Így készülnek a LED reklámtáblák – videó

A 3D nyomtatás és a LED szalagok kombinálásával igazán egyszerűen hozhatók létre vibráns, figyelemfelkeltő reklámfeliratok, vállalkozásunk logójáról.

Talán még sokan emlékszünk az egykori fényreklámokra, köznapi nevükön neoncsövekre, melyek egykoron sűrűn díszítették az éjszakai utcákat. Manapság, a LED-ek korában az efféle színes reklámfelületek gyártása, a 3D nyomtatással karöltve egyszerűbb folyamat, mint valaha.

A fényreklám borítása maga adja az alakját is, ez pedig 3D nyomtatással egyszerűen előállítható. A nagyformátumú nyomtató nagy alapterületű üveglapra dolgozik, mely általában csak a hobbinyomtatóknál jelenik meg, ebben az esetben azonban nagyban megkönnyíti a gyantaöntési és további kezelési folyamatokat. A nyomtatás során egy kúpos, egyetlen vonal vastagságú fal készül, mely kellő tartást ad, amellett, hogy a fényt is átengedi. A betűk, logók síkját szabadon hagyják, mely felületekre később fényre keményedő gyantát helyeznek.

A gyantát UV kamrában térhálósítják, a folyamat után pedig a ragasztóval bevont üveglapról egy vizes mosással el is távolítható a termék. Mivel átlátszó gyantát használtak, következik a színezés. A szimbólumok felületeire vékony rétegben felviszik a színezőanyagot, melyet egy szerszámmal el is oszlatnak a szélek mentén.

A fényforrások beszerelése sem maradhat el. Egy lézervágott hátlapra felhelyezik az öntapadó LED szalagokat. Ezeknek nagy előnyük, hogy bizonyos pontokon méretre vághatóak és egyetlen áramkörbe forraszthatóak, ezáltal tetszőleges hosszú szalagokat is megtáplálhatunk egyetlen áramforrással.

Az elő- és hátlap végül összeragasztásra kerül, a műanyag kivitel pedig megfelelő tömítés esetén időjárásállóvá is teszi a fényreklámot.

Megosztás
[
    ]