Adatvizualizációs versenyt rendez az SAP és az IFUA Horváth

Az SAP új döntéstámogató eszköze, az SAP Analytics Cloud (SAC) egyre nagyobb szerepet kap a vállalati üzleti intelligencia (Business Intelligence, BI) és teljesítménymenedzsment (Corporate Performance Management, CPM) projektekben. Annak érdekében, hogy a SAC minél szélesebb körben ismertté váljon, az SAP Hungary és az IFUA Horváth közös adatvizualizációs versenyt indít, ahova vállalatok szakemberei mellett intézmények, egyetemisták, illetve magánszemélyek jelentkezését is várják.

Ma már végtelen mennyiségű adat halmozódik fel a vállalatoknál. Az ipari tevékenységben analóg és digitális szenzorok mérései, a logisztikában beszállítók és vevők tranzakciós adatai, a kiskereskedelemben a fogyasztói döntéshozatalból kinyerhető megannyi részinformáció keletkezik percről percre. Ezek begyűjtésén és feldolgozásán túl, a valóban sokatmondó következtetések levonása, és azok szemléletes tálalása is külön feladat. „Ha egy cégvezetőt kérdezünk arról, hogy mi az elsődleges elvárása egy vállalatirányítási rendszertől, akkor általában azt mondja: szeretném átlátni a folyamatokat és szemmel tartani a valós teljesítményünket, hogy megfelelő üzleti döntéseket tudjunk hozni” – magyarázza Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója. „Az áttekinthető riportokkal, a valós idejű adatelemzéseket közérthető formában megjelenítő irányítópultokkal válik a vállalati adattömeg igazán értékké.”

Az SAP Analytics Cloud lehetővé teszi, hogy a vállalati tervezést ötvözzük az adatelemzéssel. Naprakész döntéselőkészítést és integrált tervezési folyamatokat biztosít az egész vállalatra. Ráadásul könnyen értelmezhető diagramok, vizualizációk teszik szemléletessé, hogy a különböző adatokban bekövetkezett változások milyen következményekkel járnak. Így a vállalatvezetők a lehető legjobb döntéseket hozhatják meg. A megoldást jól alkalmazó vállalatok versenyelőnyre tehetnek szert, a szakemberek számára pedig nem csak a munkájukban, hanem a személyes karrierjük építésében is igen hasznos a SAC alapos ismerete.

Éppen ezért hívta életre adatvizualizációs versenyét az SAP Hungary és a vállalati tanácsadásban elismert IFUA Horváth. Három kategóriában várják 3 fős csapatok jelentkezését: vállalati csapatok, intézmények és diákok. A nevezési határidő 2024. január 15. A verseny 2024 első negyedévében zajlik majd, több körben.

Nevezésért cserébe komplex tréningprogram

A versenyen már elindulni is érdemes, hiszen a résztvevőknek a felkészülés alatt az IFUA Horváth tanácsadói SAP Analytics Cloud tréninget és hatásos beszámolás felkészítést is tartanak, mindezt az SAP egyik legkorszerűbb és legértékesebb vállalati szoftverében. A versenyben való részvétellel lehetővé válik a szakmai kapcsolatok bővítése és a folyamatos tapasztalatcsere is a többi pályázóval és a szervezőkkel. Ráadásul a verseny során valódi vállalati esettanulmányon dolgozhatnak majd a csapatok.

A verseny

A felkészítő tréningeket február első hetében tartják, az adatvizualizációt februárban kell kidolgozni, majd prezentálni a döntő napján, 2024. március 13-án. A zsűriben adatvizualizációs szakemberek, az adatokat szolgáltató vállalat képviselői, valamint az SAP és az IFUA Horváth szakemberei, tanácsadói bírálják majd el a döntős pályamunkákat.

A nyerteseket a részvétellel elérhető képzési programon túl szakkönyvekkel is jutalmazzák, valamint meghívást kapnak az SAP NOW Hungary 2024 konferenciára, ami Magyarország egyik legnagyobb üzleti IT eseménye.

Jelentkezni a verseny honlapján lehet, a regisztrációs űrlap kitöltésével:

https://events.sap.com/hu/sap-ifua-sac-adatvizualizacio/hu/home

Az adatvizualizációs versennyel kapcsolatos további hasznos információkat keresse az SAP Hungary és az IFUA Horváth Linkedin profilján, ahol minden héten újabb részletek válnak nyilvánossá.

További információ:

Halpert Zsuzsa
Kommunikációs vezető / SAP Hungary
+36 30 292 0109
zsuzsa.halpert@sap.com

Megosztás
[
    ]