Az automatizált ajánlatkészítés 4 előnye

A Spanflug Make segít a hatékonyabb árkalkulációban és gyártásidő számításban, optimalizálva ezzel az árajánlatadást.

A szakképzett munkaerőhiány idején magasak az elvárások a feldolgozóiparban alkalmazott digitális megoldásokkal szemben. A költségcsökkentésre és hatékonyságnövelésre minden eddiginél nagyobb szükség van, hiszen részben ezek jelenthetik a megoldást a problémára. Az adminisztratív feladatok automatizálása különösen nagy előnyt jelenthet a gyártóvállalatok számára, hiszen segít a hatékonyságnövelésben, emellett pedig jóval egyszerűbb automatizálni ezen folyamatokat, mint magát a gyártást. 

Az eszterga- és maróalkatrészekre vonatkozó ajánlatkészítés idő- és erőforrásigényes folyamat, ami nehezíti a bérgyártók mindennapjait. A Spanflug Make egy olyan hatékony eszköz, amelynek használatával 90%-kal csökkenthetők ezek a folyamatok, jelentősen növelve ezzel az adott vállalat hatékonyságát. Alkalmazásával a pontos árajánlatok akár néhány kattintással is elkészíthetők, melyek már mehetnek is az ügyfeleknek.

A továbbiakban az automatizált árajánlatkészítés 4 fő előnye következik:

1. Kevesebb erőfeszítés a magas fokú automatizálásnak köszönhetően

A Spanflug Make jelentős hatékonysága abban rejlik, hogy az összes megmunkálással kapcsolatos adatot automatikusan, közvetlenül a CAD-fájlokból és a rajzokból elemzi. Ezáltal nincs szükség manuális adatbevitelre, így műszaki ismeretek nélkül is megbízható árkalkuláció készíthető a vevők részére.

A Spanflug intelligens algoritmusokat használ az alkatrészelemzéshez és árkalkulációhoz, az irányítás azonban a felhasználó kezében van. Az információk szabadon megtekinthetők, és tetszőlegesen módosíthatók, legyen szó akár az alkatrész tulajdonságairól, az optimális gépválasztásról vagy a gyártási részköltségekről.

2. Hatékony lean-folyamatok a végpontok közötti digitális megoldás eredményeképpen

A Spanflug Make a CAD-elemzéstől a kész árajánlatig egyetlen digitális megoldásban egyesíti a teljes ajánlatkészítési folyamatot.

Használatával lehetőség nyílik a gyártási idők és árak PDF-ben történő dokumentálására, vagy ERP-rendszerekbe való exportálására. Ennek eredményeképpen az ügyfelek gyorsabb és pontosabb ajánlatot kapnak készhez.

3. Idő- és költésmegtakarítás az összetett alkatrészeknél

A gyártócégek általános problémája, hogy jellemzően korábbi megrendelések alapján kell számolniuk a gyártási költségekkel, bonyolult táblázatokban felhalmozva az így kapott adatokat, mindezek mellett pedig költséges CAM-szoftvereket futtatnak, hogy aztán kisebb árréssel feleljenek meg az ügyfél által megszabott piaci áraknak. A Spanflug Make segít a piacorientált és transzparens árkalkulációban, biztosítva ezzel a hosszú távú versenyhelyzetet. Jelen megoldással időt és pénzt takaríthat meg különösen az összetett alkatrészek esetében, a hagyományos számítási módszerekhez képest, ahogy az alábbi példa is mutatja.

4. Ajánlatszámítás a készletek valós idejű árai alapján és közvetlen online rendelés

A Spanflug Make szinte minden anyag esetében a beszállítók naprakész árait használja a kalkuláció során. A termékek közvetlenül megrendelhetők a Spanflugon keresztül, csökkentve ezzel a szállítás során fennálló kockázatokat, valamint biztosítva a megfelelő árréssel rendelkező árajánlatok létrejöttét.

ForrásSpanflug

További információ:

A Spanflug hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]