkedését, mint amit a ThinkIQ képes nyújtani a gyártók számára.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy a Mitsubishi Corporation partnerként ismerte el az intelligens gyártási megoldások globális bevezetését” – mondta Doug Lawson, a ThinkIQ vezérigazgatója. „Platformunk a piac egyre növekvő igényét elégíti ki az összetett gyártási ellátási láncok hatékonyabb működtetésére és kezelésére. Stratégiai kapcsolatunkkal és a Mitsubishi befektetésével bővítjük piaci elérésünket, és felgyorsítjuk a végponttól végpontig tartó ellátási lánc átláthatóságának biztosítására irányuló erőfeszítéseinket.”

„Csapatunk évek óta a gyártás digitális átalakítási stratégiájának kidolgozásával, valamint a megfelelő partner megtalálása érdekében végzett kutatással és alapos vizsgálattal foglalkozik. A megfelelő partner megtalálása segít stratégiánk ipari ellátási láncainkban való bevezetésében, megvalósításában. Örömmel választjuk meg technológiai partnerünknek a ThinkIQ vállalatot. Arra számítunk, hogy a ThinkIQ megoldásai jelentős hatást gyakorolnak majd a gyártókra a termelékenység, a minőség, a biztonság és a megfelelőség javítása érdekében, miközben drasztikusan csökkentik a hulladékképződés mennyiségét és mérsékelik a környezeti hatásokat” – mondta Yoshiyuki Watanabe, a Mitsubishi Corporation divízió COO-ja. „A ThinkIQ nyílt, innovatív platformja és a gyártóipar digitális átalakítása terén betöltött vezető szerepe az, ami a befektetésünket és a piacra lépési partnerségünket indokolta.”

KépekThinkIQ

ForrásThinkIQ

További információ:

A Mitsubishi Corporation hivatalos honlapján.

A ThinkIQ hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]