Szakértelem az akkumulátorhegesztés terén – AMADA WELD TECH a Battery Experts Forum 2023 kiállításon

Az AMADA az F01-es standon mutatja be az akkumulátorok gyártásához szükséges megoldásait.

Az AMADA WELD TECH a november 7-9. között Darmstadtban, Németországban megrendezésre kerülő Battery Experts Forum (BXF) 2023 rendezvényen – az esemény platina szponzoraként – mutatja be akkumulátorhegesztési szakértelmét.

Az AMADA WELD TECH szakértője, Philipp Hagn november 8-án 11.45-kor tart előadás ’Joining Technologies for Batteries’ címmel. Az előadás az akkumulátorgyártás anyagkötési követelményeire összpontosít, az akkumulátor speciális típusától, méretétől és kapacitásától függően.

Az F01-es standon az AMADA felsorakoztatja csúcstechnológiás automatizált hegesztőberendezéseit az akkumulátorgyártás terén, melyek szűk keresztmetszetet jelenthetnek a hegesztési eljárások során.

Változatos megoldások a lézer- és ellenálláshegesztésben

A helyszínen különböző lézer- és ellenálláshegesztési technológiák és rendszerek sorakoznak majd fel. A stand látogatói megtekinthetik többek között a Jupiter akkumulátor lézerhegesztő rendszer bemutatóját, amely egy olyan félautomata gyártógép, amelyet az elektromos járművekhez, energiatárolókhoz és elektromos szerszámokhoz használt, kiváló minőségű akkumulátor-modulok hegesztésére alkalmaznak.

Szintén megtekinthető lesz az innovatív Touch Retract TIG Torch (TR-T0016A) is. Ez egy kézi eszköz, amelyet kifejezetten vezető, vékony lemezes anyagok hegesztésére fejlesztettek ki. A Touch Retract TIG Torch felhasználóbarát konfigurációja által nyújtott következetes hegesztési teljesítménye ideális a különböző kialakítású akkumulátor-modulok és -csomagok összeszereléséhez.

A sokoldalúan kialakított és könnyen konfigurálható kompakt Desktop Fiber Laser Workstation (WL-100A) a kiállítás ideje alatt 70 W-os fiber lézerrel párosítva lesz látható, amely ideális megoldást jelent a laphegesztési folyamatok során. Szintén kiemelendő a valós idejű, kompakt, anyagcsökkentett Laser Welding Process Monitor (MM-L400A) egység is, amely a lézerhegesztési technológiák folyamatképességét figyeli, a pont- vagy varrathegesztések esetében.

ForrásAMADA

További információ:

Az AMADA hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]