5-tengelyes, univerzális gépek a GROB-tól

A kompakt kialakítás, a maximális teljesítmény és a nagy munkaterület csak néhány a kiemelkedő gépjellemzők közül, amelyek a GROB-ot megbízható partnerré teszik bármely gyártóüzemében. A széles körű konfigurációs lehetőségeknek köszönhetően a GROB megmunkálóközpontjai ideálisan illeszkednek a legszéleskörűbb igényekhez.

Legyen szó gépgyártásról, szerszámgyártásról, autóiparról vagy orvostechnikáról, a GROB 5-tengelyes univerzális megmunkálóközpontjai az alkalmazások széles skáláját képesek lefedni, és gyakorlatilag minden anyag megmunkálásához optimális megoldást nyújtanak. Az univerzális megmunkálóközpontokat kezdettől fogva az automatizálási megoldásokat szem előtt tartva tervezték, így tökéletesen igazíthatóak az egyedi vevői igényekhez.

A G sorozatú 5-tengelyes megmunkálóközpontok horizontál kivitelűek, mely elrendezés számos előnnyel jár a többtengelyes megmunkálásban. A Z-tengely vízszintes elhelyezése páratlan merevséget kölcsönöz a gépeknek, melynek köszönhetően sokkal nagyobb szerszámkinyúlások is elérhetőek. Az A- és B-tengelyek forgatásával a körasztal akár fejjel lefelé is állhat megmunkálás közben. Ez elősegíti a forgácsok és a hűtőfolyadék egyszerű elvezetését a munkadarabról, mellyel a forgácsok újravágása is megelőzhető, nagyobb éltartamot biztosítva a szerszámnak.

A gép Z-tengelyének „alagút” kialakítása révén még maximális munkadarabméret esetén is a teljes szerszámhossz használható marad, hiszen az teljesen visszahúzható a burkolat mögé. Ezáltal gépmodelltől függően 365 mm és 500 mm közötti szerszámkinyúlás is megvalósítható, a megfelelő szerszámtár-elrendezéssel.

A direkthajtású főorsó 23 bar nyomású belső hűtőközeg-ellátással rendelkezik, melyhez a GROB Spindle Diagnostic csatlakozik, amely rendszer automatikusan figyeli annak állapotát. Ezzel a folyamatok tovább optimalizálhatóak, nem is beszélve a szerszámkopás és állásidők minimalizálásáról. A gép kialakítása lehetővé teszi az egyszerű karbantartást és szervizelhetőséget a könnyen hozzáférhető elektromos-, hűtési- és forgácskezelő szekcióknak hála.

A szerszámtárakat tekintve is számos opció érhető el, kezdve az egydobos, pick-up rendszerű táraktól, egészen a kétdobos, kettős cserélőkarral ellátott rendszerig. A szerszámok akár megmunkálás közben is elérhetőek és behelyezhetőek, valamint ezalatt a következő szerszámpozíció is előkészítésre kerül. Ezen felül a gépekhez külső szerszámtár is csatlakoztatható, a még nagyobb kapacitás érdekében.

A megmunkálóközpontokhoz a legmodernebb vezérlőrendszerek érhetőek el. Az ügyfelek a Siemens 840D sl és a HEIDENHAIN iTNC 530 közül választhatnak, melyek egyaránt alkalmasak 5-oldalas indexelő és szimultán 5-tengelyes megmunkálásra is. A gépekhez számos egyéb kiegészítő is rendelkezésre áll, mint például az olajfölöző rendszer, olajköd-elszívó, nagynyomású hűtőközegrendszer, lézeres szerszámbemérő, vagy az elektromechanikus szerszámtörés-érzékelő.

Automatizálás a GROB-bal

A kis-, közép- és nagyüzemi termelésben dolgozó ügyfelek évtizedek óta számítanak a GROB automatizálási megoldásaira. A GROB erős partner a paletta- vagy alkatrészraktározási rendszerekkel kapcsolatos megoldásoktól a rendkívül rugalmas, kulcsrakész gyártósorokig. A GROB automatizálási technológiája lehetővé teszi, hogy rugalmasan alkalmazkodjon a kapacitásváltozásokhoz, és garantálja az Ön igényeihez tökéletesen igazodó paletta- és alkatrészkezelést.

A GROB a teljes termékportfólióhoz házon belül gyártott alkatrészeket kínál a részben, vagy teljesen automatizált gyártáshoz, a legmagasabb minőségi szabványok mellett. A kínálat tartalmaz forgó- és lineáris palettatároló rendszereket, palettacserélőrendszert és robotcellát is.

Átláthatóság és összekapcsolhatóság

A moduláris GROB-NET4Industry webalkalmazások segítségével minden gyártási folyamat hálózatba köthetővé és digitalizálhatóvá válik, a még hatékonyabb termelés érdekében. A GROB-NET4Industry a tervezéstől a gyártáson át a karbantartásig egyesíti a releváns modulokat a termelékenység növelése érdekében, és egy mindenre kiterjedő csomagot kínál annak érdekében, hogy termelése az Ipar 4.0 korszakában is megállhassa a helyét.

Néhány példa a különböző alkalmazásokra:

  • GROB4LINE – folyamatkövetés okostelefonról
  • GROB4CONNECT – csatlakozás vállalatirányítási rendszerhez
  • GROB4CARE – karbantartási és szervízportál
  • GROB4AUTOMATION – intuitív termelésirányító szoftver személyzet nélküli üzemeltetéshez
  • GROB4COACH – programozás, szimuláció, betanítás

A GROB erőssége: a szervizszolgáltatás

A GROB nemcsak gépeket gyárt és forgalmaz, hanem komplett gyártási megoldásokat. Hosszú távú partnerség a cél, amelyhez teljeskörű ügyféltámogatást biztosítanak: a 24 órás szervizszolgáltatástól kezdve a pótalkatrészek széles választékán át a professzionális gépkarbantartásig és elemzésig.

A gépek alkatrészjegyzékeit, rajzokat, alkatrészek elérhetőségét és azok árait az ügyfél könnyen megtekintheti akár a mobileszközön keresztül is. Így gyorsan hozzájuthat a javításhoz vagy megelőző karbantartáshoz szükséges anyagokhoz.

További információ:

A GROB hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]