Máté Szilvia, a BD-EXPO Kft. ügyvezetője Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott Novák Katalin köztársasági elnöktől

Magyarország külgazdasági kapcsolatainak fejlesztéséért és hazánk pozitív külföldi megítélését erősítő kiemelkedő szakmai tevékenységéért a köztársasági elnök nevében Szilágyi Gergő főkonzul adta át a magas rangú állami kitüntetést Düsseldorfban Máté Szilviának.

Máté Szilvia szakközgazdásznak, a BD-Expo Kft. ügyvezetőjének Novák Katalin köztársasági elnök a MAGYAR ARANY ÉRDEMKERESZT polgári tagozat kitüntetést adományozta Magyarország külgazdasági kapcsolatainak fejlesztését szolgáló és hazánk pozitív külföldi megítélését erősítő, kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként. A kitüntetést ünnepélyes keretek között, Magyarország düsseldorfi főkonzulátusa és a Messe Düsseldorf GmbH szervezésében tartott fogadáson, Düsseldorfban adta át Szilágyi Gergő főkonzul.

Máté Szilvia immár 30 éve a Düsseldorfi Vásárigazgatóság magyarországi képviselője. Ezt a tevékenységet eleinte a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara szervezeti keretein belül, majd 1999-től saját vállalkozásában, a BD-Expo Kft. ügyvezetőjeként végezte. A cég által képviselt vásártársaságok köre eredményes munkájának köszönhetően is folyamatosan bővült a Messe Frankfurttal, a Veletrhy Brno-val, ill. az Informa Markets-szel, de a szakmai tevékenység meghatározó része továbbra is a németországi helyszínekhez kapcsolódik. Aktivitásának kereskedelemfejlesztési szempontból kiemelt jelentőséget ad, hogy e két városban rendezik meg számos iparág világszinten is vezető szakvásárait (pl. ProWein – borok és szeszes italok; K-Messe – műanyagipar; Medica – orvostechnika, Automechanika – autóipari beszállítók, Heimtextil – lakástextíliák, ISH – épületgépészet, stb).

„Több évtizedes kitartó és következetes, a kiállításképviseleti munka elvárható kereteit messze meghaladó munkájának köszönhetően sikerült jelentős mértékben fejleszteni Magyarország pozícióját ezeknél a stratégiai jelentőségű vásárigazgatóságoknál. Mindennek hatására a kiállítói helyekért folytatott, egyre élesebb versengésben évente több száz magyar cég élvezheti az ő tudatosan kiépített, széleskörű szakmai kapcsolatainak és proaktív fellépésének előnyeit. Ez a lelkiismeretes és előrelátó szervezői és háttérmunka az érintett vállalkozások megjelenési lehetőségeinek hatékony bővítése révén általánosabb értelemben a magyar gazdaság, ill. hazánk pozitív imázsához is egyértelműen hozzájárul” – hangsúlyozta a Szilágyi Gergő főkonzul a kitüntetés átadó ünnepségen.

FotóMesse Düsseldorf

ForrásBD-EXPO

További információ:

A BD-EXPO hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]